Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádkovou romantickou komedii činí snesitelnou především J.Stilesová v roli emancipované studentky Paige. Její mdlý partner (nechce se věřit, že by měl být tím playboyem, za jakého jej vydávají tvůrci) je natolik podobný J.Francovi, až se skoro vyplatí sázka, kdo držel scénář v ruce jako první. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Princ a já patří bohužel mezi průměrné romantické komedie a důvodů je hned několik. Prvním je horkou jehlou ušitý scénář, který sešívá jedno klišé ke druhému, až je to kostrbaté (jeden příklad za všechny: Eddie se z floutka de facto přes noc změní v odpovědného mladíka). Dalším problémem je druhá půlka filmu, kdy režisérka bezradně přešlapuje na místě a děj se rozmělňuje. Třetím pak malá emoční náplň, kdy vás za srdce nevezmou ani scény, které by v romantické komedii měly (otřesy ohrožující „big love“). A moc to nejiskří ani mezi hlavními hrdiny: zatímco z Julie Stiles září velké charisma, její protějšek Luke Mably se na romantického hrdinu nehodí. Nesálá z něj totiž skoro nic. K tomu lepšímu, co Princ a já nabízí, tak vedle Julie Stiles patří role Eddieho sucharského sluhy (Ben Miller) a pro českého diváka i objevování miniroliček českých herců. ()

Reklama

cachina 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná, leč průhledná a značně předvídatelná romantická komedie, která využívá pohádkové motivy. Snímek se dá rozdělit na dvě části. První se odehrává v Americe a jde podle zajetých kolejí (napravení problémového a rozmazleného prince), druhá zase v Dánsku (natáčeno u nás). Film má několik vyvrcholení (okamžiky, které většinou zakončují podobně zaměřené snímky): opětovné shledání, žádost o ruku a (SPOILER) konečné znovu opětovné shledání. Příběh by mohl skončit po každém z těchto momentů a divák by byl vždy uspokojen. Ale není tomu tak. V druhé polovině je nastoleno několik konfliktů (např. zasnoubení, nelibost královny s neurozenou hrdinkou či pochyby Paige o vztahu). Ale každý z nich není žádným způsobem rozvinut a vyřeší se hned v následující scéně. Ale i přes tyto výtky film neurazí, bohužel ani nepřekvapí. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nebudu se opakovat. Přísahám, že jsem chtěla něco takového napsat jako kolega "golfista". Je to skutečně oddychový film, kde nemusíte přemýšlet, jenom čekáte jak se to vyvrbí. A protože by Američané film bez Happy Endu těžko přijali, tak se to zakončilo sladkým polibkem. Jenom se divím našim hercům jako Dáši Bláhové ( guvernantka v královské rodině) a Lence Termerové (statistka v davu na ulici při vítání mladého krále), že přijaly takové "štěky" byť v americkém filmu. Bláhová je tam asi 20 sec. a to ještě z boku a Termerová asi 5 sec. vykukuje z davu. Nechápu to za žádné prachy. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Dánsko není na královnu jako já zralé." Ach, ta zaostalá Evropa. Je to zvláštní svazek Evropy a Ameriky, na jednu stranu Američané považující se za ty progresivní, na druhou stranu stále pokukují po evropském lesku a kultuře. A Evropa se naopak považuje za kulturně nadřazenou, na druhou stranu dělá Američanům poskoka kdykoli si vzpomenou. No a asi tak podobně bych ohodnotil i ten ústřední pár, nevzhledná Američanka s rozsedlým obličejem a nevýrazný princ z nepohádky. Ale ty české lokace si ocenění zaslouží. Proti romantice jinak nic nemám, naopak, ale tady mi vlastně právě romantika chyběla. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Když princ Edvard (Luke Mably) mění olej z fritézy, tak mu začne stříkat a zaneřádí mu celé ruce od loktů dolů. V dalším záběru má ale ruce i rukavice úplně čisté. (MrAldridge)

Reklama

Reklama