Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o lidech, kteří místo toho aby žili, životem jen proplouvají. O lidech, jenž se ocitli v emocionální pasti a život jim pouze protéká skrz prsty. Vynikající mladý spisovatel, který si v životě vybral špatnou cestu a neví jak to napravit. Talentovaná herečka trpící narkolepsií, která podezřívá svého muže z nevěry. Začínající lékař, jenž se neumí osamostatnit a začít žít svůj vlastní život bez rodičů. Náhoda způsobí, že se příběh těchto tří lidi protne a všichni se pod vlivem impulzu budí do nového života, ve kterém se může opět udát vše – láska, nenávist, zrada, smrt... (Tygrys)

(více)

Recenze (16)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy o životní krizi v různých podobách. Spojuje je jakási zvláštní ospalost a s ní spojený strach, že se nedokáží v ten pravý okamžik probudit a tak se všemožně divnými způsoby snaží změnit svůj dosavadní život. I když scénář napsal některým postavám dost praštěné chování, výsledek vyzněl dost dobře a inteligentnímu diváku usínání u filmu rozhodně nehrozilo. ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Ktože to vo filme Magdaleny Piekorz vlastne zaspáva? V jednej z troch línií žena - doslovne. V druhej, v prenesenom slova zmysle, muž. V tretej línii, venujúcej pozornosť homosexuálnej dvojici, zaspáva spoločnosť. Je sympatické, že režisérka dodala všetkým trom častiam príjemne letargický a názvu zodpovedajúci nádych. Napriek tomu film nepôsobí ucelene, pretože v závere (SPOJLER?) prepojila len dve z nich. Spomínaný príbeh homosexuálneho doktora a jeho mladého milenca akoby si prišiel do Sennosci oddýchnuť z iného filmu, ten by sa mal ale niesť v existenciálnejšom duchu a skôr než usínanie by preň mohli byť typické prebdené noci... ()

Reklama

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Nechcem ísť do pekla. Hneď prvá vec v pekle je to, že ti ukážu všetky zmeškané príležitosti. Aký by bol tvoj život, keby si sa správne rozhodoval. Vtedy uvidíš chvíle šťastia, ktoré si premrhal, keď si spal. A aký by bol tvoj život, keby si sa prebudil. A potom si sám na celú večnosť. Nie je tam nikto a nič. Iba ty a tvoje výčitky svedomia. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Využívání proplétání vztahů je poměrně obvyklý prvek. Tady je ale odlehčen bizarními fobiemi jednotlivých postav, mimoto každá část je zajímavá. Ať se jedná o nešťastně oženěného spisovatele. Mladého lékaře, překonávající problémy homosexuálního vztahu se sígrem z ulice. Nebo herečku trpící narkolepsií, jejíž utkvělá představa není tak utkvělá, jak se zdá. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Magdalena Piekorz podruhe a opet skvele. Obsah filmu muze zavadet k predpojatosti, ze se jedna o dalsi z mnoha festivalovych vztahovych dramat, ale nenechte se zmast. Stejne jako ve Sramech postavam verite kazdou vetu a ve filmu je kus zivota oprosteny od jakekoliv zybtecne hysterie. Vnitrni trauma postav je diky vybornemu scenari a rezii citit i beze slov. Stejne jako prechozi Sramy mely zabeh do socialni problematiky (nejsilnejsi proud v dnesnim Polskem filmu), tak Sneni se radi do neprogramove sekce duchovne-spiritualnich filmu (rekneme cca treti nejsilnejsi proud). Moc krasne se na ten film diva, pise o nem. I pres vcelku jednoduchou typizaci a zarazeni je to nezapomenutelne dilo. Magdo, jste uzasna. Prijedte s timto filmem zase na trinecky festival. Dotahnu do salu celou severni Moravu. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama