Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o životě třech naprosto rozdílných lidí, které ale zároveň hodně spojuje... pocit promarněného života, hledání sama sebe...celé to bylo trochu kýčovité a dopředu jasné, vyzdvihla bych ale výkon Scarlett Johansson i pro mě neznámého Gabriela Machta, naopak John Travolta mě nepřesvědčil - já mu prostě jeho role nevěřím, pro mě navždy zůstane už jen tím praštěným taxikářem z Kdopak to mluví. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Prva polhodinka bola bolava...mozno aj prva hodka...pribeh sa vliekol, a miestami u mna velmi velmi stracal. Ale to stracanie bolo postupne viac a viac prepletane pointou...a myslienkou, ktoru nam Gabel nechcel polozit na tanier...ale chcel aby sme si ju na tanier prisli polozit sami. Preto spominany Love Song si viac menej kazdy vypocuje inak. A preto aj ked spociatku vela ludi bude skeptickych, pribudajucou stopazou ich film pomalicky bude dostavat. Neda mi nespomenut Johna Travoltu...osobu ktoru nie je tazke prirovnat k "Pandora´s box", skrinke...ktora ak sa raz otvori, dokaze z nej vijst nieco, comu my hovorime "nadpozemske"!!! Ak vsak ostane zavreta a nepovsimnuta...tak o tom "nadpozemskom" nikto nikdy nemusi vediet...a moze vyprchat ako lacny parfume. Podla mna je John Travolat doslovne pan herec, ktory len nedostal tu sancu...s akou malo stastie par vyvolenych hollywoodu. Filmiky 4, Soundtrack 5 a John Travolta 5***. Nazdar ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Jednoduché ale zároveň originální. Po celou dobu na mě dýchala atmosféra poklidného venkovského prostředí a soužití třech hrdinů. Každopádně film není přikladem zdravého životního stylu či perfektního soužití rodiny, ale vše bylo tak dokonale promyšleno, zpracováno a přeneseno na filmové plátno a zároveň i zakončeno. Film, který pro mě vyjadřuje radování se z maličkostí a všedních věcí s nezapomenutelnou scénou na verandě venkovského domu. Pro mě to byl jeden ze silnějších, nezpomenutelných filmů. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi vůbec nedařilo naladit na tu správnou vlnu, bránila mi v tom hlavně moje úvodní antipatie ke 2 životní-moudra-trousícím vagabundům. Pak mi však začali být pomalu ale jistě sympatičtí, já konečně pochopil proč jsou takoví jací jsou, příběh obsahující i jemný humor mě čím dál víc bavil a jeho lidskost si mě, přiznávám, docela podmanila (i když místy se nemuselo tolik tlačit na pilu). Krom příjemného pocitu z filmu si odnáším i zážitek z herecké konfrontace JohanssonXTravolta, který byl také moc fajn. Za mě to budou slabší 4*. „Vždyť o nic nejde. Lorraine si asi myslela, že chci bydlet v tomhle chlívě s párkem cizích kořalů. Jste snad alkoholici, nebo ne?“ – „Ale nejsme cizí!“ ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nádherný komorní snímek, který mě okouzlil svou smutnou krásou! Pursy ( v podání mé oblíbenkyně Scarlett Johansson ) se dozvídá, že ji zemřela matka a tak se vydává na pohřeb ( který nestihne ) a do svého rodného domu v New Orleans. Ten ale již delší dobu obývají dva přátelé její matky. Bývalý profesor literatury Bobby Long ( v podání excelentního Johna Travolty). Toho já sice až na vyjímky ( viz Pulp fiction ) moc nemusím, ale tato role Bobbyho mu byla " ušita " přímo na míru. Spolu s ním tu přebývá jeho chráněnec Lawson Pines. Tito dva společně celé dny tráví pitím a čtením a nemají v nejmenším úmyslu tento jejich domov opustit. A tak začíná společné soužití těchto tří a my postupem času odhalujeme jejich tajemství z minulosti. Co říci závěrem: nesmírně silný příběh, nádherná a přesvědčivě hrající Scarlett Johansson, ještě lepší John Travolta, nádherná kamera, hudba a opravdu povedený konec snímku. p.s. jako třešínka na dortu, nezapomenutelná scéna hlavního tria na verandě. Kdo viděl, ví o čem mluvím. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • John Travolta ve filmu zpívá úryvek z balady o Barbaře Allen, lidové písně pocházející pravděpodobně ze Skotska nebo Anglie. (skudiblik)
  • Ve filmu zazní citát spisovatelky George Sandové: "Nelze vytrhnout jedinou stránku ze svého života, ale můžeme hodit do ohně celou knihu."  Další citát je od amerického básníka a spisovatele Roberta Frosta: „Štěstí nám nahrazuje výškou to, co nám chybí v délce." Na konci filmu Bobby Long (John Travolta) recituje anglického básníka Thomase Stearnse Eliota: „Nikdy se nevzdáme zkoumání a na konci našich výzkumných cest se vrátíme tam, odkud jsme vyšli a konečně to místo poznáme."
    (Tonach)
  • Snímka vznikla podľa knižky Ronalda Everetta Cappsa. (tron)

Reklama

Reklama