Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem, viděl film, ve které Travolta zahrál naprosto skvěle napsanou roli, snad i jemu přímo na tělo. Byl opravdu skvělý, což se dá říct i o tradičně vynikajicí Scarlett Johansson, která sice moc na 18 nevypadá, ale to vůbec nevadí. Hodně se mi tu líbil i Gabriel Macht, i když hrál třetí housle, jeho role byla zajímavá. Režie Shainee Gabela se vám nic nesnaží vnutit, spíš nabízí příjemný film, tak trochu Allenovského typu, kdy se tempo filmu nikam neřítí a vše je, jak má být. Včetně závěru. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson má skvelé prsia. John Travolta má zhnitý palec a biele vlasy. Deborah Kara Unger má vrásky okolo očí a kratšiu rolu, ako by som si prial. John Travolta kríva, cituje významných spisovateľov, hrá na gitare a spieva, dokonca tancuje, močí krv, veľa pije a fajčí, pôžitkársky napĺňa slovníkovú definíciu slova "nihilizmus" v stále-jazzovom new orleans. A Scarlett Johanson má skvelé prsia . . . ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Hmm, velice zajímavý snímek, který jsem ani nevěděla, jak zhodnotit.... proto se aspoň z části rozepíšu... Co mě tu nejvíc těšilo a zaujalo, byly rozhodně herecké výkony Scarlett Johansson a Johna Travolty, který byl ve své roli naprosto skvělý! Pro mě to byl film plný citátů, hlubokých dialogů a především souznění více duší v jednu. Možná by neškodila kratší stopáž, přeci jen se toho tu zas tolik nedělo, ale při líné sobotě mi to ani nevadilo a nakonec mi to dokonce uteklo. Hrozně jemný příběh založený na citech, které se svým způsobem schovávají a vyjdou navenek, když už to nejde vydržet a nezbyde nic jiného, než vybuchnout... Knížky, hlas i zpěv Travolty, naprosto přirozeně natočený film, který si na nic nehraje a jen popisuje chvíle, během kterých zjišťujeme, kdo vlastně jsme a čeho jsme schopni dosáhnout. Konec byl symbolický a udělal perfektní tečku za tím příběhem, nejen propojení se začátkem, ale i kniha jako třešnička na dortu. ,,I´m so full. Me too. Me too. I wish it would snow. Me too. Me too. But I love the rain. Me too. Me too." ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Možná je to proto, že jsem si řekla, že začnu hodnotit přísněji, ale nějak se nemůžu donutit dát vyšší hodnocení, i když v podstatě nejsem schopná popsat, co přesně mi na filmu nesedlo. Scarlett i John byli skvělí, ale nějak mě to pořádněji 'nechytlo za srdíčko'. Takže sice obrovské, ale pořád 'jen tři' hvězdičky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh z New Orleans, který kdyby se u nás dostal do kin, tak by asi příliš lidí nezajímal. Přesto citlivě vypráví o dívce, jejíž právě pohřbená matka pro několik zapomenutých trosek a alkoholiků znamenala jiskřičku v upadající existenci. Její přítomnost následovně rozvíří vody nejen v omšelém domě, který jí nyní náleží. Rád bych se především zastavil vedle působivého Johna Travolty a jeho literárně-opileckých mouder u postavy, kterou ztvárňuje okouzlující a neuvěřitelně vyzrálá Scarlett Johansson. Ta se propracovala v jednu z nejzářivějších hereček své generace, divákovi dokáže jen ze svých gest (drobnými posunky, mírným otevřením úst) zprostředkovat dění ve svých myšlenkách. I zde opět dokazuje, proč si zasluhuje takovou pozornost!! Milé, malé, atmosférické.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu zazní citát spisovatelky George Sandové: "Nelze vytrhnout jedinou stránku ze svého života, ale můžeme hodit do ohně celou knihu."  Další citát je od amerického básníka a spisovatele Roberta Frosta: „Štěstí nám nahrazuje výškou to, co nám chybí v délce." Na konci filmu Bobby Long (John Travolta) recituje anglického básníka Thomase Stearnse Eliota: „Nikdy se nevzdáme zkoumání a na konci našich výzkumných cest se vrátíme tam, odkud jsme vyšli a konečně to místo poznáme."
    (Tonach)
  • Na produkcii sa podieľala Melanie Johnssonová, Scarlettina mama. (tron)

Reklama

Reklama