Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 10

Recenze (166)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě větší pecka než jsem doufal a Eli Roth natočil svůj nejlepší horor a zároveň nejlepší Slasher dost možná za dekádu. Ukrutnéj Masakr, který strká do kapsy všechny Vřískoty, Halloweeny, Pátky 13, všechny PG-13 slashery a všechny rádoby Meta Slashery. Ten film se nesnaží přinést něco nového do žánru, pouze pracuje s tím, co je osvědčené, ale je to tak fanouškovsky zapálené, že vše, co v tom filmu je obsaženo je děláno s láskou k žánru a já si to celé neskutečně užíval. Už jen samotné zasazení do slavného amerického svátku Thanksgiving je velmi fajn a potěší víc než halloween či vánoční tématika. Tady je každopádně nakročeno k velké slasherovské frančíze, což doufám, že bude. Hned úvodní opening sekvence, kterou bych nazval Black Friday opening gory Madness, bude patřit k legendárním scénám hororového archívu, která filmu vyslouží kultovní status. Přejdeme tedy k jednotlivým prvkům,kde šetřit chválou nehodlám. Za chválu stojí perfektní Killer ( úžasný design, kostým, ikonická postava, která má skill a nástupy na scénu jsou úžasné) K mému překvapení funguje i odhalení vraha a jeho motiv, což také kvituji. Je to narvané s nadsázkou a milým černým humorem, který potěší. Funguje to dobře i jako detektivka o honu na sériového vraha, kde sledujeme i menší investigativní práci. Potěší, že terčem není jen skupina ústředních teenagerů, ale spousta dalších vedlejších postav. Město je sžírané terorem a v bezpečí není nikdo. Bodycount je tedy slušně vysoký. Musím vychválit i dobře dávkované lekačky, kde jeden jump scare, mi málem vyvolal infarkt a patří k nejlepšímu, co letos vznikl ( hanba všem duchařinam, že slasher odvádí lepší jump scare práci ), potěší i sympatický retro 80´s feeling a postavy jsou taky v pohodě ( kde hlavní hrdinka je opravdu cute and hot). Vyzdvihnout musím i fakt, že to není úplně hloupé, tedy chování postav je rozhodně přirozenější než v jiných slasher hororech no a teď to nejhlavnější samotné GORE a provedení vražd je Top Notch. Tady je Eli Roth opravdu utržen z řetězů a všechny vraždy mají šmrnc, jsou řádně brutální, hodně kreativní, doslova někdy až nepříjemné a hodně ošklivé. Využívá různé zbraně a fatality a opravdu jsem si všechny killy užíval. Došlo na střeva, umlácení kladivem, usmažení zaživa, skalpy,dekapitace hlav, ufiknuté prsty, zkrátka od každého něco a je to super. Zaujme i finále s večeří, kde si myslím, že mohl být potenciál využit o něco lépe, tam bylo nakročeno k ultimátnímu Torture Mayhem a zůstalo to na půl cestě, škoda, mohly tu být hned 2 legendary scény v jednom filmu, to se jen tak nevidí. Samozřejmě, že nechybí i hojné napětí a celé je to tak zábavné, že po skončení máte chuť si to sjet celé znova. Za mne V top 5 bez debat letoška. 8.5/10. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Čekal jsem špatný film, dostal jsem špatný film. Takže asi dobrý? Nevěděl jsem, že film má rating od 18, takže mě brutalita příjemně překvapila. Její provedení ale většinou vypadá levně a přehnaně. Úvod filmu mě úplně otrávil svou neuvěřitelností a vyhroceností. Ke konci jsem ale přeci jen začal být spokojenější a po průvodu si dění docela užíval, jenže finále je naprosto neuspokojivé. Sice asi přislibuje dvojku, jenže nevidím důvod, proč by ji taková blbina měla mít, tohle fakt není Vřískot - i ten vrah byl podle mě úplně očividný. Navíc zde chybí LGBT postava, takže dvě hvězdy! Perioda. 45% ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Identitu vraha jsem začala tušit zhruba v polovině filmu a k žádnému zvratu nakonec k mému zklamání nedošlo. Hlavní hrdince jsem ale nepřála smrt (jak to u většiny současných hororů bývá) a některé vraždy i úvodní sekvence v samoobsluze byly natočeny velmi povedeně. Takže rozhodně lepší průměr, který můžu fanouškům žánru doporučit. Skoro 4*. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Budem sa snažiť nespoilerovať, ALE: Obsahovo ma to nezaujalo ničím, z postáv mi bola sympatická len pohľadná hlavná hrdinka, tie ostatné mi boli ukradnuté a ani som počas filmu pomaly nezachytil, ako sa vlastne volali. Zabijakova identita mi bola tiež viac-menej ľahostajná. Je to strašne ukecané a pritom 90% dialógov bolo úplne o hovne. Toľko k mínusom. Je ich dosť. Ale aj tak 4. Prečo, to je myslím jasné. Scéna s kladivom pri romantickej večeri s chutným pečeným kuriatkom v záverečnej tretine, tak to bolo niečo úžasné - nebyť tejto scény, bolo by moje hodnotenie čisto priemerné. Samotná koncovka ma už veľmi nechytila a tento horor nebude patriť medzi moje TOP, nakoľko slashery ma dosť obchádzajú a viac mi sedia staršie Rothove kúsky, najmä tie z prostredia lesa či pralesa. Krvilační budú spokojní, navyše si tento subžáner našťastie veľa inteligencie nevyžaduje. (majo0007 - ty už ani vlhký nebudeš, veď ktorá by už tebe dala). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka ve znamení pomsty, která sice na žánrovém poli nepůsobí nijak inovativně, ale je dostatečně zábavná a krvavá, takže není třeba hledat si důvody pro kritiku. Co mě asi bavilo nejvíc byla úvodní sekvence s výprodejovým šílenstvím. Tohle téma je vlastně naprosto nevytěžené a když se člověk podívá na záběry z amerických marketů, tak skrývá obrovský potenciál. Gore je celkem vymazlené a vrahoun se ocitá v situacích, které ho nutí zabíjet ne vždy úplně podle představ, ale o to je to větší sranda. Od herců tady divák nic moc nečeká, ale nemůžu říct, že by mi tu někdo vadil. Samotná identita zabijáka mě trošku zklamala a přišla mi jako taková znouzectnost, ale upřímně řečeno sám bych asi lepší nápad neměl. Celkově nejlepší Rothův film a jeden z nejkoukatelnějších slasherů posledních let. 80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Torontu a Hamiltonu v kanadském Ontariu od 13. března do 5. května 2023. (bianci)
  • Eli Roth povedal, že kocúr vo filme bol taký dobrý herec a tak dobre vystupoval na povel, že ho nazval Leonardo DiCatprio. Meno mačky je inak Tonic a predtým hral vo filme Cyntoryn zvieratiek (2019). (Arsenal83)
  • Patrick Dempsey pochádza z malého mesta v Maine a dokázal tak využiť svoj prirodzený novoanglický prízvuk, ktorý musel stratiť, keď sa stal hercom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama