Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu fascinující film o muži, který cestuje v čase z prostor blázince, aby pomohl ženě, kterou potkal ještě jako malou v jejím soukromém životě. Výborné herecké výkony dávají filmu zajímavou atmosféru a mimo to bych vyzdvihl Daniela Craiga, který blázna hraje opravdu velmi dobře. Příběh obsahující řadu zvratů, které Vám vnutí přemýšlet o filmu Vás nenechá ani chvíli v klidu. Mimo to jsou efekty nanejvýš zajímavé a stojí za pozornost, nepřehnané přesto pěkné. Film sice trpí klasickým americkým happyendem, ale na to si začíná člověk pomalu zvykat a zrovna když začnete duu Brody-Knightley fandit tak ho nakonec i uvítáte. Mimochodem byl film natáčen ve Skotsku a Kanadě a v pěkné, zasněžené krajině je to více než poznat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Psal se rok 2005 a bylo mi sedmnáct let, když jsem poprvé zhlédla tento film. Velmi mě zaujalo jeho zpracování, originální příběh a herecké výkony. Pak, v roce 2009 jsem ho zhlédla podruhé a všimla jsem si v něm dvou herců, jež jsem při premiérovém zhlédnutí nepostřehla, neboť jejich jména pro mě byla v té době zcela neznámá. Poté jsem poznala, že jsou jimi Daniel Craig a Brad Renfro. Dojem z filmu a pocity z něj stále přetrvaly. Geniální Adrien Brody a svůdná Keira Knightley. Působivý film o jednom muži, chladícím boxu, času a smrti a vše je to krásně zabaleno do mrazivé, zimní přírody. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Když jsem film zhlédl poprvé, nevěděl jsem co ci o něm myslet. Avšak na druhý pokus jsem se přesvědčil o kvalitě tohoto díla. Pro mě tohle byl první film, kde jsem spatřil Adriana Brodyho a nezklamal mě. Látka filmu mi přišla velice zajímavá a zajistila i slušnou atmosféru. Těch 5* dávám za to, že jsem o filmu přemýšlel i dávno po jeho skončení. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keby tento film prinášal niečo nové, búral nejaké klišé alebo skomplikoval zápletku na hranicu zrozumiteľnosti, mal by možno šancu stať sa kultovým, prevratným alebo vysoko hodnoteným príslušníkom žánru, scifistickou verziou Preletu nad kukučím hniezdom, či mladším bratom Dvanástich opíc. Na druhej strane ho pred opačným osudom a pobytom v brakovom pekle zachránila práve jeho jednoduchosť, prirodzenosť a prijateľné množstvo použitých klišé. A tak sa pohybuje niekde v strede záujmu i kvality. Je to proste klasické, hoci príjemné sci-fi s tematikou cestovania v čase a uzavierania kruhu. Adrien Brody je ako stvorený na role melancholických, životom skúšaných mužov, ale Keira Knightley ma nijako extra nepresvedčila o svojich hereckých schopnostiach. Kamerové a strihové hrátky typu „blízky záber na mihalnice a horiacu cigaretu spoza ucha Keiry“ sa mi zdali zbytočné - neboli vo filme ani pravidlom ani spestrením. Tri hviezdičky plne zaslúžené, ale nič viac a nič menej. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Takovéto pohrávání s časem je pro mne vždy lákavým tématem ke sledování. Zde to tedy bylo pojato skoro až hororovou formou, což na mě působilo velice dobře. Dále jsem byl velice spokojený s hereckými výkony (a to především u překrásné Kiery) a film mi způsobem vyprávění a natáčení velice připomínal Momento od Christophera Nolana. Závěr mírně optimistický a pokud jsem to správně pochopil tak zcela otevřený. 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)
  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Podľa režiséra Johna Mayburyho mala byť milostná scéna medzi Jackom (Adrien Brody) a Jackie (Keira Knightley) pôvodne dlhšia, ale musela byť skrátená, pretože sa americkému testovaciemu publiku nepáčila pasáž, ktorá zahŕňala nahotu. (misterz)

Reklama

Reklama