Reklama

Reklama

Boogeyman

  • USA Boogeyman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

juta 

všechny recenze uživatele

Boogeyman měl našlápnuto k velmi napínavému hororu, bohužel je zajimavý jen začátek a konec. Ostatní byla velká nuda a nakonec ten strašák se také moc nepředvedl, efekty slabý, asi zásluhou nižšího rozpočtu. Některé lekačky celkem dobré, spíše jen ty, kde se hlavní postava nedotýká věcí, čímž spouští skřípající zvuky a směsici událostí, které mě přišly zbytečné. Hlavní hrdina vypadal jak přerostlý dítě. Svým výrazem si mě vůbec na svou stranu nezískal, takže jsem mu nemohl fandit. Je to opravdu škoda. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Když byl Tim (Barry Watson) ještě malý, cosik záhadného ze šatní skříně mu odneslo tátu. O patnáct let později má Tim úspěšnou práci a krásnou přítelkyni, která mu zrovna chce představit své rodiče. Telefonát jeho strýce, aby se po letech vrátil zpět domů kvůli umírající matce jej donutí opět si vzpomenout na strašlivou smrt svého otce, kterou mu nikdo nevěří. Při prohlídce domu kde kdysi bydlel se opět musí postavit své největší noční můře - tajemnému bubákovi...Jednoduchý scénář, pár přiblblých nelogických lekaček a postava strašáka, která své digitální úpravy bohužel nezapře. Film ničím nezaujme a šanci ode mě dostal jen proto, že horších hororů je o dost více. 40% ()

Reklama

Aywes 

všechny recenze uživatele

Podivný horor pohybující se mezi tenkou hranicí moderní hlouposti a atmosférického hororu. Snaha navození atmosféry pomocí základních prvků (mlha,starej dům..) vypadá dosti nezkušeně. Alespoň kdyby byla snaha navodit to příjemnějším způsobem. Co takhle třeba strachem? Na to asi novější horory zapomněli. Celý strach má vykukovat z těch lekacích pasáží a to mi přijde dosti neprofesionální. Jakožto milovník starých hororů tohle prostě musím vytknout. Také by se například hodilo vysvětlení a ne že (SPOILER) hl.hrdina (což je mimochodem příšernej herec) chytí figurku, zničí jí a tím pádem bubáka zažene. Soundtrack není nijak zvláštní. Prostě takové to komorní snažení o atmosféru. Zaměřili se asi na ní velmi, avšak moc se to nepovedlo. Možná nechtěli šťourat do nových věcí a tak vytáhli jednoduše osvědčené metody což se podle mě nevydařilo. Když je tento snímek natočen roku 2005 čekalo by se nějaké alespoň velmi dobré vizuální zpracování bubáka. Vypadá spíše jako nějaká potvora z počítačové hry Doom. Nebylo to nejhorší některé scény byli fajn a celkový nápad je skvělý (neviděl jsem původní film takže to beru jako originalitu). Pokud má někdo však rád lekačky dejte si hvězdu nahoru. I tak se vám dostává nic moc horor. Původní film z 1980 může být nářez. Tohle se však moc nevydařilo. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nebol to až taký zlý horror,aj keď má od neho odrádzali,pozrel som ho.Dobrý priemer to určite bol,do značnej miery štandard.Koniec filmu síce nie je až taký uspokojivý,aspoň pre niekoho určite.Film je zameraný prevážne na mladé publikum,to je isté.Štýlovo je asi bližšie k európskemu horroru ako k americkému.Žiadne extra strašenie sa síce nekonalo,ale film stojí za to ho pozrieť. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nízke percentuálne hodnotenie ma neprekvapuje, zopár komentárov je ale IMHO priostrých. Keby si scenárista a režisér dali aspoň trošku viac práce s príbehom, prehĺbili jeho metaforickú rovinu, rozvinuli motívy a keby hlavný hrdina aspoň trošičku hral to, čo hrať mal (teda zmučeného psycháča z rozvrátenej rodiny) a nie vlastne vôbec nehral, bola by to nádherná oddychovka so šancou rezonovať v divákovej hlave nie len v rovine strašidelnej. No na druhej strane som sa po celý čas príjemne (chcelo by sa povedať "starosvetsky") bál a minimálne do dvoch tretín sa moje tŕpnutie, čo prinesie ďalšia scéna, spravodlivo delilo so záujom o ďalší vývoj zápletky. Ani len náznak nudy. Vo finále potom žial rovnako tak ani len zlomok toho, čo som očakával. Pri spätnom pohľade teda naozaj poľahky zabudnuteľný priemer, ďalšie z radu diel od pohodlných filmárov, nivočiacich jeden sľubný námet za druhým. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Auckland a Waikato. Část příběhu se natáčela také v USA ve státě Georgia. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 17. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama