Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (429)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Dance dance dance. Představa stepujícího tučňáka mě opravdu nadchla. Vypadalo to tak roztomile, krásně a říkala jsem si jen: hustý. Bohužel, v záplavě mnoha animáků, tohle se nijak nevymyká a je to všechno na jedno brdo. I když zvířátka jsou roztomilá, grafika fajn, krásné písničky a tak všechno. Film potěší, neohromí. Prostě jen další v řadě. Ale je fajn. je to hezké, roztomilé, nelituju toho, že jsem se dívala. Ale je to hlavně pro malé děti. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto filmu vám zpívající tučňáci budou připadat jako ta nejnormálnější věc pod sluncem. Jedním slovem je to „úlet“. Začátek je přitom docela nevinný – davové muzikálové číslo jako z nějaké Disneyovky. Pěkně nazpívané, obstojně naanimované. První trhliny se objeví v okamžiky, kdy se začne klubat něco jako děj. Tučňáci jsou od sebe vizuálně dost těžko odlišitelní, nepohybuji se ani vtipně ani realisticky, tudíž není snadné vytvořit si k nim jakýkoliv citový vztah. Přičemž dvouhodinové sledování nesympatických, přesněji pro vás nezajímavých, herců se jeví jako činnost marnotratná již po třiceti minutách a teď si zkuste místo herců představit tučňáky. Série horkou jehlou sešitých příhod rádoby vtipných zvířat je náplní celé první poloviny filmu. Capartům možná stačí, když se něco barevného (pravda, zde spíše černobílého) neustále hýbe slušnou rychlostí, také dospělým však doporučuji vyčkat do konce, teprve pak přichází ten nejremkovější žvejk (viz. Burgesův Mechanický pomeranč). V závěru se pojetí příběhu nečekaně radikálním způsobem mění. V jednu chvíli to připomíná existenciální psychologické drama o bytí a nebytí na tomto světě, pak Vesmírnou odyseu a kdyby skutečně došlo na naznačované apokalyptické finále, nejspíš by mě to vůbec nepřekvapilo. Snaha Happy Feet komentovat globální problémy světa není na zbytek filmu naroubována tak násilně jako v Za plotem (kde šlo vyloženě o to, aby to celé nevyznělo úplně do prázdna). Dalo by se říci, že snaha něco nám sdělit je vlastní celému filmu, ten se však zpočátku tváří jako infantilnost natolik přiblblá, že jistým nepatrným náznakům bude sotva někdo věnovat pozornost. Ať to je a mělo být jakkoli, Happy Feet pro mě zůstane zážitkem neuchopitelným, nepochopitelným a pokud jsem po jeho skončení zůstal několik minut sedět v němém úžasu, sám nedokážu říct, zda-li to bylo nadšením či posttraumatickým šokem. Jak jsem napsal - je to úlet, jen těžko říct, pro koho vlastně. 60% Zajímavé komentáře: klerik, Silence, Jordan ()

Reklama

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Po grafickém ztvárnění velmi povedený film. Žádné polidštěné postavy jako například ve Spláchnutej. Konečne vypadají zvířátka tak jak maj. Děj přitom nevybočuje z reálu a ukazuje život tučnáka královského takový jaký je i s jeho úhlavními nepřáteli. Celé je to pak dělané formou muzikálu, takže se zde dočkáme několika tučnáčích představení. Chytrý nápad pak bylo umístit do filmu lidské herce, neboť lidé dělaní počítačovou grafikou jsou vždy příšerní a vypadají jako panenky. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vybrat nejlepší scény (tedy především vynechat zpívánky) a vměstnat to do třetinové stopáže, mohl z toho být milý, lehce nadprůměrný animák. Takhle je to nejen chladně sterilní, ale ještě navíc roztahané, nudné, rádobydojemné, moralizující, prostě otravné jak návštěva tchýně kombinovaná s kriglem fridexu. Za animaci, za roztomilého tučňáčka (charakter na ránu harpunou, ale vizuálně ťuťu-ňuňu), za sem tam zábavnější moment a za sympatie k těmto divným, legračním ptákům - 30%, víc ze sebe prostě nevymačkám: "Happy Feet" mě neučinil v nejmenším happy. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden ze slabších animáků, který je svou kvalitou daleko za Dobou ledovou, Shrekem či Madagaskarem. Narozdíl od těchto tří animáků jsem si v happy feet neoblíbil ani jednu postavu. Příběh byl docela nudný ale na druhou stranu animace výborná, takže když animák s tučňáky raději bych dal přednost divokým vlnám...4/10. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Všichni tanečníci museli projít speciálním výcvikem pohybů tučňáků. (imro)
  • Happy Feet byly prvním animovaným snímkem studia Animal Logic. Tato australská firma ale ve světě filmu nebyla neznámá. Spolupracovala například na speciálních efektech k filmu Babe 2: Prasátko ve městě (1998) nebo k trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (imro)
  • Brumlův (Elijah Wood) step byl vytvořen pomocí techniky motion capture, nasnímáním pohybů nohou Saviona Glovera, jednoho z nejlepších tanečníků a choreografů na Broadwayi. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama