Reklama

Reklama

Stíny mrtvých

  • USA The Body (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve staré jeskyni v Jeruzalémě je objevena kostra člověka, jejíž stáří se odhaduje na jedno století před naším letopočtem. Podle zbarvení na kostech nohou a zápěstí se dá předpokládat, že příčinou smrti byla stará románská metoda - ukřižování. Nalezené indicie nasvědčují tomu, že by se mohlo jednat o samotného Ježíše Krista. Nález přijíždí zkoumat katolický kněz Matt, který se zabývá Novým zákonem. Spolu s jeho objevitelkou - izraelskou archeoložkou Sharon budou muset riskovat své životy, aby odhalili pravdu, kterou skrývá tento epochální objev. Jakmile je totiž nález odhalen světu, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Maq odpad!

všechny recenze uživatele

Stejná šablona jako Da Vinci Code. Stejně nesmyslné, jenže hůře napsané, amatérské, a tedy paradoxně méně zlé. Český dabing je charakteristicky vidlácký: katolický kněz každou chvíli sakruje a bere Boží jméno do úst nadarmo. --- Podobně česky srandovní jsou některé zdejší komentáře. Tak například že by „představa, že by mohlo být nalezeno ono tělo naháněla hrůzu mnoha věřícím?“ Nu, asi tolik, jako se tihle myslitelé bojí, že se za jejich slova před nimi zjeví posel Boží a nafackuje jim. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nebezpečnou myšlenku má tento film...jen si představte, co by se stalo, kdyby se našlo tělo Krista...ale ono se nenajde, za to vám ručím. Nepovolujte uzdu konspiracím. Tento film je spíše televizní, jak příběhem, tak zpracováním. Už jsem viděl pár filmů, kde jsou příslušníci katolické církve zobrazováni bezmála jako zednáři, jako šedé eminence tahající za nitky našich životů a jako lidi krmící nás nesmysly...tohle sice nedošlo do rozměrů Leonardovy (nebo spíše Brownovy) Šifry, ale zobrazené "kdyby" mě ani tak neuspokojilo. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Olivia Williamsová našla telo Ježiša Krista, kňaz Antonio Banderas to overuje a naokolo sa motajú Derek Jakobi, Jason Flemyng a zaujímavé otázky v nudnej réžii s občasným výskytom príjemne mystickej atmosféry (kamera: Vilmos Zsigmond). Po vcelku znesiteľnej hodinke to začne byť otravné. Pozerateľný podpriemer (z produkcie Moshea Diamanta) veriaci, že pojedol všetku múdrosť sveta. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zjednodušující středoproudový debilismus tohohle filmu se nedá omluvit ani rokem jeho vzniku. Většina podstatných věcí je špatně. Ploché postavy. Nevěrohodné, nerealistické, teatrálně přehrávané. Jediná věrohodná postava je důstojník Moše Kohen z Mossadu, kterého přitom paradoxně hraje Anglosas jako poleno. Infantilně vyobrazené vztahy Židů a Arabů, ideálně pro americké popcornisty. "Polopatistické" teologicko-archeologické disputace kněze a doktorky. Rozhovor kněze s kápem Palestinců. Kněz a důstojník v ortodoxní synagoze. Vlastně většina všech dialogů je mozkorvoucích. A ten závěr s únosem dětí a granátem v tašce, achich ouvej... Ale zápletka je zajímavá, škoda jejího zprasení. A natáčelo se opravdu v Izraeli a ne v obvyklém Maroku nebo Tunisku, což je další malé plus. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé,možná i ožéhavé a kontroverzní téma,ale přišlo mi,jako by se tvůrci báli rýpnout ještě hloubš a neudělat si někde někajé problémy a zůstali tak na půli cesty.Ale možná i,že jako ateista jsem film celkově nepochopil.Bohužel ale musím souhlasit s tím,že celé to má až příliš televizní zpracování. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Ríme (Taliansko), ako aj v Jeruzaleme a Tel Avive (Izrael). (Arsenal83)

Reklama

Reklama