Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Othello 

všechny recenze uživatele

Letem světem biografie Schwarzeneggera v pojetí hájení principů amerického snu. Ono vlastně taky jak jinak. Dneska už bezpečně přežitý motiv neustálého pronásledování vlastní ambic je v jeho případě takovou kouzelně nablblou storkou o tom, jak Arnold kamkoli přišel, tam zjistil technické aspekty úspěchu a za nimi se hnal, aby jich dosáhl. Tenhle forrest-gumpovský příběh o tom, jak chlapci na začátku někdo řekl "Běž!" a on prostě běžel, vlastně krásně zobrazuje ustřelenost (post)Reaganovské Ameriky, ve které začal showbyznys překonávat veškerá dosavadní průmyslová odvětví a jeho největším zástupcům pak nabízel prakticky nekonečně možnosti jak se realizovat nebo naopak jak selhat a padnout. Fór je, že dokument tohle vlastně vůbec nereflektuje, naopak předkládá ten ukázkově americký příběh člověka, co z vířivky, s doutníkem v držce, kouká do dálky a vzpomíná na to, jak si stačilo jít pevně za svým, aby dosáhl všeho co chtěl. V současné době je to vlastně osvěžujícím způsobem anachronický přístup, který mohou vážně brát jen nešťastníci závislí na motivačních videích. Pro všechno ostatní by to alespoň mohlo sloužit jako vyplnění některých bílých míst ve Schwarzeneggerově životě, případně jim udělat nějaký pořádek v chronologii jeho života. Btw pokud si první díl, vzpomínající na jeho body buildingová léta, jen tak dějově ostrouháte o veškeré pozlátko, zjistíte, že celá tato éra má dost jednoznačné příběhové oblouky: "Chtěl jsem být nejlepší, tak jsem hodně cvičil. Pak přišla ta soutěž. Ale tam jsem byl druhý! Tak jsem celý rok cvičil ještě víc. A pak jsem byl první!" Wow, great story, Mark. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tříhodinový festival plácaní po zádech, který ve třech tematicky oddělených epizodách přinese stručný průřez Arnoldovým životem. Fanoušci se z něj sice nic nového nedozvědí, ale díky tomu, že svůj příběh vypráví a komentuje sám Arnold jim to asi (stejně jako mě) nebude moc vadit. Určitě by se tomu dalo vytknout, že se nejde víc do hloubky a o negativních věcech se tu nemluví buď vůbec a nebo jen velmi diplomaticky a ne moc dlouho (Arnoldovo nemanželské dítě), ale ono se asi ani nic jiného čekat nedalo...80% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zhuštění životopisu Total Recall do tříhodinového seriálu. Pro Arnieho fanoušky příjemné pokoukání, kde je Arnold podán jako ten pravý a bezchybný Američan a kostlivci ve skříni se prakticky neřeší.  Trochu egoistické ale pro nekritické obdivovatele (kam patřím i já a díky Arnoldovi mám spoustu krásných vzpomínek na dětství) naprosto ideální. Pro odpůrce odpudivé až zdraví škodlivé. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Arnieho mám celkem rád, ale celý tenhle dokument působí tak trochu jako samochvála. Jistě, Arnold toho dokázal v životě hodně, ale způsob, jakým je zde prezentován je mi lehce proti srstí. Například téma steroidů je zde asi v deseti vteřinách a ještě bez dabingu a bez tohoto druhu dopingu by žádný špičkový kulturista, nebyl tam, kde dnes. A vůbec celé mi to přišlo moc krátké, všichni ho jen chválí, ale nahlédnout do toho, jaký je opravdu ve skutečnosti, se všemi klady a zápory, tyhle tři hodiny rozhodně nedokázaly. Aspoň teda pro mě. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četl životopisnou knihu Schwarzeneggera a je fascinující, kolik toho jeden cílevědomý mladík z vesnice v Rakousku může dosáhnout, pomocí vize, odhodlání a dřiny. Dokument mohl být delší, protože materiálu z Arnoldova života je skutečně kvanta a mnohé z něj stojí za zfilmování. Ale jinak se mi moc líbilo jak zpracování, tak archivní záběry, hudba i hosté alá James Cameron nebo Danny Devitto. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama