Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální drama debutujícího režiséra Dana Harrise zobrazuje jeden rok ze života typické rodiny z americké vyšší střední třídy. Scénář filmu Imaginární hrdinové zaujal režiséra Bryana Singera natolik, že Harrisovi nabídl napsat scénář k pokračování úspěšné blockbusterové série X-Men. Snímek Imaginární hrdinové podobně jako filmy Ledová bouře (r. Ang Lee) nebo Obyčejní lidé (r. Robert Redford) zobrazuje prostředí vyšší střední třídy s mnoha jeho pokryteckými nároky, přetvářkou a pozlátkem, jehož obětí se stávají především děti. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Za sto let po nás ani pes neštěkne, ale hvězdy budou stejný ..." ----- Velice bolestné a výmluvné drama o nenadálé těžké ztrátě, která zpřehází všechno, co zdánlivě fungovalo - a odkryje přitom slabá a zranitelná místa. Závěr možná až tak úplně nepřekvapí, ale to na jeho síle a významu nic nemění. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl Imaginary Heroes k něčemu přirovnat, hned by mě napadl Americký sen. Jenom v Imaginary Heroes je sledovaná rodina ještě víc rozhozená a to, co se v ní děje, je ještě víc temnější. Abychom neupadli do úplné deprese, režisér do příběhu vkládá veselou hudbu, která povedeně kontrastuje s dějem. Všichni herci jsou výteční a je velká škoda, že film unikl většímu diváckému úspěchu. Ambice má velké. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždycky nejvíce zaujmou neobyčejné příběhy obyčejných lidí. Ze začátku jsem tenhle film vnímal jako dramatický příběh další americké rodiny, která nemá všech pět pohromadě, ale musím uznat, že po chvíli se mi ty postavy docela dostaly pod kůži. Hlavně táta v podání Jeff Danielse, který je skvělý všude, kam se podívá. Michelle Williams, Emile Hirsch a Sigourney Weaver ale také nebyly pozadu. Když nad tím přemýšlím, tak musím říct, že tady to hvězdné obsazení v tomto nezávislém filmu splnilo svůj účel. Udělal jsem si k ním vztah a právě díky ním nakonec hodnotím takto vysoko. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Nikdy nepochopíš k čemu jsem ti dobrá, dokuď neumřu"..... Obyčejný příběh obyčejných lidí, které poznamenala tragická událost a každý se sní snažit vyrovnat po svém. Řemeslně zvládnutý pohled do nitra lidí, kde z každého jejich jednání je cítit bolest, kterou prožívají. Během filmu můžete přemýšlet - ,,stalo se něco?" Samozřejmě, ještě žiješ". ,,Zasloužím si to?" A zjistit, že k tomu, aby jste doma něco změnili, není třeba plastické operace žádného člena rodiny. V jednoduchosti je krása. Mě to přilepilo do ,,sesle" svojí lidskostí. A velký podíl na tom mají herecké výkony. Všech! A přemýšlím, jak bych se dokázal vyrovnat s takovou situací já. Ne každej totiž může bejt hrdina. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Filmy o vyrovnávání se se ztrátou člena rodiny jsou většinou dost patetické a vůbec je nevyhledávám. Na tenhle jsem narazil náhodou a musím říct, že se mi ten tragikomický přístup k látce líbí. Jsou tam chvíle veselé, ale taky chvíle, kdy už se nechcete koukat dál. Pod celým příběhem se ovšem vine naprosto zásadní poselství, a to že život je silnější než smrt, a nedá se s tím nic dělat. Takže ať je to ve sračkách jak chce, nakonec se žít dál prostě musí. Co víc od filmu v tomhle žánru si přát, ne? 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Americké kabaretní duo Kiki a Herb (Justin Bond a Kenny Mellman) si ve filmu zahráli malé cameo na vánočním večírku u sousedů. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Tim (Emile Hirsch) spí v kuchyni, se v jednotlivých záběrech mění obsah sklenice. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Chatham, Glen Ridge, Montclair, Newark nebo West Paterson. Dále se natáčelo také v Los Angeles nebo New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama