Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není už jako zamlada, ale pořád umí být nebezpečný... Ralph Thorson, přezdívaný Taťka, se živí tím, že loví kriminálníky, kteří porušili podmínky kauce. Je už trochu starý na to, aby se za mladými delikventy honil po ulicích, ale naštěstí má natolik silnou autoritu, že si s darebáky poradí bez větších problémů. Na rodinný život stále nepomýšlí, i když jeho přítelkyně Dotty má krátce před porodem. Ralph nechce, aby na něm byla Dotty závislá, protože jeho povolání je někdy přece jen nebezpečné. Ve skutečnosti je to však mnohem horší, než si Ralph myslí. Vyhlédl si ho totiž zabiják Mason, kterého kdysi Ralph odvedl do vězení. A ten je rozhodnutý, že se Ralphovi za každou cenu pomstí… Film režiséra Buzze Kulika vznikl v roce 1980 na motivy života skutečného lovce lidí Ralpha Thorsona. Snímek se stal posledním ve filmografii předčasně zemřelého Stevea McQueena. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen byl velký herec a dokázal obyčejné filmy pozvednout o úroveň výše. Tak je tomu i u Lovce, který sází na poctivou starou školu doplněnou příběhem konzervativního muže, který má rád svou svobodu a podobu svého stávajícího života. Pomalu na něj doléhají změny v jeho životě, kvůli kterým se musí změnit. Nebýt honičky na poli v kombajnu a ještě lepší, přímo úžasné, komplexní (běh-nadzemka-auto) honičky městem, tak byl Lovec divákovi nic nedal. A to ani nemluvím o hrozně nepovedené, až patetické, hudbě. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až tady jsem se dověděl, že Steve McQueen už v době natáčení trpěl rakovinou. Tak to teda klobouk dvojnásobně dolů, opravdu, protože ty akční scény a že lehký nebyly, zvládal skvěle, hold stará poctivá škola se nezapře. Vlakovka, nebo kombajnovka jsou jednoznačný vrcholy filmu. Tím rajtováním na střeše metra mě Steve připoměl obdobnou scénu z filmu Strach nad městem v podání Bebela, oni taky kluci měli podobně poctivý přístup k těmto scénám, což je z těch filmů hned cítit. Bohužel celkově vyznívá snímek do ztracena, protože je to snůška volovin, která nemá ani hlavu ani patu. Třeba způsob jakým Steve vždycky najde kriminálníky je úžasný, prostě přijde a má je. Nebo odkud se tam vyskytl ten hlavní nedodělek, kterej ještě ke všemu vypadal tak, že by si ho uklizečka spletla s hadrem na podlahu. Ty tři hvězdy jsou spíš z úcty ke Stevevovi. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Mě to spíš připomínalo takový seriál, kde je každý díl o něčem jiném (možná takový slabší Profesionálové). V tomto případě se jednotlivé "epizody" jinak nesourodého děje poskládali do pouhých 97 minut. Je to zábavný snímek s jako vždy výborným Steve McQueenem. Pro fanoušky Stevea povinnost, pro všechny ostatní milý a zábavný snímek, který je ale bohužel v mnoha ohledech nedořešený (a tím zdaleka nemyslím jenom tu příběhovou slepenici bez výraznějšího děje). 65% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Akční? Thriller? Ušlo mi něco? Bála jsem se v jedné jediné scéně, a to když ten zlý hoša šeptá za dveřmi. Většinu času jsem si kladla otázku, na co se to dívám. Z úcty ke Stevovi jsem vydržela do závěrečných titulků, a i když jsem u nich už byla stejně vyhořelá jako hlavní postava, nelitovala jsem. Steve podpírá zoufalý scénář a zmatenou režii ze všech sil a do kaskadérských kousků jde naplno - nemoci navzdory. Taková profesionalita se jen tak nevidí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pravda, není to právě nejlepší snímek Steve McQueena, avšak to nic nemění na tom, že i průměrný či jen lehce nadprůměrný počin zvedá herecký projev tohoto velikána filmu, king of cool (jak se tak říká), na pěti hvězdičkový dojem. Bavil jsem se řidičským uměním hlavního hrdiny, neboť asi každý by očekával Stevovo profesionální šoférování a nikoliv problémy s parkováním, cukání při rozjezdech či nepříjemné "škvrzání" při řazení. Z akčních scén nejvíce potěšila naháněčka na střeše vlaku, ale také v nadzemním parkovišti. Eli Wallach je tu poměrně nevýrazný a ve stínu McQueena, jenž si tu veškerý prostor bere na sebe. Atmosféra přelomu 70. a 80. let je tu příjemná a dotváří můj dojem za 5*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Skutečný Ralph Thorson, kterého ve filmu ztvárnil Steve McQueen, byl zabit bombou v autě v roce 1994. (Karlos80)
  • Sám Steve McQueen přišel navzdory výborným závodním schopnostem s myšlenkou, že jeho postava Papa Thorson bude příšerný řidič. (žvanimírek)
  • Honorář Steva McQueena byl 3 miliony amerických dolarů a 1 procento ze zisků. (Karlos80)

Reklama

Reklama