Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak mi to přišlo tak debilní, že jsem to ani nedokoukal a radši jsem šel natírat stěnu v pokoji. Ale mam pocit, že jsem se tam něčemu snad jednou zasmál a navíc, kdyby to nebylo tak debilní, tak se k tomu natření stěny asi nikdy nedokopu, takže dávám 1 hvězdičku. Možná se na to někdy zkusim podívat znovu na celý (teď to stejně na HBO běží snad každej tejden), jestli třeba nezměnim náhodou názor, ale dost pochybuju. Momentálně se mi dere na jazyk akorát jeden výrok z filmu Pelíšky... Víš co, Travolto? Di do prdele. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +námět a prostředí, hudba, hvězdná plejáda herců -občas moc zahleděné do sebe, některé situace možná nevyzní tak vtipně jak by měli/// Celkem svižná komedie z hudebního a filmového průmyslu, která si trochu pohrává s žánrem krimi a hraje si s divákem na gangstry. Přitom cituje nejeden film a strefuje se do kdejaké filmové či hudební osobnosti. Komu se ještě neokoukal John Travolta potká tu krásnou Umu a božského Dwaynea Johnsona, který hraje tak zajímavou postavu, že chvilku nebudete věřit, že to je on. Rozhodně jsem si ho vychutnával a u celého filmu se bavil./// Celkem 83%/// ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Občas se vracím k filmům, které jsem už nějaký ten rok neviděl, abych zrevidoval svá hodnocení a u tohoto snímku jsem došel k názoru, že jsem jej ohvězdičkoval v náhlém pominutí smyslů. Děj mě po patnácti minutách přestal bavit, postava Lindy Moon mi lezla příšerně na nervy a obsazení mi navodilo pocit, že si někdo myslel, že točí nové Pulp Fiction. Film byl zoufale chabý, za své původní hodnocení se hluboce stydím a jsem rád, že jsem se včera oholil, protože se budu minimálně dva dny vyhýbat zrcadlům. Ponechávám dvě hvězdičky za výkon Vince Vaughna a za pravé obočí Dwaynea Johnsona. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Opravte mě, jestli se mýlím, ale podstatou komedie by měla být vtipnost.. Když spolu křepčí na parketě Travolta s Thurman, neznamená to ještě návrat dvojice Mia a Vic Vega, takže nakonec zaujal jen Keitel s nádobíčkem pro palubu Queen Elizabeth a ty větráky v kolech Hummerů. Dost málo na jeden film dalo by se říct. Steven Tyler a Jim Carrey by se mohli popasovat o držitele titulu "Největší hangár vydávající se za ústa" a já si myslím, že by o pár metrů krychlových vyhrál lídr Aerosmith.. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Množstvo odkazov, narážok, citácii a pomrkávania na zbehlého diváka sa stretlo s neskutočne debilným scenárom. Príbeh je degradovaný na slúžku amerického showbusinessu, ktorý sa tu premrštene opája vlastnou samožerskou nadustoťou, hraničiacou až s arogantnou prefíkanosťou celé to podsúvať iba ako "čistú oddychovú zábavu". ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • John Travolta chtěl do role Edie výhradně Umu Thurman, aby si zopakovali svůj tandem z Pulp Fiction (1994). (imro)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama