Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování drog. Vydírání. Lichva. Vítejte v Hollywoodu! Vymahače dluhů Chiliho Palmera (John Travolta) už jeho kšefty přestávají bavit. A tak když přijíždí do Los Angeles, aby dostal peníze ze zkrachovalého filmaře Harryho Zimma (Gene Hackman), sype ze sebe Chili tak drsné historky, až z toho má Harry filmový svénář. V několika okamžicích se Chili ocitá ve víru Hollywoodu: vede řeči s filmovou hvězdou Martinem Weirem (Danny DeVito), začíná si s kálovnou béčkových filmů Karen Flores (Rene Russo) a večeři v těch nejmódnějších restauracích. Novému úspěšnému producentu by vlastně všechno mělo jít jako po drátkách, kdyby ho konečně nechali na pokoji pašeráci drog a rozzlobení gangsteři! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia režiséra Barryho Sonnenfelda. Viac než kriminálnu zápletku autorov filmu zaujíma hryzavo ironický pohľad na americký zábavný priemysel. John Travolta v osemdesiatych rokoch takmer zabudnutý herec, sa vrátil na výslnie slávy rolou mafiánskeho zabijaka Vincenta Vegy z Tarantinovho filmu Pulp Fiction - historky z podsvetia a potom potvrdil svoju hviezdnu pozíciu, ale našiel tiež novú hereckú polohu. Práve tu využil aj vo filme Chyťte ho! Hryzavo ironický humorný pohľad do hollywoodskeho zákulisia je obsiahnutý v samotnej premise príbehu: sebavedomý gangster nachádza ideálnu sebarealizáciu medzi filmovými producentmi a hereckej superstar môže dať odbornú lekciu, ako hrať profesionálneho úžerníka. Sonnenfeld zachoval sarkastický štýl; predmetom ironického zosmiešnenia je tu jednak sám Hollywood, jednak gangsterskí protagonisti, ktorí však majú predobraz v postavách hollywoodskych filmov. John Travolta rozvíjal svoju novo nájdenú image ostrého chlapíka. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, co se týče toho filmu. Ano figurky byli sympatické a roztomilé, ale bohužel jejich potenciálu nedokázal Sonnefield plně využít. Vtípky jsou zde spíš jenom nakouslé, ale bohužel pro diváka, nedopointované. Zejména Chilli Palmer měl na lepší film, než je nakonec tahle dosti průměrná komedie. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemnej film, kterej ale desne srazi pribeh. Dej je totiz silene prekombinovanej a je tu neskutecny mnozstvi postav, jejichz pribehy se ruzne protinaj. To by bylo fajn v naky kriminalce, jenze tohle je bohuzel krimikomedie a tim, ze clovek musi premejslet, kdo co s kym ma co za ksefty, tak se uz tolik nebavi. Nerikam, ze bych se ve filmu nejak ztracel, ale uplne by stacilo ctyri, pet postav a byl bych spokojenej. Co se tyce hercu, to je asi nejvetsi plus filmu. Travolta je jako pohodovej, ale drsnej vymahac naprosto paradni, Hackman, Russo a DeVito maj taky svoje perfektni momenty, ale mym favoritem byl ultra sprostej magor Dennis Farina, ten fakt nemel chybu a pripomnel mi trosku jeho postavu z Podfu(c)ku. Celkove se sice ke konci dej hezky vyresi a obcas je fakt cemu se smat, ale diky tomu prekombinovanymu deji film desne ztraci mistama tempo a to nejlepsi si tvurci vyplacali hned pri uvodnich titulcich. ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Snímek "Chyťte ho" bych přirovnal k výborné svíčkové omáčce bez masa a knedlíků. Máme tu Travoltu, který kopíruje postavu z Pulp Fiction, scény kopírující zmíněný film - tematické rozhovory, rozhovor dvou postav v autě, vyprávění s obrazovým střihem do minulosti... pan Sonnenfeld tedy kopíruje vyprávění pana Tarantina, ale snaží se o to i pro publikum, které spadají pod rating dětské přístupnosti. A to je asi ta zásadní chyba - sledujete light verzi něčeho, co jste už viděli v lepší formě. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Sonnenfeld není sice Guy Ritchie , nebo QT a ve srovnání mu citelně chybí především jistá nadsázka a tvůrčí lehkonohost obou zmíněných pánů, která je pro gangsterské krimi šmrcnuté humorem zatraceně třeba. Ke své spokojenosti se ale může spolehnout na fajnovoučký herecký tým a svižný scénář a nakonec i sám Sonnenfeld předvádí dostatečně solidní džob nato, abych se bavil. Střet filmového biznisu s mafiány má svoje kouzlo (Ben Kingsley v Sopranech logicky nepřekonán), celý snímek je veden především v pozitivních náladě a jak jsem již zmínil, přestože nejde o přelomový kus, Barry Sonnenfeld určitě nezklamal. 70% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film ve kterém si zahrál Vito Scotti. (Pumiiix)
  • Představitelka Karen Rene Russo je velmi alergická na sezam, což jí nejednou zkomplikovalo i pracovní život. Když se ucházela o roli v tomto filmu, situace se víceméně opakovala, a to v poměrně nevhodnou dobu: "Sešla jsem se s Dannym DeVitem a Barrym Sonnenfeldem. Bylo to v hotelu Peninsula. Objedala jsem si tuňáka a říkám číšníkovi: 'Dohlédněte na to, aby tam nebyl žádný sezam.' Řekla jsem mu to třikrát. Byli jsme právě uprosted povídání, když jsem si všimla, že něco nesedí. Řekla jsem: 'Víte co? Měli bychom si trošku pospíšit..." Ano, potřebovala lékařskou pomoc. "Zašli jsme nahoru do Barryho pokoje. Zatímco jsme čekali na doktora, pocítil hypochondr Barry náhle náhle podivné svědění a Danny DeVito se taky začal ošívat. Doktor, a byl to nejdivnější doktor na světě, mi kladl dotazy jako 'jak jste stará?' Moc se mi do toho nechtělo, koneckonců jsem se právě ucházela opráci, ale musela jsem říct: 'je mi čtyřicet.' Pak se zeptal: 'Kdy jste měla poslední menstruaci?' a 'brala jste někdy drogy?' Danny nakonec řekl: 'Hej, Barry, tohle všechno jsme přece chtěli vědět, ale neodvážili jsme se zeptat.' To byl můj pracovní pohovor." (NIRO)

Reklama

Reklama