Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

lamps 

všechny recenze uživatele

V programu jsem u tohoto snímku zahlédl jméno Jacka Nicholsona, tudíž jsem neváhal a dlouho před začátkem netrpělivě vysedával u obrazovky. A obzvlášť první polovina se mi líbila opravdu hodně, mistr Jack tu předvádí svůj typicky výborný výkon téměř za hranicemi možností a film celkově má příjemný a rychle plynoucí děj. Také Diane Keaton je skvělá herečka a hodně přispívá k vydařené komediální stránce. Režisérovi však jako by najednou došly nápady, humor se sice stále chvílemi hlásí o slovo, ale už to není tak povedené a záživné jako na začátku a příběh se přes protahované romantické scény spíše protrápí až k závěrečným titulkům. Škoda, udržet si kvalitu a vysoké tempo z první půlky, byla by tato komedie s hodnocením určitě někde jinde. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pomerne dlho som veril, že nebudem mať problém s priemerným hodnotením, pretože film ma iba sklamal bez toho, aby ma rozčúlil. Ale s pribúdajúcim časom ma táto romantická komédia bez romantiky, vtipu a poriadneho scenára stále viac iritovala. Dokonca ma sklamali aj herecké výkony oboch hlavných predstaviteľov, ktorí predvádzali svoj štandardný repertoár, ktorý často pôsobil rušivo. Márne rozmýšľam nad tým, čo ma na filme zaujalo. Asi nič. Veď čo by som aj chcel vidieť na nejakom rodinnom TV kanáli počas nedeľného popoludnia? ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok stojí na obrovskej charizme ústrednej dvojice, hlavne J. Nicholson bol excelentný. So šarmom a humorom sebe vlastným tu diváka prevedie všetkými slasťami a starosťami starnúceho bonvivána a záletníka (to asi ani nemusel veľmi hrať). D. Keaton zase zahrala pôvabnú staršiu dámu, ktorá zistí, že na lásku nie je nikdy neskoro. Bolo to milé, bolo to zábavné a hlavne relaxačné. Na nadpriemer s odretými ušami to hádam stačí. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velice slibně. Základní situace byla příjemně rozehraná, komické scénky bravurně vypointované ("právě se procházím po domě!!!"), herci výborní. Jenže v okamžiku, kdy je vlastně základní téma (najdou k sobě cestu?) ukončeno, film pokračuje dál a dál. Nyní se objevuje téma nové (zůstanou spolu?) a to už je převyprávěno celkem nenápaditě, film se vleče, humorných scének ubývá. Zakončení mi pak přišlo vůbec nějaké podivné. Kdyby se film v druhé polovině více sestříhal, mohlo být hodnocení vyšší. Rozhodně je třeba pochválit Nicholsona, Reevese a Keatonovou (ten hysterický pláč bych jí odpustil, vzhledem k tomu, že ta scéna nebyla myšlena zcela vážně, proto to přehrávání.) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale tahle romantická komedie mě oslovila jako málokteré sousední dílko. Těžko říct, jestli je to pouze hřejivým režijním přístupem Meyersové, která se tak trochu po allenovsku houpe v klidných a příjemných sítích jazzu a sladkých francouzských šansonů, nebo realističností, s jakou dokázala Meyersová milostné dialogy ověnčit o zbrklé, koktající, trapné i nicneříkající momenty jak vystřihnuté z neohrabaného balení, a zároveň je vyšperkovat i o skvěle vypointované slovní přestřelky. Málokdy film stojí tolik na hercích - všichni padnou do svých rolí jako ulití, i Reeves, ale vévodí jim jednoznačně Diane Keaton, která si při vší úctě k Allenovým opusům, vystřihla asi nejlepší roli kariéry. Prostě paráda a nebýt lehce křečovitého happy endu a možná lehounce nadměrné délky, dal bych bez rozpaků 5*. Ale zůstanu u silných čtyř - jsou i tak od srdce. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 124,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 265,3 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama