Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (425)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Podle mě naprosto nejlepší kriminální seriál. Sice se v přibývajících sériích začali trošku opakovat případy, ale to mi ani trosku nevadí. K Odloženkám se vždy moc rád vracím. Navíc opravdu zbožňuji tu konečnou sekvenci se songem a tím zavražděným, kterému byl objasněn COLD CASE. Naprosto nejdokonalejší soundtracky. Kathryn Morris alias Lily Rush se mi dostala hluboko pod kůži a nedám na ní dopustit. Ale kromě ní je i zbytek sboru z Phiadelphie skvělej. BTW, na úplném začátku jí dělá parťáka Justin Chambers neboli Alex Karev z Chirurgů. Už jsem musel dohnat jen díly ze zbývajících dvou sérií. V šesté sérii se nám opět dostalo spousty zajímavých případů, kromě hudby mám strašně rád, když se díly nějak dotýkají sportu, ať už jde o kolečkové brusle nebo kulečník. A taky to přináší vynikající závěrečný dvojdíl z vojenské školy. Sedmá a bohužel i poslední série. Mam rád, že detektivové jsou jen lidi a občas dělají neuvážené kroky a chyby. Nejvíc se s osudem popere Scotty a Vera. V téhle sérii mam moc rád hokejový díl, a závěrečnou gradaci s případem u FBI. Škoda trošku otevřenějšího konce, byl bych rád za další díly, ale bohužel... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší z kriminálních seriálů,které jsou vesměs o tom samém-zato Cold Case se liší především flashbacky a kolikrát i stářím případu,což je o něco zábavnější než jen samotné vyšetřování.Vždycky mě z toho až mrazí,ráda zkouším hádat,kdo je vrah.Detektivce Lily se také nedá nic vyčíst a navíc má všechno takovou příjemnou mysteriózní atmosféru. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Člověk by někdy řekl, jestli těch dojáků není trochu moc. Asi ano. Už jenom z toho důvodu, že zde umírají samí slušní lidé, kteří si smrt nezaslouží a obvykle mají třeba před svatbou, nebo jsou na počátku kariéry atd. To je sice přirozené - bohužel, takhle to chodí, slušný lidi umírají vždycky jako první, hajzlové se dožívají velmi vysokého věku - podívejte se na tu sv*ni Brožovou-Polednovou, nicméně celkové vyznění je taky v podstatě prvoplánový tah na diváky, aby si mohli poplakat. Tím ovšem netvrdím, že je tento seriál špatný. Naopak, je velmi zdařile natočený, herci jsou fajn a i já se rád nechám dojmout. V epizodě, kde popravili toho nevinnýho černocha cca pět minut před objasněním, že to opravdu neudělal, mi taky ukápla slzička. Ta jedna hvězda jde dolů jen za to, že je to v podstatě pořád dokola to samý a taky za ty lidi, co si 60 let pamatujou, že jednou v noci, přesněji 22. června 1937 v půl desáté a pět minut na někoho narazili v baru a co si s ním přesně řekli. Takže celkově slabší čtyři.... ()

adams89 

všechny recenze uživatele

V posledních letech nás Amerika zahlcuje takovým množstvím detektivních seriálů, že na ty nové už ani nejsem zvědavý. Odložené případy jsou ovšem čestná výjimka. Jasně, třicet let stará vražda by se ve skutečnosti tak snadno nevyřešila, ale čert to vem. Ono nejvíce stejně zaujmou ty časové flashbacky s tehdejší módou a stylovou hudbou. Na výlety do 70. a 80. let se nedívá špatně, když vám v nich pustí třeba Scorpions. Ústřední dvojice detektivů na mně spolu s jejich metodami vyšetřování také působí dost realistickým dojmem a dokonce i divákovy emoce se občas projeví. Málokdy si nechám ujít nějaký díl...80% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jerry Bruckheimer neodolal a přispěl svojí troškou nikoli do mlýna a už vůbec ne mlýna s princeznou, ale do rodinky krimiseriálů řešících někdy i desítky let ladem ležící nedořešené případy či revidující případy už uzavřené. A činí tak přesně podle svého stylu, s pohlednou grafickou stránkou, sympatickou hlavní postavou a zde navíc i s výborně vybíranou doprovodnou hudbou. Ano, jsou scénky, ve kterých máte pocit, že skutečně jde o něco víc než jen "další detektivku", ale těch je opravdu poskrovnu. I tak je to ovšem daleko lepší než nějaký nablblý Derrick a jeho Roman Tyčka. 60% a vzkaz tvůrcům: učte se od mistrů jako je Dick Wolf. ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • Na konci epizody hraje „Only You (And You Alone)“ od The Platters. (SONY_)
  • V 16. epizodě 2. série s názvem "Pomsta" je možné zaslechnout skladbu Elliota Smithe "Waltz #2", kterou Elliot napsal na základě vlastních zkušeností, kdy byl v dětství fyzicky týrán nevlastním otcem, což koinciduje s hlavní dějovou línií celého seriálu. (Anne88)
  • V závere epizódy hrá legendárna skladba "Behind Blue Eyes" od anglickej kapely The Who. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama