Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Co se zdá ze začátku jako pořádnej mindfuck, kterej lze jen těžko reálně vysvětlit se postupem času pěkně rozplete a všechny hlavní otázky se zodpovědi. Hlavně první epizoda je taková, že si asi spoustu lidí řekne "WTF?", ale byla by fakt škoda nekoukat dál. Scénář totiž umě v ten správnej čas pouští na světlo menší či větší záhady, se kterejma si člověk může lámat hlavu. Ve výsledku tak ani příliš nevadí, že závěrečná pointa nebo příběh jako celek vlastně nejsou nejoriginálnější. Tempo vyprávění by teda občas sneslo svižnější formu až bych si dokázal představit ubrat stopáž jedný epizody. Hodně se mi ale líbila atmosféra, která byla mysteriózní i napínavá. Se svižnějšim tempem vyprávění a originálnějšim námětem (jehož zpracování však bylo fakt skvělý) bych s pátou hvězdou moc neotálel. Takhle zustanu u čtyřech jistejch hvězd. ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná miniséria. Postupne sa ukazuje a rozuzuluje celý príbeh. Páči sa mi aj záver. Čakal som, že bude prešpekulovaný a zbytočne dopletený. Lezie mi na nervy ten policajt čo chce všetko sám vyriešiť... prenasleduje nepriateľa, popritom volá s hlavnou vyšetrovateľkou a vôbec jej nepovie, že prenasleduje nepriateľa a nepovie jej o čudnom správaní ,,Leny''. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na nejaký dlhší film celkom dobrá matéria, na 6 častí mi to prišlo uťahané, nudné, plné vaty zliepajúcej mihalnice ako kanagon. Koniec sa už zlepšil, dokonca ma posledná časť bavila najviac, ale nie sú tu vysvetlené motívy, ako tomu v knihe bolo - teda hlavne, prečo to ten únosca robil. Je to naznačené zhruba, do hĺbky sa nešlo. Rovnako tak "odhalenie" únoscu nevzbudzuje žiadny šok, 5 častí ho zakrývajú, aby človek mohl hádať a potom príde toto? Tiež bolo divné, že jeho chladná sadistická povaha sa nakoniec akosi rozplynie a v konečnom dôsledku človek cíti väčšie antipatie k feministickej nadutej vyšetrovateľke, než k postave, ktorú by mal nenávidieť. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[53%] Dle hodnocení jsem se docela těšil, dokonce i první epizoda mě docela navnadila, ale pak to začalo být nudné a v některých scénách i hloupé. Ta tíživá atmosféra byla docela dobrá, spojená i s vhodnou hudbou, ale bohužel mě to celé moc neuchvátilo. Potenciál to mělo, tak bych z toho raději udělal film. ()

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Především musím ocenit odvahu Netflixu něco takového natočit. Přeci jen podobné seriály a filmy nebývají zrovna dvakrát úspěšné. Zde nám však servírují velmi dobrou atmosféru se slušným castingem. Škoda jen, že film se táhne a má příliš mnoho vedlejších dějových linií, které nejsou až tak zajímavé, aby stály za prodlužování seriálu. I tak mohu s klidným svědomím doporučit, pokud máte silný žaludek. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)
  • Počas prvých dvoch týždňov vydania bol seriál na Netflixe najsledovanejším seriálom v neanglickom jazyku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama