Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Koncept futuristického středověku mě nikdy moc nebavil, ale chtěl jsem tomu dát šanci. Bohužel mě to minulo. Nimona je průměrný animák, který cílí především na děti. Je totiž barevný a pořád se tam něco děje, ale nic navíc nenabízí. K tomu si přičtěte levnou animaci a otravné vtipkování postav v nevhodných chvílích. Není to úplná blbost, spíš nezáživná šílenost. Ale cílovka si to určitě užije. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

What The F*ck? Ne, zřejmě nemám ten největší popkulturní záběr, jak jsem si myslel… Komiks jsem neznal, film šel úplně mimo mě. Až jednou, když jsem večer bloudil po internetech, jsem z ničeho nic narazil na článek o tomhle filmu… Nějak jsem se do něj začetl, následně jsem zamířil na ČSFD a poté bylo jasno - tenhle film musím vyzkoušet. Ani ve snu jsem ale nečekal, že uvidím to, co jsem viděl. Film má originální animaci, skvělej příběh, brutální tempo a dost dobrej smysl pro humor. Hlavní dvojci nelze nefandit a emoční stránka? Ta je naprosto skvostná, ostatně jako celý film. Nimona je neuvěřitelně zábavný a zároveň citlivý film, který naráží na hluboké otázky a krásnou formou je zpracovává. Já jsem nadšený a budu tenhle film doporučovat úplně všem, protože je vážně, ale vážně boží 😻 ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku mi doporučil Netflix a já si řekla, proč ne, zní to zajímavě. Všechno to vypadalo super, kdyby dva nadcházející rytíři před pasovaním neprozradili nesměle, že to nejsou kámoši na život a na smrt, feláci, ale že je tam trochu horko. Já vím, že to bylo a bude, ale jako nechci to v animované pohádce vidět, ať si to nechají na doma, lepší byla interakce Nimony s hlavním hrdinou, očištění jména před křivým obvinění, příběh jak se ona objevila, jak jí nechtěli nikde přijmout, jen on jediný byl ochoten se s ní sblížit. Konec vypadal famózně, ale ta teplejší scéna ve mě sorry jako vyvolala otázku PROČ? Nechci vidět dva homosexuály držící se za ruce a vymeňující si sliny, jsem asi generace, kde se o tom nemluvilo, nikdo to neviděl, ani nemusel, neřešil, nějak si žil. Nevím, co se honí v hlavách menších dětí, kteří by to viděli a ptali se, co to tam dělají. Prostě průměr, bez toho by to bylo víc. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Jako animák super. A když se na to koukám s dcerama a vůbec se v jejich pubertálním věku nepozastavujeme nad tím že i dva kluci nebo dvě holky se můžou mít rádi, chodit spolu a bejt spokojený, že nám to přijde úplně v pořádku a normální a nemáme potřebu to jakkoliv komentovat...Sorry woe, ale v tomhle jsem na sebe jako na fotra hrdej. Protože kdyby tady místní chytroprdové a kritici filmů a a hlavně ostatních přestali neustále řešit duhovost a vpustili si do těch svejch minimozků to že každej z nás je svobodnej jedinec, že je jedno jestli máš mezi nohama kasičku nebo volně zavěšenej motiv, protože jsme si rovni a přestali si zasírat myšlenky pokroucenejma názorama ... možná by zjistili že jako animák je ten film opravdu super. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komiksovka, kéž by takových bylo zfilmováno víc! Má to šmrnc, je to chytrý, vtipný, postavy jsou zajímavý a děj je zasazený do moderního středověku, ten mě hrozně bavil. Příběh zároveň nabízí komplexní problémy společnosti, které děti, na které je nejspíš animák mířený, asi úplně vnímat nebudou, ale je to přesně něco, co v mých očích filmu přidává na hodnotě. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film malo točiť štúdio Blue Sky pre Disney, avšak vedenie spoločnosti výrobu pozastavilo kvôli LGBT témam vo filme. Projekt zachránil Netflix. (Arsenal83)
  • Film byl originálně produkcí Blue Sky Studios od roku 2015. V roce 2021 byl film zrušen kvůli uzavření studia společností Disney. Film byl údajně dokončen na 70 %. Vývoj filmu byl obnoven o rok později společností Annapurna Pictures. Animacici dokončila společnost DNEG Animation. (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama