Reklama

Reklama

Muž, který pronásledoval sám sebe

  • Velká Británie The Man Who Haunted Himself (více)
Trailer

Anglický obchodník Harold Pelham přežije vážnou autohavárii a po rekonvalescenci se vrací do normálního života. Po uzdravení se však začíná setkávat s podivnými náhodami. Byl prý ve čtvrtek v londýnském klubu hrát snooker a dokonce tu vyhrál několik sázek. Ve skutečnosti ale v té době odpočíval na dovolené ve Španělsku. Neznámá kráska mu zase tvrdí, že je jeho milenkou, on však je vzorným a především věrným manželem a také otcem dvou synů. Vývojářská firma, ve které pracuje, se ke všemu potýká se závažným únikem interních informací. Na Harolda je toho zkrátka najednou trochu moc, přece ale musí existovat nějaké racionální vysvětlení... Snímek Muž, který pronásledoval sám sebe režíroval jako svůj předposlední titul klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. Do hlavní role obsadil tehdy nepříliš známého Rogera Moora, který se o tři roky později proslavil coby třetí reinkarnace neohroženého agenta 007 Jamese Bonda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To je divné..., vždycky jsem si myslel, že bondovka Žiješ jenom dvakrát je s Connerym.. Do pronásledování vlastní temné poloviny (celku) se Moore položil vskutku vehementně a Basil Dearden citlivě šlape na plyn Roveru Paranoia, nicméně jeho mysteriózní a lehce metaforickou hříčku sráží monotónnost a pochybné rozuzlení. Aspoň, že Roger dodržoval dress code Ministerstva švihlé chůze.. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

„You‘re funny. You‘re never the same man twice“. Brilantný výkon Rogera Moora v hlavnej úlohe tohto dychberúceho psychologického trileru. Moore hral famózne a jako o život (no že mu aj oň teda išlo...). Film som videl v origináli a tak pri poslednej rozuzlujúcej scéne som bol nalepený na monitore a hltal som každé jeho slovo aby som všetko pochopil. Fantastické napätie vo filme graduje výstižná hudba počas celého filmu. Nemožem inak ako na 5*. Čo už...Roger je predsa trieda a rozhodne ukázal ako dobre vie hrať :) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

James Bond přežije ošklivou autonehodu, přičemž následně zjišťuje, že ji nejenom přežil, ale pravděpodobně se při ní i nějak mysteriózně rozdvojil. Přátelé mu tvrdí, že ho viděli na kulečníku, on si ale nic nepamatuje. Pěkná mladá dívka s ním prý má milenecký poměr, ale on ji nezná. Má jen poruchu osobnosti, nebo dvojník skutečně existuje? A pokud ano, jaké s ním má úmysly? Snímek poměrně umně rozehrává hru nejistoty a paranoie, napínavě graduje a baví kvalitním hereckým výkonem Rogera Moorea. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvalitný psychologický horor s tzv. doppelganger tematikou. Harold Pelham zažije autonehodu po ktorej sa takmer nepreberie, no následne má na prístroji až 2 srdcové pulzy. To však po chvíli zmizne a Harold, rád že žije, sa poberá preč. V blízkych dňoch však zisťuje, že údajne bol na miestach, ktoré si nepamätá a robil veci o ktorých nič nevie, čo postupne narastá až do podozrenia, že má dvojníka. Alebo pri nehode utrpel nezistené poškodenie, ktoré sa zahráva s jeho hlavou? Odpoveď na túto otázku naťahuje diváka po celý čas, až do mrazivo napínavého finále, ktoré nesklame. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ani slušně hrající Moore a vcelku solidní atmosféra prvních dvou třetin filmu nevybalancují fakt, že díky tomu imbecilnímu závěru, jde o jeden z nejhloupějších filmů na toto téma. Už v okamžiku, kdy EKG zaznamenalo dva pulsy, jsem se ošíval, ale další průběh byl v pohodě a vzbudil mou zvědavost, jak to tvůrci zakončí. O to víc jsem teď naštvanej. Je to podvod na diváka, nebo očekávání tvůrců, že je divák hlupák. Takovým filmům prostě vyšší hodnocení nedám. Basil Dearden není špatný režisér, ale zcela nepochybně je mizerný scénárista. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama