Reklama

Reklama

The Satanic Rites of Dracula

  • Velká Británie Count Dracula and His Vampire Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatelé ze Scotland Yardu věří, že během svého vyšetřování mají co dočinění s vampýrismem. Inspektor Murray zavolá na pomoc svého starého známého profesora Lorrimera Van Helsinga, který je potomkem slavného lovce upírů. Van Helsing spolu se svou vnučkou Jessicou se vydávají zastavit upírské řádění v centru Londýna… (liquido26)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že Hammer strácal dych. Z krásnych, gotických hororových príbehov s nádhernou výpravou sa čím ďalej tým viac stávali akési mišmaše, kde scenáristi vymýšľali perličky typu - Dracula vodca akéhosi záhadného inštitútu. Podobne ako pri predchádzajúcom DRACULA A.D. 1972 mi prenesenie Draculu do doby modernej nepasuje, málo krvi a ženskej erotiky a tajomnej pulzujúcej atmosféry. Teda ingrediencií, ktoré definovali štúdio Hammer. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Spíš než o horor jde o dost mizerně provedenej thriller, kde teda jen tak náhodou vystupují i upíři. Celá premisa příběhu je postavená dost na vodě, ale to obvykle draculovské variace bývají. Bohužel s tím se vytratila i atmosféra, napětí a takové to kouzlo, které Hammer dělalo Hammerem a propůjčovalo mu tou záhrobní poetikou neopakovatelnou vizuální podobu. Jenže v tomhle filmu kromě postav Draculy a novodobého Van Helsinga už nic nezbylo. Sice se objeví staří známí z předchozího dílu série (inspektor Murray a Jessica Van Helsingová, bohužel ztvárněná jinou, daleko ošklivější herečkou), ale už to není ono. Navíc čas, který je věnován zbytečným satanským rituálům (proč, když šlo o upíry?), je neúměrně dlouhý. A směšně působí i stále nové způsoby, jak upíry přemoci. V předchozích dílech se možnosti rozrostly např. o tekoucí vodu, nyní i o trnový keř. Hm. Nebýt některých silnějších scén s trochou zářivě rudé krve (alespoň nějaká vzpomínka na starý dobrý Hammer) a trochou nahoty, bylo by hodnocení ještě nižší. Na jedno podívání to jde, ale tím to končí. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se mi film líbil hlavně proto, že obě hvězdy jsou zde v docela dobré formě a přinesly to, co jste od nich očekávaly. Lee temného hraběte, kterého mohl hrát v podstatě kdykoli, i v pozdějších letech by byl jako Dracula skvělý. Cushing zase Van Helsinga, který má charisma a kterému věříte i to, že je nakonec udělat ten poslední krok a zase na chvíli zbavit svět krvelačného hraběte. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

The Boring Rites of Almost-No-Dracula. Smutný odchod legendy, ktorý je tieňom klasických peciek ako Dracula Has Risen from the Grave. Dokonca aj Peter Cushing a Christopher Lee (ktorý sa na plátne zjavuje veľmi sporadicky) vyzerajú unavene a znudene. Nechápem, čo viedlo Hammer točiť takéto brečky, ktoré nemajú skoro nič spoločné s predošlými filmami. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dosti slabý Hammer, který těží pouze z toho, že Drákulu hraje opět Christopher Lee a Van Helsinga opět Peter Cushing. Oba dva pánové však jsou odsunuti spíše na vedlejší kolej. Drákula se objeví až po půl hodině a objeví se v průběhu filmu celkem čtyřikrát. Van Helsing dostane sice víc prostoru, ale bohužel ne tolik, kolik by si zasloužil. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Stephanie Beachamsi měla zopakovat roli Jessicy, ale nemohla kvůli jiným závazkům. (liquido26)
  • Dej filmu je situovaný do novembra 1974 - v tom čase to bola blízka budúcnosť. (beso74)

Reklama

Reklama