Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tarot byl jedním z mála hororů s povedeným trailerem, který nás v kině dokázal nalákat k návštěvě. K návštěvě, které jsem začal litovat asi po úvodních 15 minutých, které v doprovodu příšerné nehororové hudby působily jako svěží letní komedie. Jediné, co se snímku povedlo bylo ztvárnění postaviček z karet. Bohužel jejich veškerý potenciál zůstal pohřben v nekonečné mozaice klišé. Výběr postav probíhal dle těch nejotřepanějších šablon a všechny z postav byly předem předurčeny k tomu, že vám budou naprosto lhostejné. Jednotlivé vraždičky byly potom vyloženě trapné a nemohl jsem se ubránit pocitu zcela promrdaného potenciálu. Závěr byla už vyloženě jen sebeparodující třešnička na dortu. [20 %] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úplně ta nejprůměrnější a nejklasičtější mainstream hororová žánrovka, co snad může být pro ty nejméně náročné diváky ( teenky). Na jednu stranu oceňuji, že se tu celý film nestraší jen jedním bubákem, ale každý jeden protagonista má svého vlastního démona a ti překvapivě mají výborné masky, takže všechny tyhle scény jsou relativně fajn. Zamrzí, že zde absentuje gore, protože kdyby to pojali jako zábavnou krvavou vyvražďovačku udělali by lépe, takhle se sází na neefektivní lekačky a né příliš efektní atmosféru. Škoda. Vizuálně je to ok, příběh je však ten nejzákladnější a k postavám si divák vztah nevytvoří žádný. Čistých 50% ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Priemerný mainstreamový kino horor. Jediný dôvod, prečo sa (možno) oplatí vidieť je príbeh obohatený o mytológiu tarotových kariet, ktorá je tu pekne vysvetlená a aj previazaná s ústrednými bubákmi. Inak je to neurážajúci štandard s pár ľakačkami, občas nejakou tou atmosférou a priemernými hercami. Nič extra, no v porovnaní s kino (ne)horormi ako Megan, Five Nights at Freddys či Imaginary je to omnoho hororovejšie a teda aj sympatickejšie dielo. 55% ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Přenechte výklad karet vždy zkušeným lidem. Správně byste měli vlastnit jedny tarotové karty pro výklad druhým a jedny tarotové karty pro svůj vlastní výklad, a co je hlavní - nikdy byste neměli používat karty někoho cizího, jelikož na sebe zvoláte jedině smůlu a prokletí. Pokud s tím tedy nemáte zkušenosti je lepší dát ruce pryč. Jako majitel několika těchto tarotových sad a dalších pomocných karet pro výklad jako jsou andělské karty, karty moudrosti duše nebo moudrost čaker (existuje toho mnohem víc), uznávám, že je vždy nutné chovat se k výkladu s úctou. Zpracování snímku se mi tedy líbilo z pohledu fantastického - skvělý děj, skvělé masky, skvělé speciální efekty, myslím, že jen tohle všechno tento snímek posouvá o příčku výš. A nejen to, během filmu se jeden vážně nenudí, i přesto, že divák ví už z úvodního výkladu tarotu co se stane, tak nepřestává být zvědavý ani po zbytek trvání filmu. Děj má rozhodně znatelný nádech mystična, malou výtku ale přeci jen mám, a to jen v malinkém bodě - je to prostě celé fikce. Ale sakra, lidi, má to být horor, a myslím, že tvůrci filmu své poslání splnili jak nejlépe mohli. Není to možná úplně žánr podle gusta všech hororových fanoušků, ale jak znám hororové fanoušky, nenechají si ujít sebemenší příležitost vidět něco nového tohoto žánru když jim dochází filmový repertoár, a pak jsou strašně překvapeni, že v tom nenacházejí ani kapku něčeho co by je nadchlo když očekávají pokaždé brutální krvák, i přesto, že horor může mít mnoha tváří, a krev toho nemusí být nutně součástí. Protože mě tento film příjemně překvapil a čekala jsem klasickou nudnou duchařinu, ráda ho ohodnotím 4/5. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Popravde som od toho očakával oveľa viac, ako len tupú vykrádačku. Nakoľko áno, keď si spomeniete na Final Destiny tak je to v podstate to isté, len tu máme osud v podobe kariet. Na druhú stranu sa tvorcom nedá uprieť snaha o strašenie. To je pomerne slabé ale je ho mnoho. Hlavne teda skoro od polky filmu sa ide fakt čisto jedna horor scéna za druhou a to ja mám rád. Niektoré zabitia sú dosť dobré, strašidlá neboli najhoršie ale nepatria ani k takým, na ktoré budete myslieť v noci. Neodpustiteľné veci sú tu dve. Extrémne tupé chovanie postáv v niektorých chvíľach no a ešte horšia vec, zbytočnosť postáv. Ako nehnevajte sa, ale aby tá starena prišla ako veľká záchrana, povedala, že na toto som sa pripravovala celý život a o 5 sekúnd dostala 6 mečov do chrbta... (a nie nemalo to byť myslené ako joke). Objektívne 3* a čistý priemer, ale ja takýmto filmom fandím a niekedy sa stane že vystrelia, 4* dám. Už len za snahu toľko strašiť. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu sa objaví až v 17. minúte. (EvilMatus)
  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)
  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama