Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov tragiromantiky to bude kľudne i lepšie ako Romeo a Júlia. Iní v tom môžu vidieť obyčajný ľúbostný príbeh, ktorý tlačí na city diváka. Ale v roku 1970 takýchto drám nebolo veľa, nie je to teda gýčovitá uplakaná romanca. Z tohto pohľadu sa podarilo z jednoduchého príbehu urobiť hodnotný príbeh s presahovými myšlienkami ako je napríklad spoločenské postavenie vs láska. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

´´Hláška´´ - ,,Láska znamená, nikdy nemusieť žiadať o odpustenie,, je predsa len tak trochu filmovejšia, ako samotný život, ale predsa len hodná zamyslenia sa. Nečakajte ´´bolestivú´´ romantiku ala HVIEZDY NÁM NEPRIALI, to osudové príde až v záverečnej 30minútovke a to pred tým, je retro romanca v plnej poľnej, kde chémia medzi oboma ústrednými postavami funguje 200%tne. Praotec všetkých moderných romancí a zároveň jeden z najväčších komerčných úspechov americkej kinematografie síce časovo mierne zostarol, ale všetky svoje pocty si zaslúži. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úvodní spoiler mi připadal jako krok vedle. Po shlédnutí jsem byl za něj vděčný, neboť jsem ho chápal jako diváckou přípravu na jasný a tragický závěr. Jak říkal profesor Sean v Good Will Hunting. "Poznáš co je ztráta jen tehdy, když máš někoho raději, než sám sebe." Bez klišé, patosu a s autentickým vyobrazením životních cílů a rodinných hodnot. Brutálně dojemná záležitost s fantastickým výkonem hlavního dua. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Hned na zaciatku filmu sa dozviete, co sa stane a neskor som uz na to ani nejak nemyslel, pretoze prislo mnoho inych zivotnych nastrah oboch hrdinov, ze som takmer na to zabudol a cakal som len nejaku klasicku romanticku dramu, lenze zrazu prisiel sok. Cely film hrala krasna smutna melodia, ktora si Oscara za najlepsiu hudbu podla mna zasluzila. Film bol nominovany aj za najlepsi film roka, avsak najlepsim filmom sa stal GENERAL PATTON (1970). V kategorii najlepsia rezia to bolo podobne, sosku vyhral reziser filmu Generala Pattona Franklin J. Schaffner. V hereckych kategoriach boli nominovani Ryan O´Neal a Ali MacGraw za hlavne ulohy a John Marley za vedlajsiu ulohu, avsak ani jeden z nich nedokazal nominaciu premenit na Oscara. O´Neilovi vyfukol sosku George C. Scott za dramu GENERAL PATTON, Ali MacGraw zase Glenda Jackson za romanticku dramu ZAMILOVANE ZENY (1969) a Johnovi Marleyovi pre zmenu John Mills za romant. dramu RYAN´S DAUGHTER (1970). ________ Ali MacGraw - (Jennifer Cavalleri) +++ Ryan O'Neal - (Oliver Barrett IV) +++ John Marley - (Phil Cavalleri) +++ Ray Milland - (Oliver Barrett III) +++ Russell Nype - (Dean Thompson) +++ Tommy Lee Jones - (Hank Simpson) +++ ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

28. Zlatý Glóbus za rok 1970 - cena (5) - *Nejlepší film (drama), *Nejlepší herečka (drama) - Ali MacGraw, *Nejlepší režie - Arthur Hiller, *Nejlepší scénář - Erich Segal, *Nejlepší hudba - Francis Lai + nominace (2) - Nejlepší herec (drama) - Ryan O'Neal, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Marley ()

Galerie (68)

Zajímavosti (16)

  • Režisér musel producentům přísahat, že s náklady nepůjde nad dva miliony dolarů. (Jirka_Šč)
  • Scény s osamělým Oliverem, bloudícím skrze zasněžený New York, byly dotáčeny až v době, když již většina filmu byla hotova. Produkce byla takřka bez peněz a neměla potřebné prostředky pro získání opětovné povolení natáčet v NY. Takže tyto scény se natáčely načerno za přispění pouze toho nejnutnějšího štábu a herce Ryana O'Neala. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama