Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Tak prázdný, až mi z toho bylo na nic. Pomalý film, jehož tempo je udáváno pískáním babičky trenérky, sice má co nabídnout po animační stránce (vize New Yorku, tělesná konstituce cyklistického závodníka apod. vychytávky), ale nedokáže tím skrýt unylou konstrukci děje, který působí dojmem báchorky špatného vypravěče. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jedna z mála výnimiek, keď ma pri animáku zaujal viac scenár ako animácia. Práve ona môže za relatívne nízke hodnotenie, pretože ma skôr rušila. Predovšetkým zobrazenie veľkomesta. Aj keď pre odporcov hyperrealistických amerických animácií je práve toto to pravé... No a Pixar to má s tou dokonalou animáciou rovnako ako so scenármi. Možno bude problém aj v tom, že nie som priaznivec cyklistiky a nemám ani bicykel. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film, který možná může působit trochu nenápadně, skoro to svádí až ke slovu "šedivě", ale při bližším prozkoumání si člověk uvědomí, že nesleduje "jen tak něco", že nejde o nějakou kreslenou báchorku pro děti, nebo celou rodinu. Docela těžko se o tom mluví, resp. píše, lepší je to vidět. Děj mě fascinoval minimem mluveného slova, řeč byla používána jen tehdy, pokud něco nešlo dostatečně jasně vyjádřit obrazem. Největší "mluvený" prostor tak dostal paradoxně pes Bruno, ten si zaštěkal dosytosti - btw. jeho černobílé sny byly úžasné. A samo trio z Belleville působilo taky úžasně, hlavně závěrečná titulková píseň. A co dodat k animaci? Takovou jsem ještě nikdy v životě neviděl. Byla svérázná, velmi působivá a precizní a z velké části díky ní má Trio z Belleville takové kouzlo, jaké má. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Byl sirotek s chápavou babičkou, poctivě a vytrvale šlapal, aby se stal šampionem cyklistického Tour de France, přičemž při vysilující horské etapě ho unesou mafiáni. Jenže nepočítali právě s namíchnutou babičkou, která hocha rozhodně nenechá ve štychu. Výsledkem je odvážný animovaný kus, který jde proti všem zákonitostem spojeným s Disneym, je mile pitoreskní a nápaditý, na druhou stranu rozhodně nesedne každému. Vizualizace je prostě jiná, melancholická, evropská. Gurmánský pokrm, který ale obsahuje komponenty, nad kterými se ne každý bude rozplývat. Tři až čtyři hvězdy. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • V černobílé pasáži filmu mohou diváci vidět kresleného Djanga Reinharta, který hraje na kytaru, jehož tvorbou je ovlivněný i soundtrack. Sám Django kdysi nahrál píseň Belleville. (imro)
  • Až na pár slov se film obešel bez dialogů! (imro)
  • Trio z Belleville je držitelem mnohých ocenění, např. César za Nejlepší hudbu k filmu nebo Ceny Bostonské společnosti filmových kritiků za Nejlepší cizojazyčný film. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama