Reklama

Reklama

Bez lítosti

(seriál)
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 45 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Strhující dokumentární série přiblíží divákům, jaký je život za mřížemi těch nejhorších, tedy na doživotí odsouzených vrahů. V nápravných zařízeních v Česku pobývá necelých 20 tisíc lidí, 49 z nich si odpykává doživotní trest za obzvlášť závažné zločiny. Bez lítosti představí osm takových jedinců, jejichž činy se dostaly do popředí zájmu médií. V osmidílné dokumentární sérii diváci uvidí například případ Michelle Sudků – vražedkyně ze Smíchova, Juraje Kučeráka – vraha se sekerovým syndromem, Miloslava Širůčka – vraha své vlastní rodiny, a další. Bez lítosti divákům přinese výpovědi vrahů, kriminalistů, ale ukáže i policejní záběry z místa činu a fotografie, ze kterých opravdu mrazí. (prima+)

(více)

Recenze (22)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bez lítosti klidně může fungovat jako odůvodnění trestu smrti. A řekl bych, že po shlédnutí všech osmi epizod by se pod tom podepsala většina republiky. Všichni vypráví chladnokrevně o událostech, jako by vyprávěli, jak šli do krámu pro rohlíky. Pravda, sem tam se nějaká ta slzička objeví. Leč, většinou jde o soucit nad sám sebou. Doufám, že přibydou i další díly, rozhodně je co točit. A v zahraničí jsou podobné série hodně populární. U nás též, možná právě proto, že se u nás podobné projekty tvoří zcela výjimečně. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice vítaný koncept v českých končinách, hlavně když milujete true crime jako já. Můj názor ale je, že prvním dílem s Michelle Sudků si tato série nasadila okamžitě tu nejvyšší laťku, kterou už poté nedokázala překonat. Nicméně, několik zajímavých případů se tam ještě najde. Některé díly jsou zkrátka lepší, některé o ničem. Nejvíc líto mi bylo asi Rudolfa Fiana a největší opovržení jsem cítila u Stodoly, kterej se teda předvedl jako naprostej degeš. Na české poměry krimi dokumentů, kterých je žalostně málo, lepší nadprůměr. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Vida, i taková odpadní stanice jako je Prima, si umí poradit se seriozní dokumentaristikou. Předkládá se nám zpověď těch nejhorších delikventů. Rozhodně nečekejte velké zaměření na samotné případy a vyšetřování. Ze začátku vždy jen rychlejší sled událostí a zbytek už je věnován samotným odsouzeným, kdy je vše vyřčeno z jejich úst ( asi takových 80% z každého dílu ). Trochu mi to tak připomíná sérii ''Já jsem vrah'' z Netflixu. ()

DowneyLover 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dočkali pořádnýho dokumentárního seriálu o vrazích u nás. Všechny díly jsem zhltla najednou, ono to ani jinak nešlo. Oceňuji, že jsou zde rozhovory jak s kriminalisty, tak i s odsouzenými. Dávám 5/5, snad přijde ještě druhá řada, přeci jen těch vrahů u nás je dost a i zajímavějších.. ale chápu, Stodola nesměl chybět. :D ()

Harakiri13 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaná dokumentární série zaměřená na české kriminální případy z nedávné doby, které otřásly naší zemí. True crime mám rád a proto bylo zajímavé zjistit nová fakta o případech, vidět reálné rekonstrukce a hlavně slyšet jaký pohled na své činy nyní mají oni odsouzení.   8/10 ()

Galerie (137)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama