Reklama

Reklama

Truchlivé dědictví

  • USA Mysterious Skin (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film souběžně vypráví příběhy dvou chlapců, kteří vyrůstali na přelomu 80. a 90. let v malém městečku v americkém Kansasu. Brian věří, že byl v osmi letech unesen mimozemšťany, a proto trpí nočními můrami a není schopen čelit šikaně. Stejné léto byl Neil zneužit svým trenérem. Zlomový zážitek poznamenal život obou, ale zcela odlišně. Relativně jemným a otevřeným způsobem se film dotýká tabuizovaného tématu pedofilie a jejích možných psychosexuálních následků. Ve filmu figurují typické prvky Arakiho filmů - sexualita, mladický vzdor, mimozemšťané... V tomto případě ale enfant terrible americké nezávislé kinematografie ukáznil svůj talent a výsledkem je až netypicky klidný a vyzrálý film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Ojedinělý film, který se konečně zabývá i jednou z příčin odlišné sexuální orientace. Pedofil, který je na postu nějakého vedoucího sportovního oddílu, skautů, hudebního kroužku atd. si prostě vezme co chce a pro dítě to je většinou trauma na celý život. Tady se řeší výpadek paměti jednoho z hlavních hrdinů.....Zajímavě zpracované obdobné téma je i v norském filmu http://www.csfd.cz/film/232774-sonner/. Faye skvělý komentář!!!! ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Jakožto věrný fanoušek knih mistra Burroughse jsem byl vždy přesvědčen, že jsem divák otrlý vůči všem homo výjevům, jaké mi může film naservírovat, ale jako obvykle jsem byl zbaven iluzí perverzností mnohonásobného kalibru. Už samotná myšlenka, že si osmiletý klučina může pedofilní hrátky užívat, je natolik pokroucená, že musela vykvasit v mozkovně přihřátější než tekuté olovo. Na druhou stranu ale věřím, že ten prdelomilný požírač jezevčíků, který to má na svědomí, ví, o čem mluví. A na třetí stranu je vlastně chvályhodné, že má někdo koule překročit hranice o dobré světelné roky a ukázat obskakování předškolních řiťáků ve zcela jiném světle, tedy obohacené o šťavňaťoučké detaily, nad kterými si zdravý člověk pohoršeně zacpává uši a pedofilovi rupá poklopec. Ale co, Mysterious skin je brilantní exhibice zvrácenosti, přesných hereckých výkonů a všeho ostatního z dob, kdy nezávisláky nebyly snůška vykalkulovaných slzopudných sraček. Má heterosexualita každopádně utržila pár dalších šrámů, aspoň houževnatí. ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Když tak po pár dnech koukám do galerie, mám nutkání jednu hvězdu přidat. Ve prospěch filmu hovoří kvalita všeho co dobrý film tvoří, ovšem množství nechutných scén mi ve zvýšení hodnocení trochu brání. Nicméně... ve zmíněné galerii nic takového nevídím, jediné co z těch obrázků vyčtu je silná atmosféra, jasný příběh, znamenitě poskládané postavy a v neposlední řadě suverénní výkony jejich představitelů. Přidám rovnou dvě. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když asi tak po 10 minutách tušíte, jak to s tim únosem mimozemšťanů ve skutečnosti bylo, je pro vás zbytek filmu, kde se ta "šokující" pointa postupně odhaluje, tak trochu ztráta času. Sledovat skoro celou stopáž nějakýho hošana, jak si za prachy nechává projíždět anál, mě fakt nebavilo. Hvězdičky si film zaslouží snad akorát za hezkou Michelle Trachtenberg a tradičně "divnou" Mary Lynn Rajskub. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

A další hřebíček do rakve zelených mužíčků - aneb vývojová psychologie v praxi. Sice se film na svět dívá jenom růžovými brýlemi (doslova) nebo zelenými, ale přesto myslím, že je o to reálnější... Lidské vědomí má úžasnou moc vytěsnit události, které se staly nebo se dějí, ale film není jen o tom, protože to by ho diváci vytěsnili vzápětí také. Je o hledání, nalézání, ale také o tom, jak láska může vzbudit nenávist... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Podle psychologa Richarda Gartnera je ve filmu velmi přesné zobrazení sexuálního zneužívání chlapců. (lyukassza)
  • Film, na který se Brian (George Webster) a Eric (Jeffrey Licon) dívají, než je vyruší matka, je Dead Next Door (1988). (Listeroman)

Reklama

Reklama