Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (213)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Už hooooodně dlouho mě takle nedostal český film. Je to moderní a člověk, kterýmu táhne na 40 jen civí a žasne nad všemi těmi novými výrazy, který dnešní mládežníci používaj. Je to holt mazec. Příběh perfektně propracovanej a extrémně vyhrocenej. Je to i napínavý a vlastně i když si myslíš, že víš, tak až do konce nevíš nic... Je to skvělý a já se těším na další kousek od tohodle rejži. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Česká filmografia sa v poslednej dobe nebojí skúšať aj niečo iné a dávať šancu mladším tvorcom, ktorí majú čo povedať a vedia ako to povedať. A tento film je toho dôkazom, kvalitný thriller v modernom kabáte, ktorý si ma okamžite získal. Je dômyselne a chytro vystavaný, dokáže prekvapovať, postavy nie sú čiernobiele a réžia či kamera sú na vysokej úrovni, a oceňujem aj pekné hrátky s prechodmi. Posledná tretina je rozhodne najsilnejšia a najúdernejšia, kde si ma film pekne povodil, už keď som si myslel, že to mám prekuknuté, tak som sa mýlil, a hlavne chválim, že to kam sa to ubralo nebolo odnikiaľ, ale dávalo to zmysel a pôsobilo to logicky. Čo dodať, som nadšený a je to pre mňa veľmi príjemné prekvápko. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dílo moc hezky zachycuje sílu sociálních médiích a vlivy na nás všechny, ty nejmladší zvláště. Nicméně zas takový zázrak v tom teda nevidím. Jde spíše jen o vcelku průměrné, při nejlepším lehce nadprůměrné krimi/drama. Dle mého názoru vlastně snímek zaznamenal větší úspěchy jen z důvodu, že situace na České filmové scéně je opravdu tragická. To jsem si potvrdil i při výběru filmů a seriálu tady na ČSFD pro Českého Lva. Nepochybuji tedy že se tento film umístil v čele. A kdo by také mohl snímek vyzvat? Byl to Buď chlap (pravdivý komentář razzora mne dostal do kolen 😅)?  A nebo ještě lépe třeba 9% cool girl či basatardi? Smutné... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji český film, který můžeme poslat do zahraničí a nemusíme se bát žádné ostudy. Nečekal jsem mnoho, a to více jsem z kina odcházel nadšený. Je to velká pecka, která je fakt dobře napsaná, natočená a hlavně zahraná. Minulý rok se chválil Banger!, tenhle rok to bude zrzavá Anička, která zmizela. Mám z tohoto filmu opravdu velkou radost, protože parádně funguje, a když už si říkáte, že víte, co bude dál, tak vás film překvapí. Moc se mi líbí jistá amorálnost postav a taky to, že postavy nejsou rozdělené na "dobré a špatné". Režisér Pavel Soukup odvedl luxusní práci a je vidět, že má hodně talentu a umí s filmem jako médiem pracovat. Velmi jsem si užil budovaní napětí, práci s atmosférou, a následně i samotnou pointu filmu. O scénář se postarala Lucie Kryzová, a je vidět, že má nakoukáno a zná, díky tomu je její scénář hravý, zajímavý a překvapí. Zaujal mě střih od Tomaše Holocsy, který byl správně dynamický a progresivní, skvěle propojoval dění na obrazovkách monitorů a mobilů s hlavním příběhem. Osobně jsem hodně nadšený z obsazení, protože všichni herci jeli na 100% odvedli výbornou práci a skvěle mi prodali daný příběh. Alexandra Vostrejžová má talentu na rozdávání a hraje civilně a uvěřitelně, a díky tomu je její herecký projev neskutečně silný. Viktorie Vítová si hlasitě říká o to, aby v budoucnu hrála více postav femme fatale, jenž muže dostanou do těch největších potížích. Má v sobě něco svůdného, zákeřného a taky nevinného. Magdalena Čečo se svou rolí poprala velmi dobře a její výkon se mi dost líbil, hlavně její přesné a úderné hlášky. Marek Němec je perfektní a spoustu scén si krade pro sebe svým naprosto přesným a silným výkonem. Jsem z filmu dost nadšený, ale bohužel pár chybiček by se našlo, naštěstí nejde o nic zásadního. #annaismissing je velká pecka, která si zaslouží každého diváka. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Čeští filmaři se v posledních letech opravdu snaží. Sice u nás pořád vzniká stádo generických komedií (čest výjimkám), ale stále častěji se setkávám s tím, že mám chuť zajít do kina i na něco, co už z trailerů a propagačních materiálů působí opravdu originálně a atraktivně. Obdobným příkladem může být například loňské Promlčeno, které na mě fungovalo stejně dobře jako tady Anička... Precizně vystavěný thriller s mrazivou atmosférou, kterému díky výborně napsanému příběhu odpustíte i to, že občas v samotném „pátrání" zbytečně zjednodušuje. Protože i když máte spoustu zaručených teorií o tom, jak se všechno vlastně odehrálo, stejně jste ve finále „mile" překvapeni z toho, jak moc se tvůrcům podařilo odvádět pozornost jiným směrem. Pokud do kina můžete, určitě běžte. #annaismissing si zaslouží vaši pozornost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film má i seriálovou podobu rozdělenou do devíti epizod. Seriál je o více než půl hodinu delší a nabízí nové i rozšířené scény. Některé scény jsou v seriálu oproti filmu v jiném pořadí. (fisus)
  • Filmový projekt vznikl ve spolupráci s Nadací PPF. (Leopard105)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama