Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neměl zrovna šťastné dětství, a tak rád unikal do světa filmu. Sylvester Stallone v tomhle dokumentu vypráví, jak se vypracoval z outsidera v hollywoodskou legendu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Dokument mapujúci cestu Sylvestera Stalloneho od nezvládateľného chlapca až po herca, ktorý si išiel za kamerou vždy vlastnou cestou. Vykresľuje Slyov vzťah s krutým otcom, empatickým bratom, zanedbávaným synom a so steroidamy nabitou kariérou, ktorá mu postupne ničila zdravie. Prevedenie: Kamera je v tomto dokumente Slyovým terapeutom a vyrozpráva jej všetky svoje životné krivdy a nezdary aby na konci dozrel a uvedomil si, že najdôležitejšia je rodina. Škoda, že mu to trvalo 70 rokov ale povedzme si úprimne moc dobrý rodinný vzor nemal tak sa niet čo čudovať. 85% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Depkařský, skoro lítostivý dokument, kde plastikami pozměněný smutný Stallone ve svém mauzoleu plném obrazů, soch a figurek úspěšných postav sebeanalyticky mluví převážně o smutném vztahu s otcem, neúspěších a Rockym a Rambovi a postupně se z toho stává něco jako negativní iritující ASMR. V porovnání se svižnou minisérií o Arnoldovi je tohle opravdová pruda. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Nevadí, že tu spousty chybí! Tak silné momenty jsem nezažil snad v žádném jiném dokumentu! Sly je umělec, který dokáže vyprávět srdcerivně a bez příkras o čemkoli a vy mu to věříte! Žádné klišé, žádné cílené útoky na city ani oslavy sama sebe! Upřímná zpovéď skromného chlapíka, který dokazál zůstat sám sebou...jedinečné a důstojné ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Hope and imagination a dokazování si (otci), že na to mám. Užil jsem si to. Jako motivační a inspirativní film. Pokud to nebude nutné, nemusí vznikat hraná biografie, řečeno bylo v tomto ohledu prakticky všechno o Slyovi, o jeho filmografii už tolik ne, v tom dokument rozhodně vyčerpávající není, protože řadu filmů proletí jen fotkou nebo záběrem. Celkově se nese film v intimnější rovině, než by člověk čekal. Sly je nicméně inteligentní chlap a tím, jak přemýšlí o svých scénářích a o životě, zaujme. Když si u toho člověk čte noviny, ani nenudí, naopak. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Kvalitovo na podobnej úrovni ako Arnieho dokument. Sly išiel vo svojom počine viac do súkromia, svojich chýb, filozofovania o zmysle života a keďže je na rozdiel od Arnolda i scenárista, i do hĺbky písania jeho najznámejších filmov (Rocky, Rambo, Expendables) a vlastných životných skúseností ktoré do týchto postáv premietol. Podobne ako u Arnolda mi chýbala väčšia hĺbka z hľadiska jeho filmovej kariéry (ktorú možno obhájiť Stalloneho preslovom v závere), ale i z hľadiska súkromného života chýbajú podľa mňa významné momenty, ktoré Slya ovplyvnili a zmenili. Pretože Sly celý dokument hrá, že nás konečne pustil do svojej hlavy, mám však pocit že nebol 100% úprimný a niektoré temné zákutia s ktorými sa úplne nevysporiadal (smrť syna, začiatky v porne) si nechal pre seba. Načo má samozrejme 100% právo, ale pri danom štýle dokumentu mi to skrátka v ňom chýbalo. Inak však fajn dokument, a to ako pre skalných fans, tak i nefanúšikov. 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Píseň, která zní během závěrečných titulků, je „Come On Up to the House“ nazpívaná americkým písničkářem Tomem Waitsem. (sator)

Reklama

Reklama