Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neměl zrovna šťastné dětství, a tak rád unikal do světa filmu. Sylvester Stallone v tomhle dokumentu vypráví, jak se vypracoval z outsidera v hollywoodskou legendu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na obálku prvního filmového časopisu Cinema v ČR - Sly z filmui Kriminál. Za 24,- korun jsem okmažitě koupil a taky si vzpomínám na svůj první film po revoluci v kině - Sly - film Kriminál v kině Světozor. S touhle historií prostě nemůžu ignorovat dokument na Netflixu z názvem Sly. Hrozně jsem se těšil na svýho oblíbenýho hrdinu z dospívání, ale ve finále jsem mírně zklamán. Sly mluví o všem a o ničema zejména pokud jde o filmy - podstatnou část věnuje Rockymu, menší Rambovi číslo jedna. Z jeho života zase jen začátky kariéry + dětství. Zbytek skoro jako kdyby nebyl, zejména u filmů to zmrzí. Jo občas promluví Quentin, občas Arnie, Frank nebo Henry Winkler, ale to dokumentu ani osobnosti Slye beztak moc nepřináší. Ne, že by mě Slye nebavilo poslouchat, ale otázkou je co mě to o něm řeklo ? Co mě to řeklo o jeho vztahu k jeho filmům (vyjma Rockyho ). Jo asi to tady bude zavalený pěti hvězdičkama jak koukám, taky mám Slye rád a sakra hodně, ale to pro mě není automatika pro pět hvězdiček pro jeho dokument. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Dost jiný dokument o stěhování z LA na Floridu :). Záběry ze stěhování prolínají celý dokument (mimochodem potvrzující, že dokument začal vznikat dříve než Arnoldův). Dokument má naprosto fenomenální pasáže, kde “komentuje sám sebe” (při poslechu záznámů toho co řekl před desítkami let). Hodně mi to připomnělo dokument jak pracoval na předělání čtvrtého Rockyho. Není to jen slideshow mega úspechů a chrochtání jak je ve všem na co sáhne skvělej, ale spíš analýza proč právě Rocky uspěl a prakticky cokoli jiného (v té době) zkusil, ne. A věnuje se tomu celých 55 minut. Pak přijde na řadu Rambo. Na deset minut :). Pak zase zpět k Rockymu… dokument se na první pohled prezentuje jako pouhá pocta jedné filmové frančíze. A i tak ho bude většina chápat. Je to ale jen nástroj, jak vyjádřit vztah se svou rodinou a s tím, co mu život připravil. Posledních 30 minut je asi nejsilnějších. pozn.: pokud někdo viděl “konkurenci” má možnost srovnávat mentalitu a přístup obou herců. Nabubřelý exhibicionismus opájející se vlastní dokonalostí (viz ten komentář jak Slye hrozně  oblaflul - asi aby si mohl pro sebe nechat lepší) vs intimní zpověď o svém životě… ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hercov, ktorým botox vlastne nepoškodil, pretože takto s obrnou pôsobil herecky vždy a vďaka plastikám vyzerá aj dnes ako fakt rozmlátený bojovník, ktorý sa cez nejakú tú džungľu už predral. A niektoré konáre mu vytiahli obočie do permanentného údivu. No treba uznať, že Stallone vytiahol zo svojho chýbajúceho talentu viac než by ktokoľvek čakal a určite si pri tých spomienkach vo svojej drahej vile aj pomyslí: Stokrát vďaka za tie steroidy a rastové hormóny! 💉 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Dokument mapujúci cestu Sylvestera Stalloneho od nezvládateľného chlapca až po herca, ktorý si išiel za kamerou vždy vlastnou cestou. Vykresľuje Slyov vzťah s krutým otcom, empatickým bratom, zanedbávaným synom a so steroidamy nabitou kariérou, ktorá mu postupne ničila zdravie. Prevedenie: Kamera je v tomto dokumente Slyovým terapeutom a vyrozpráva jej všetky svoje životné krivdy a nezdary aby na konci dozrel a uvedomil si, že najdôležitejšia je rodina. Škoda, že mu to trvalo 70 rokov ale povedzme si úprimne moc dobrý rodinný vzor nemal tak sa niet čo čudovať. 85% ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Hope and imagination a dokazování si (otci), že na to mám. Užil jsem si to. Jako motivační a inspirativní film. Pokud to nebude nutné, nemusí vznikat hraná biografie, řečeno bylo v tomto ohledu prakticky všechno o Slyovi, o jeho filmografii už tolik ne, v tom dokument rozhodně vyčerpávající není, protože řadu filmů proletí jen fotkou nebo záběrem. Celkově se nese film v intimnější rovině, než by člověk čekal. Sly je nicméně inteligentní chlap a tím, jak přemýšlí o svých scénářích a o životě, zaujme. Když si u toho člověk čte noviny, ani nenudí, naopak. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Píseň, která zní během závěrečných titulků, je „Come On Up to the House“ nazpívaná americkým písničkářem Tomem Waitsem. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno