Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co Čínská čtvrť? - Tam budeme nápadný. - Vem si paruku a kimono!" Hledání mrňavého asiata s rychlýma končetinama uprostřed nekonečného množství podobných týpků je úkolem hodným pařížské kriminálky. Jedině policie je totiž schopná dodat organizovanému zločinu tu správnou štábní kulturu, ale vyřešit tento malý žlutý problém bude patrně nad její síly. Přiznám se, že mám rád akční filmy, ve kterých "ten správný" vymetá podlahu s "těmi mocnými", ale tady nemohu jít s hodnocením výše, neboť akce byla rušena přehnaným množstvím zbytečně slzopudných okamžiků. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Ak jedna z najväčším akčných hviezd súčasnosti nakrúti takýto film, tak potom je jasné, že akčný film je úplne v prdeli. Niečo strašné. Neznášam ten súčasný trend, že sa z prázdnych béčkových sračiek snažia videoklipový režiséri nasilu spraviť nejaké umenie s použitím rôznych filtrov a podobne. Snažia sa zakryť, že scenár je o ničom. Je to ako pozlátené hovno - stále to je hovno. V osemdesiatych rokoch si tvorcovia uvedomovali, že majú zlý scenár a nesnažili sa to zakryť. Pridali tam ešte pár výbuchov, nejakých 10-20 vrážd, predĺžili vlasy hlavného hrdinu a dali mu dole tričko. A ľudia sa bavili, pri Kiss of the Dragon som sa neskutočne nudil. Príbeh je strašný, na hranici s nepríbehom. Poetika Hong Kongu tu nie je a ani vedomá béčkovitosť amerických filmov. Herci sú strašný, akčném sekvencie nezaujímavé, príbeh nezaujímavý, gradácia o ničom a hlavne NUDA. Nepamätám si veľa filmov, pri ktorých som sa tak nudil. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Další ze scénaristických pokusů Luca Besona nepřináší nic nového. Stokrát ohrané téma alespoň nepostradá choreografické vychytávky a dobré obsazení. Jet Li dobře kope, Bridget Fonda má pěkné dlouhé nohy a Tchéky Karyo se pro roli záporáka snad narodil. Přesto to tomuhle filmu bude na zaprášené poličce ve videopůjčovně nebo v Tv víc než slušet. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Prozatím jasně nejlepší americká Liovka. Li konečně dostal možnost, aby se trochu předvedl (pokud možno bez vylepšených záběrů) a své šance náležitě využil. Tchéky Karyo je mu protihráčem více než důstojným a jedinou výtku bych měl k obsazení Bridget Fonda, místo které bych osobně raději viděl Miru Sorvino. Vytípnout si pak rozhodně zaslouží soundtrack Craiga Armstronga - bez pořádného zvuku nemá vůbec smysl Polibek draka sledovat.... ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

je mi to podivne. akcni kopaci mlaticky moc nemusim. ale presto se mi ten film libil asi 20x vic jak cokoliv s van Dammem nebo 10x vic jak Jedinecny. Jet-Li opravdu umi, B. Fonda je dobra, ovsem nejvic sexy je hlavní záporák T.Karyo a jeho želva... nic intelektuálního, ale velmi slusny zástupce kopacích akcnaren ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)
  • Scéna, v níž je Jet Li přepaden francouzskou policií, se natáčela v tunelu, ve kterém zemřela princezna Diana. (D3VIL)
  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno