Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film Jet Limu vyloženě sedl, stejně jako mě. Považuju ho za jeden z jeho nejlepších. Perfektní prostředí - Francie, kam přijíždí asijský agent, který má vypomoci tamní zkorumpované francozské policii ... Akce na sebe nenechá dlouho čekat a film se rozjíždí v úžasném tempu a sledu fantastických akčních scén, soubojů a honiček. Jet Li dává od začátku svým pronásledovatelům jasně na jevo, že nebude žádný naivní začátečník a že je schopen všeho a připraven na všechno. Naprosto úžasný hlavní záporák Tchéky Karyo podává přímo skvostný herecký výkon a je svými triky, podvody, ochrankou, uměním měnit a skrývat důkazy, Jet Limu rovnocenným soupeřem. Trochu mi vadilo sklouznutí děje k naprosto šílené Bridget Fondové jako prostituce, které se nakonec Li rozhodne pomoci, ovšem tento pro mě trochu zádrhel ve scénáři a vůbec celá špatně podaná postava prostitutky byl vyvážen úplným závěrem, kdy Jet Li Karyovi předvede "polibek draka", aby tak z jeho náruče dostal dcerku prostitutky, která při odchodu z kanceláře naprosto naivním a nevinným hláskem pozdraví vyřízeného a znehybněného Karya na rozloučenou ... "Good bye mister ..." Naprostý skvost v oblasti posledních akčních filmů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jetovi zmena amerického akčného prostredia značne prospela a takto si ho chcem pamätať. Skvelý akčný film, trochu dramatickosti nezaškodilo a ja som si to celé vychutnával už asi päť-krát. Karyo sem sedel ako uliaty, záporák od doby 'L' Ours'. Síce scenár je ohraný, no nápady sú nové a dychvyrážajúce akčné scény aké môže natočiť len Li. Vždy sa budem tešiť na ďalšie jeho filmy, len dúfam, že to nepreženie ako napr. Seagal a dôstojne zakončí svoju kariéru. 80%. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Co nejvíc pařížských lokací, co nejvíc automatických zbraní a bezpředmětné střelby z nich, co nejvíc mrtvých civilistů, co nejvíc uhozených záporáků, co nejvíc nefrancouzsky vypadajících Francouzů, ... a každý typ chvatu aspoň jednou. Jediným cílem Polibku draka je ukázat tatínkovi a mamince Devadesátkovým, co všechno se od nich naučil. Na necelých sto minut se proto vciťme do role rodičů tohoto snaživého školáčka, kteří se na jeho besídce rozpačitě usmívají, freneticky tleskají a pokukují při tom po rodičích ostatních dítek, zda se tomu jejich moc nevysmívají. Polibek draka nakonec dostane pohlazení po vlasech a jeden kopeček zmrzliny navíc. Pravdou ale je, že nebýt tří finálních scén (bitva s dvojčaty Günterem a Helmutem, polibek draka Richardovi a doják na konci), šlo by o nezábavnou pitomost, která jelikož neví, chce-li být áčkem nebo béčkem, pro jistotu není ani jedním. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jet Li mě ve Smrtonosné pasti 4 nadchl natolik, že od té doby koukám na jeho filmy i když je mi jasné, že nebudou moc dobré. Je to pro mě velice zvláštní typ člověka a herce, z něhož doslova číší jakási vyrovnanost, vntiřní jednota a úcta ke všemu kolem, navíc se mi líbí jeho umění a styl. Tolik k největšímu plus filmu, Li to prostě táhne od začátku do konce a když dojde na rvačky, je to paráda. Druhým plus je Bridget Fonda. Já ani vlastně nevím, proč mě tahle herečka baví, protože bych neřekl, že je zrovna dvakrát talentovaná, ale rád ji vždycky vidím. Příběh je průměrný, snad trochu přehnaný (ale to je, respektive bylo, v akčních filmech vždycky). Bavili mě ti dva bráchové machírci. Nebavil mě Tchéky Karyo, ostatně, on mě nebaví skoro nikdy, ale v tomhle filmu je vyloženě rušivým elementem. Obecně vzato, slušný devadesátkový akčňák natočený v novém miléniu. Kdyby byl natočen o deset let dřív a hrál v něm Sly nebo Arnie nebo Jean-Claude, zřejmě nikdo by o jeho kvalitách nepochyboval. Já o nich nepochybuji ani teď. Jet je prostě borec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco Dolph Lundgren na přelomu osmdesátých a devadesátých let vlétl (v temném thrilleru Mstitel) mezi Japonce s katanami s nekompromisním vyprázdněním zásobníku, Jet Li musí využít svých rychlých končetin. Je totiž coby čínský policajt ve Francii, kde je to samá zkorumpovaná svině, o to hůř hlavně v policejních řadách. Další nekalost se chystá, Jet Li v ní hraje podstatnou roli a divákovi je tak docela jedno, kdo na koho co nastražil a jak podstatná je pro případné svědectví americká šlapka. Příběh je děravý, ale moc bych ho neřešil. Hlavní pozitivum totiž přináší staromódní přístup k akci, která je správně fyzická a pohlídal si jí zkušený choreograf a režisér Corey Yuen. Jen ať produkční dílna Luca Bessona chrlí jen takové dynamické výplachy.. tři až čtyři hvězdy, jelikož jde ale o jeden z nejlepších neasijských projektů Jeta Li, budu velkorysý!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V sirotčinci je dcera Jessicy zaznamenána jako "Isabel Kamen". Isabel je skutečné jméno herečky (Isabelle Duhauvelle), Kamen je potom příjmení jednoho z tvůrců filmu - Roberta Marka Kamena. (D3VIL)
  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)
  • Scéna, ve které Jet Li napadne Lupa (Max Ryan), měla být natočena odděleně. Nejdříve dialog, až pak bojová scéna. Režisér však po skončení dialogu neřekl "cut", a tak Jet Li zaútočil. Vystrašený výraz Maxe je tedy opravdový. (D3VIL)

Reklama

Reklama