Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Chip89 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se více než bych čekala. Jednoduchý humor, žádný hollywood ani americký přehnaný humor a tím mě to bavilo o moc víc. Co je schopný člověk udělat pro peníze? Cokoliv... A tohle má i šťastný konec a vtipnou leč jednoduchou zápletku. Asi se mi ten snímek líbil hlavně proto, že ačkoliv moje zkušenosti s trávou jsou minimální, tak ve všech případech jsem se smála přesně jako hrdinové v tomto filmu:D ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Neběžný film o pěstování "trávy". Prve jsem se bál dálší bláznivé komedie typu "Zahulíme, uvidíme". Tenhle film jde mnohem dál a není to žádné povrchní bláznění. Je to obyčejná starší paní, která dostala životní rany shrnuté do názvu dvě v jednom. Vybrala si cestu a řešení. Poprala se a zvítězila. Snímek vyčnívá z řady a to zaslouženým právem. ()

Reklama

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná britská (toto je třeba zdůraznit, pochybuju, že by něco takového natočili jinde) komedie, kterou bych rozhodně každému doporučil. Byť spíše než komedie, i když se několikrát více či méně zasmějeme, se hodí napsat humorný film. Snímek je svižný, nenudí a opírá se o prvotní dobrý a ne zcela typický nápad - stačí si přečíst obsah. Z filmu přímo čiší nadhled a ani občasné pěkné záběry na okolní krajinu nejsou na škodu. Ovšem nebylo by to ono, kdyby hlavní roli neztvárnila skvělá, sympatická a jako vždy velmi přirozená Brenda Blethyn, jeden z nejlepších výhonků britské herecké školy. :-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem se takhle bavila snad u Island City. Jedna z mála komedií, na kterou se ráda podívám klidně ještě jednou. To krimi bych brala s velkou rezervou a zůstala bych u té komediální stránky se skvělou Brendou Blethyn, kterou znám zatím jen z filmů, kde hrála spíš takové hysterické ženušky. Tady si zahrála opět naprosto skvěle prozměnu dealerku marihuany. A Fergusson si svou roli zahradníka zahrál taky určitě s chutí. Ke konci se mi to sice zdálo chvílemi až moc ujetý, ale ty dvě konzumentky čaje to bohatě vynahradily. Jen víc takových pohodových a vtipných anglických komedií. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

No, kto nevie čo je to anglická komédia, nech si určite pozrie tento film . Úlohu vdovy a pestovateľky marihuany zahrala skvela Brenda Bleythyn úasne, neviem si inú herečku predstaviť. Film bol plný vtipných obrazov a úžasných dialógov ( "nemáš akcie protfolia ? To je čo ? To ja neviem len sa pýtam či ho nemáš - hihi z rozhovoru medzi Brendou a miestnym farárom keď riešili problém jej dlhov). Ked začala prestavovať skleník na konopnú plantáž už som sa smial jak slniečko na hnoji, a do toho bum skvelý Steve Harley s jeho songom Make me SMile. A vôbec tých skladieb je vo filme viac a boli naozaj skvelé. Trošku som to spomenul aj v mojom denníčku, takže kto je ešte zvedavý nech sa paci na 13. jún. Film ma odo mňa zaslúžene 5 b. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama