Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Já jsem viděl z původního anglickýho Doc Martina asi tři díly. Z české verze zhruba dvě třetiny první série (na přeskáčku). Kdybych to měl nějak zjednodušit, v český verzi jsou věci, který jsou vtipný a fungují. A jsou to přesně ty, které se zkopírovaly z originálu. Doktorova asociálnost na hranici autismu, kombinovaná s profesní erudicí. Spory s vesničany, hodně zvlkáštní vztah s ředitelkou místní školy. Protivná sestřička. Kdyby to stálo na tomhle - což tak prvních pár dílů i bylo - tak by to mohl být docela fajn seriál na 3-4 hvězdičky. Jenže tady se bohužel někdo rozhodl, že to není ta správná řachanda. Takže se místní postavy zkarikují na úroveň polodementních figurek a to by bylo, aby se lidi nesmáli. Takže takhle: NE. NESMÁLI. JÁ JSEM SE TEDA NESMÁL. Všichni ti Měcháčci, Liší, Koptové, a hromada dalších, co je neznám jménem tenhle seriál zničili. Nefunguje to. A je to škoda, protože Donutilovi takhle role sedí, hraje ji výborně a kdyby ten seriál byl aspoň ze 70 % o něm, možná by to pro Čecha i bylo zábavnější než originál. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Reálie přenesené z britského prostředí do Beskyd (hlavně ta sousedská pospolitost) působí uměle. Po pár dílech se to z komedie mění na frašku. To by tolik nevadilo, pokud by to scénáristé nepřekombinovávali a hlavně, kdyby to bylo zvládnuté herecky. V seriálu vedle sebe hrají jak špičkoví herci, tak druhá či třetí liga, což působí dost nevyrovnaným dojmem. Přibližně v polovině série snižuji ze tří hvězdiček na dvě a doufám, že ČT buď zvedne laťku kvality, nebo od točení další série upustí. || Neupustilo. Nezvednulo. Nuda Beskydech na pokračování. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příjemný, místy velmi zábavný, seriál o lidech, jak je poznáte, pokud s lidmi pracujete. Budu se opakovat, ale pokud chce člověk pracovat s lidmi, nejlepší je být patologem nebo katem. Jako lékař člověk lidi potkává v jejich každodenní všední blbosti, která je všude stejná. Tohle není o tuposti venkovských balíků a aroganci Pražáka. Tohle je o lidech, kteří na otázku na jméno odpovídají: "Kdo? Já?" Pro srovnání bych ráda viděla anglický originál. Nepochybuji, že tam se řada debilů vyskytuje taky. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se objeví nějaký nový seriál, mísí se ve mě touha sledovat současnou českou tvorbu s mírnými obavami. Zde ještě násobená přenesením původní předlohy z anglického venkova někam do Beskyd. Leč s potěšením musím konstatovat, že výsledek působí velice příjemným dojem. Původní scénář Dominica Minghella nedostal na frak, Donutil je zhruba stejný morous jako Martin Clunes, Jana Štěpánková coby tetička kouzelná. Kvalita jednotlivých dílů kolísavá. Českému scénáři vyčítám, že nanapsali dialogy horalům do huby. Na to nemusí být nikdo ligvista, aby poznal, že takto lidé z Velkých Karlovic nemluví. Inspirace původním námětem mohla fungovat, ale chtělo to víc originality. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nehorázný děj i postavy. 1) V seriálu se vyskytují pouze dva typy postav: neskutečně stupidní a skutečně stupidní. Připomíná mi to Cimrmanova debila a blbečka z Vyšetřování ztráty třídní knihy. Koncept chvílemi působí směšně, ale většinou jen trapně. 2) Ale je tu 64letý Miroslav Donutil a krásné prostředí Velkých Karlovic, no tak jo, no... ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama