Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrdil jeden fakt, totiž že Francouzi jako snad jediní stále umějí dělat opravdu vtipné komedie. Žádný patos, žádná klišé a fekální humor. Tři ingredience, bez kterých se neobjede 90% současných amerických komedií. Frantíci však toto nahradí černým bezskrupulózním humorem, osobitými postavami a nečekanými a originálně vymyšlenými (zpověď, báby s kvérama atd.) situacemi. Bavil jsem se navýsost dobře, tudíž pěkné 4 hvězdičky. (HD, orig.) ()

snared 

všechny recenze uživatele

Bílá vdova po francouzsku s tak trochu rasistickou babčou, která špatnou finanční situaci řešila napřed tím, že dealovala haš a později přešla na pečení nebeských koláčků a jiných dobrot. Na jedno podívání fajn krátká oddychová komedie s babkou, která i vlastnímu vnoučkovi v klidu řekne do očí, že ho nemá ráda protože je černý, bohužel natočená standardně ale v záplavě amerických pásově vyráběných nesmyslů se neztratí. Nejspíš bych se nasmál víc, kdybych před filmem požil nějaký ten produkt od Paulette. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že když jste sami a jste na něco zvyklý, nevadí Vám se zaplést třeba do obchodu s drogami, jelikož máte pocit, že Vás stejně nic lepšího už nečeká, tak proč by ne :) Bernadette Lafont "bábu" zahrála bravurně a její způsob prodeje je atypický :) Zasmála jsem se, pobavila jsem se, popřemýšlela nad koláčky a z celého filmu jsem spokojena :) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Už začátek filmu a zpověď Paulette je skvělá a některé hlášky v průběhu děje se přidaly. Pro mě bohužel jako by postupem času docházel filmu dech a vše stojí jen a jen na Bernadette Lafont. Zahrála skvěle a sama to utáhnout nemohla. Ze zajímavého a povedeného námětu se dalo určitě vymáčknout o něco víc a zejména u Francouzů jsem to čekal. Je to ale úsměvné a hudba to podržela také na slušné úrovni. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek! Bernadette Lafont je vážně frajerka! Hodně dlouho jsem neviděla takhle nabitou a energickou starou herečku. Příběh je výborně vymyšlený a divák se nenudí ani chvilku, jelikož to jede jak na horské dráze. Paříž, hašiš, muffiny = Paulette. Nejde jinak než doporučit, skvělá podívaná. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama