Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Roztomilá přeháňka, který v závěru drobánek přerostla. Bernadette Lafont mi dost připomínala Ninu Divíškovou (ND je o dva roky starší) a byla tím sympatičtější, čím "věrohodnější" skutky ve jménu barevných eurobankovek páchala. Nečekejte moc, ale i absence smutných motivů může v dnešním předramatizovaném kině dost potěšit. Festival francouzských filmů 2012, Brno, Art s nádechem exkluzivity, film půjde do domácích (francouzských) kin až v lednu 2013. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jak ja stále hovorím, dnešný dochodca je predátor. Tento film mi dáva za pravdu :) Presvedčte sa sami! Navzdory originálnemu námetu však nedám viac ako 3*, pretože čo sa komédií týka, som náročná diváčka, ktorá netoleruje nedostatok humorných momentov vo filme, ktorý by ich mal byť plný. Nehľadiac na to, že mi bola hlavná hrdinka extrémne nesympatická. Napriek tomu sa na film dá dívať, ak neočakávate nič zvláštneho, budete spokojní. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když Paulette odpojí telefon a exekutoři vybílí byt, rozhodne se svůj problém řešit nezvyklým způsobem. Začne prodávat drogy. Příjemná, nenáročná komedie od níž nečekejte salvy smíchu, spíš jen úsměv na rtech, ale také se při jejím sledování nemusíte stydět. A to není málo. Je to tak na tři a půl *, ale za hezké vyřešení situace na závěr, dávám 4! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Britská Bílá vdova nebyla žádný zázrak, ale kdyby dealovala v podchodu vedle Paulette, vezmu zboží od ní a na tu francouzskou rašpli plivnu. Vtipné jen v ojedinělých záchvěvech, jinak pitomé jako ti dva policajti, co by nepoznali prodejce drog, ani kdyby jim nabídl cihlu hašiše přes stažené okýnko jejich auta.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paulette je dáma v starších rokoch, ktorá si svoj dôchodkový vek veľmi neužíva. Život v Paríži za 600 € je utópiou. Postupne prichádza o majetok, odpoja ju od elektriny . Všetko v jej živote ide od desiatim k piatim. Paulette však nachádza riešenie v neriešiteľnej situácii. Na staré kolená začne dílovať. Do kedy jej tento kšeft vydrží? Zábavný snímok potláčajúci veškerú logiku samotného príbehu. Žáner komédia si to, ale môže dovoliť. Príjemná priemerná jednohubka. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama