Reklama

Reklama

Uprostřed ničeho

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná žena na útěku ze zničené totalitní země uvízne v přepravním kontejneru a na rozbouřeném moři bojuje o holý život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Daiker 

všechny recenze uživatele

Survival film, který asi osloví více ženy. Hlavní hrdinka utíká před nějakým režimem ze Španělska (něco ve stylu Příběh služebnice) a snaží se dostat do Irska. Film má nepříjemné scény, masakr v kontejneru byl toho důkazem. Co se týče přežití v kontejneru na širém moři, tak to bylo opravdu co sledovat. Pojídání vlastní placenty po porodu asi moc lidí nechce vidět.... Využití zboží z dřevěných krabic bylo pro mě překvapivé, třeba vyrobit šitíčko a síť na ryby ze sluchátek by mě vůbec nenapadlo. Celkově jsem se bavil až do konce, který je nesmyslný a hlavní hrdinka by nepřežila ve vodě u Irských břehů ani 5 minut... Jinak Netflix vytáhl dost kontroverzní téma, co se týče uprchlíků. Ikdyž v jiné podobě a tady tento příběh nemá nic společného s aktuální situací v EU... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Co mi brání dát pět hvězd? Nic, mám sice výhrady, ale bylo to mnohem lepší, než jsem čekal.. Je tu vidět inspirace mnohými survivaly a hlavně mi to připomnělo Pí a jeho život a Všechno je ztraceno, samozřejmě to není tak poetické a pohádkové, ale o to víc reálné a dojemné. několik detailů a konec mohlo být vyřešeno jinak, ale třeba scéna se zraněním Mii (podobná mockrát viděná), byla docela drsná, stejně jako porod uprostřed bouře. Uprostřed ničeho se sice ničím moc neliší od dalších žánrových filmů, ani nikterak nevyniká... Ale působí autenticky, dokonce víc, než mnohé filmy natočené podle skutečných příběhů. Celkově to byl takový dvouhodinový "porod", ale to jim to věřil a cítil s nimi, a to se počítá...90% ()

Reklama

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Sterilný , avšak nie tak docela neoriginálny. Len vežu vymenili za bedňu, a všetko ostatné, .. Skoro Fall, ale koniec ma ubil po kútikoch. Španielski toreadori majú naviac, hlavne bývavajú nekompromisní vo všetkých ohľadoch ( aspoň ja som si tak zvykol) , tuná ich myslím morská soľ zmäkčila. Ale neberiem. Nezazíval som.. len tak nejak neviem.. Čakám na Španielský, tentokrát naozaj Fall. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tento film doporučuje 10 z 10 laktačních poradců! Zároveň je vlastně nádhernou oslavou ženských schopností a síly vše zvládnout i bez mužů. Přesně tak, jak to mají ve vedení Netflixu rádi! Hrdinka pravda neměla holé ruce, a do boje s živlem dostala prakticky vše co potřebovala. A jelikož byla důvtipná, dokonale všeho využila. Hádám, že mít film tak o 10 minut delší stopáž, nějak nakonec rozběhala i ty telky a ruku na srdce, co může být hezčího než koukat na nějaký seroš od Netflixu uprostřed oceánu s měsícem nad hlavou a to vše prosím za zpěvu keporkaků? Vlastně mi mrzí, že se jí nedal k tomuto prostor. Já mám rád survival filmy a tak jsem po tomto sáhnul. Hodně to připomnělo All is Lost s jachtařem Redfordem, a teď už vlastně víme, kdo mu tu jeho kocábku se svým obytným kontejnérem nakřápnul! :-). Zprvu film dokonce vypadal jako postapo film, protože ve Španelsku nedaleké budoucnosti v rámci boje o vodu střílí staré lidi a ženy s dětmi. Proto se hrdinové rozhodnou v kontejneru prchnout do Irska, kde je svět ještě v pořádku (páč tam pořád asi prší) a Irové pijí černé pivo. Tak byla alespoň cílová destinace vysvětlena ve filmu. O to více mne udivilo po dost drsném začátku, že hrdinka na moři volala 112... :-). Takže na pevnině střílej v rámci úspory vody kohokoliv, ale Coast Quard normálně funguje? To jako mysleli vážně? :-). Pak jsem naštěstí pochopil, že mozek mohu nechat zcela vypnutý a jen jsem s úsměvem sledoval, co vše ta bodrá žena nevymyslí. Zprvu celkem nepoužitelná výbava se ke konci filmu jevila jako dobře vymyšlená, protože hrdinka zužitkovala doslova vše, co v kontíku bylo. Mimochodem neznáte značku té vrtačky a hlavně té baterie k ní? Klobouk dolů před jejím výkonem a výdrží. Kdysi dávno jsem četl knihu od Roberta Dougalsona - Přežili jsme v Pacifiku.  Knížku napsanou o jeho skutečném ztroskotání s rodinou. Fakt mi to chytlo, tak jsem pak podobných knih přečetl další hromadu. Mohu zmínit Alaina Bombarda a další. K tomu se připojily autobigrafie mých milovaných letců ať už to byli naši v Biskaji např. (KX-B neodpovídá), nebo třeba kniha od Zamperiniho - Nezlomný, který se po zřícení jeho Liberátoru cachtal v dinghy v Tichém oceánu pěknou řádku dní. Zkrátka ve srovnání s jejich příběhy, tohle byla neskutečná pohádka. Už jen jak by hrdinka a to malé vypadali od působení soli v mořské vodě... Samozřejmě jsem jim fandil aby přežili, ale konec filmu jsem se už jen culil a modlil se, aby ta šňůra od sluchátek nerupla... Dávám tedy za dvě kousnutí do placenty a pokud chcete vidět nějaký survival z moře, sáhněte jinam. * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trojica scenáristov a režisér sa rozhodli otrepanú látku obohatiť o fikčný svet plný krutého násilia a zrejme chceli reagovať na utečeneckú krízu, respektíve na všetky utečenecké krízy, ktoré prebiehajú v podstate neustále, takže aj tak žijeme permanentne len v jednej. Pozor, prvé desiatky minút prinášajú extrémne zobrazenie násilia ako z vojnového filmu ťažkého kalibru, takže Nowhere nie je tá najlepšia látka na víkendvý večer pred telkou, kedy si chcete oddýchnuť. V kontajneri to ale nemá žena o nič jednoduchšie, len jej scenár pomáha napríklad tým, že jej nekladie do cesty prekážky typu silný dážď, búrka, vodné živočíchy či veľké vlny. Je to však nakrútené svižne, film nenudí ani v uzavretom priestore (nielen) s jednou postavou a Anna Castillo je dokonalá. Len ma ten úvod tak rozhodil, že 70% zaokrúhľujem smerom nadol. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoli se jedná o zajímavý příběh, je v něm mnoho dějových děr. Největší z nich by byl plovoucí ocelový přepravní kontejner. Je sice pravděpodobné, že by tyto přepravní kontejnery (některé z nich jsou vzduchotěsné) mohly plavat, ale při počtu děr v bocích kontejneru, ve kterém se nacházela, není možné, aby tento kontejner po všechny ty dny stále plaval. (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal hlavne v španielskom prístave Tarragona. (Arsenal83)
  • Anna Castillo (Mia) nosila speciálně vyrobenou protézu dělohy pro scény, ve kterých se objevuje těhotná. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama