Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

rawen 

všechny recenze uživatele

tento film ve mně zanechal neuvěřitelně uklidňující pocit a to na docela dlouhou dobu, je to pohlazení po duši... PS: 7.10.2006 - po dlouhé době se mi film opět dostal pod ruku a musím trochu krotit své nadšení - napodruhé už to není tak silný zážitek, vnucuje se mi přívlastek "milý ale neškodný", přesto je to kvalitní věc a stojí za shlédnutí, snižuju hodnocení na 8/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Byl to dobrej tým, ale pak to zvorali.......... Příjemný příběh založený na dialogu. O životě, o kouření, o vyrovnání se z minulostí, o smrti, o smíchu i smutku. Velmi zdařilé herecké obsazení je velkým plus tohoto příběhu. Hudba je střídmá a moc do příběhu nezasahuje, je to spíše taková kouřová kulisa. CITÁT - V téhle zemi je stále zakázáno prodávat Kubánský doutníky!?......... Koníček jednoho obyčejného prodavače je velmi zvláštní a zajímavý. Zanese do příběhu trochu emocí. CITÁT - Čas běží, na tomhle bezvýznamným místě......... Nejvíce mě však uchvátila Ruby (Stockard Channing) její prvotní vstup do příběhu je nádherný. Zvláště ta image. Ale je to jen žena a přišla z důležitou zprávou. CITÁT - Musíš po městě chodit oblečená jako kapitán Hook??......... Příběh je rozdělen do několika příběhů, které však na sebe nepřímo vážou jako kouřové signály a ty příběhy jsou pojmenovány. Ne po cigaretách nebo doutnících, ale po jménech hlavních postav (Paul, Rashid.....atd) ZAJÍMAVOST - Felicity (Ashley Judd) má na stěně svého pokoje hudební plakát s hlavou Jima Morrisona. Závěrečné titulky obsahují ještě jeden vnitřní příběh. Je černobíle natočený a beze slov, ale je to důležitá výpověď z minulosti. CITÁT - Je to krásná Vánoční povídka.......... Příjemný příběh, zahalený cigaretovým a doutníkovým dýmem a sálá z něho krom smoku i život sám. ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Nádherný film o životech hrstky lidí, potkávajících se v jednom malém obchůdku s tabákem. Pro mě je to o tom, že nás může osud klidně nakopat pěkně do zadku, ale člověk si stejně vždycky najde sílu pokračovat a žít ho dál, protože mu prostě stojí za to. Hořkosladké vyprávění, které úplně nejlépe vystihuje závěrečná píseň Toma Waitse: Innocent when you dream. Na první poslech drsná, zpívaná chraplavým hlasem, ale přitom tak neuvěřitelně nostalgická a konejšivá, jako celý film. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti filmom usporiadaným do poviedkovej formy so spojovacím prvkom. Tým je malá trafika, v ktorej sa nielen predávajú tabakové výrobky, ale sa v nej aj stretávajú a pretínajú osudy niekoľkých postáv. Potiaľ dobre. Takýto projekt však okrem radosti nad tým, že aj v nasledujúcej poviedke sa stretávate so známymi osobami, musí disponovať aj dobre napísaným scenárom, ktorý zabezpečí vyrovnanosť jednotlivých častí a ich nenásilné prepojenie. A bol to podľa mňa scenár, ktorý film s výborne hrajúcimi hercami zrazil na úroveň ľahkého nadpriemeru. Viackrát bolo konanie postáv málo uveriteľným a rušilo mi pôžitok zo sledovania tejto konverzačnej skladačky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vím, proč kouřím, protože jsem v pohodě nebo jsem v pohodě a proto kouřím ? Každopádně vím jak zvážit kouř a je fajn si jen tak sednout a koukat na obyčejný film plný obyčejných lidí a obyčejných osudů, ale s neobyčejným osobitým kouzlem..Smoke vám prostě navodí pohodu tak jak to umí dobrá cigaretka. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Scénáře filmů Smoke a Vztek (1995) byly po úspěchu filmu přepracovány Paulem Austerem do knižní podoby "Smoke & Blue in the Face". (sator)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA, v lokalitách Phillipstown, Garrison, Peekskill, Brooklyn Promenade, Park Slope a Westchester County. (Terva)
  • Roli zloděje, který ukradne časopis pro pány, si zahrál neherec Daniel Auster, syn režiséra filmu, Paula Austera. (sator)

Reklama

Reklama