Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Když jsem si, po krátké době, uvědomil, že fim je skutečně o KOUŘI, neodolal jsem a vytáhl (letos už poměrně brzy) 11 centimetrovou havanu ROMEO Y JULIETA, každoroční dar od syna Pavla (pouzdra všech cigár mám vystavená na půdě). A na závěr jsem pak, značně pod viivem nikotinu, zpíval na plný kule (nemyslím SMOKE GETS IN YOUR EYES, která šla se zavárečnými titulky), ale waitsovku YOU'RE INNOCENT WHEN YOU DREAM. Každopádně mi dobrou náladu přivodil KOUŘ. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Od filmu s Harveyem Keitelem, Williamem Hurtem a Forestem Whitakerem jsem si rozhodně sliboval víc. Snímek asi nemá žádné viditelně slabé místo a těžko na něm něco kritizovat. Jenže jeho největším nedostatkem jsou naopak absentující silné momenty. Snad až na scénu, kdy si William Hurt prohlíží album a to finální setkání u garáže, kde si Coleové vyjasnili kdo je kdo, mě žádná scéna výrazně nechytla za srdce, ani ta, která asi měla ze všech nejvíce, totiž povídka o tom kterak Harvey Keitel k foťáku přišel. Jedno mi bylo i to, kde nakonec skončí těch 5000 dolarů. Na čtyři hvězdy prostě málo… ()

Reklama

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Poetika tohoto filmu šla úplně mimo mě. Nejsem vyslovený odpůrce nezávislých filmů, kde epický děj je až na druhé koleji a dominantní stránkou jsou jiné části filmu (kamera, dialogy, scénář, celkové zpracování). Zde se ale skoro nic neděje. Spisovatel si jde pro cigarety, pokecá s trafikantem o svém životě, který stojí za prd. Do toho zápletka s mladým černochem, po kterém jsou jakýsi gangsteři, protože udělal něco, co udělat neměl... S přibývající minutami jsem měl větší a větší nutkání film vypnout a pozornost se postupně obracela k tomu, že film vypnu a půjdu radši spát. S velkým přemáháním jsem film nakonec dokoukal v očekávání, že stane něco nečekaného a převratného nebo něco velice bizarního ve stylu Lynchovek, ale bohužel nic. Film dále pokračoval ve stejném monotónním tempu až na konec. Nabízí se srovnání s Jirmoschovými Cofee and cigarettes and dalšími filmy. Ty mi však oslovili daleko více... 5/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorému sa darí zachytiť kúzlo všednosti, moment, v ktorom sa z úžasného stáva všedné, a zo všedného úžasné. Okrem toho fascinujúca tabaková lobby, ktorá nič neskrýva a cpe sa vám priamo medzi oči, a aj tak jej to žeriete a tvárite sa, že to tak vlastne nie je. Parádne obsadenie (Harvey Keitel podľa očakávania najlepší) v absolútne nedejovom filme, ktorý je priezračným synonymom civilnej snímky. Keitelove rozprávanie o fotografiách a jeho záverečný príbeh o fotoaparáte sú najlepšou a najkrajšou časťou filmu. 100% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých konverzačných filmov, ktoré zapadnú medzi hromadu ďalších, hovoril som si. I keď mám DVD doma, už viac ako rok a na CSFD je film v slušných číslach, vzhliadnutie som stále odkladal. A to bola chyba, pretože už pri sledovaní som mal skvelý pocit a po skončení som si vravel, aký som idiot. Mám doma naozaj skvelý film a ja som často uprednostnil priemerný film, len pre zdanlivo neatraktívny príbeh či nič nehovoriaci názov. Precítené herecké výkony a miestami magická hudba sú asi najsilnejšie zbrane tohto filmu. A. Judd si strihla slušnú, vkuse nadávajúcu káču. F. Whitaker ako bezruký mechanik bol sympatický a pred vzhliadnutím som vôbec netušil, že vo filme hrá. Keď H. Keitel rozprával v závere vianočný príbeh, ani ma nenapadlo, že melie v kuse takmer desať minút, pretože film a jeho atmosféra ma tak pohltili, že ja ako divák som hltal každé jeho slovo i gesto. Mimochodom ten vianočný príbeh bol skvelý, rovnako ako celý film. Je to jeden z filmov, ktoré si radi pozriete znova, aj preto dávam plný počet. 90%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • „Brooklyn Cigar Co.“, obchod Auggieho (Harvey Keitel) na rohu 16. ulice a Prospect Park West v Brooklynu, ve skutečnosti neexistuje. Filmaři předělali poštu na obchod s cigaretami. Obchod můžeme vidět i v pokračování filmu s názvem Vztek (1995). (sator)
  • Postava Augustuse „Auggieo“ Wrena (Harvey Keitel) je vytvořena po vzoru skutečného majitele Augie's Jazz Bar, který byl uzavřen v roce 1998. Když se podnik v roce 1999 znovu otevřel, noví majitelé si nemohli ponechat název bývalého podniku. Aby uctili jeho odkaz, nazvali nový klub po filmu z roku 1995 – „Smoke“. (sator)
  • Rozdíl ve scénách mezi verzemi o délce 112 minut a 108 minut je v závěrečné „Vánoční povídce“. Zatímco ta delší ji obsahuje, v té kratší chybí. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno