Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nejhorší ponorkový film to určitě není, tohle nehezké prvenství patří snímku V rukách nepřítele, ale žádná sláva se taky nekoná. Lépe řečeno, pokud jste fandové popkornovek, může vám Mostowův kousek sednout. Hezky se tam střílí, bouchá to, správní hoši vždycky mají lepší mušku a větší štěstí, rozbitá ponorka dělá akrobatické kousky, no zkrátka sranda k popukání. Pokud máte ale raději propracované realistické drama, velkým obloukem se Ponorce U-571 vyhněte. Na mě je to prostě moc plytké a hloupé. Celkový dojem: 40 %. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná ponorková jednohubka, která si jistě získá pozornost každého díky velmi příjemnému tempu. Matthew McConaughey se svým týmem nedostanou skoro ani sekundu na odpočinek. Jakmile odvrátí jedno nebezpečí, tak přichází další. Pořád se válčí. Pořád se něco děje. Není čas na patetické kecy. Přesto film zřejmě nemá potenciál zarýt se nějak hluboko pod kůži a brzy na něj zapomenete. Ponorky byly taky hezké. [78 %] ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád vo filme uzavreté prostredie ponorky, vždy je tu priestor na hutnú atmosféru. V tomto prípade sa mi to však zdá byť najväčšou slabinou tohto snímku, nebolo to zlé ale mohlo sa pridať. Záchranou je samotný príbeh, ktorý pekne odsýpal a nedal priestor na žiadnu nudu. Nadpriemer s odretými ušami. 70/100 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jakmile se v úvodu filmu objevila na scéně první postava, kterou byl Thomas Kretschmann, opět v uniformě a opět německy hovořící, tak nějak jsem věděla, že tohle bude dobrý film. Sice jsem zatím nepřišla na to, jak se na palubu americké ponorky ve 2. světové válce dostal slavný rocker Jon Bon Jovi, ale co:) Myslím, že každý, kdo viděl geniální Ponorku, si na ni vzpomene pokaždé, když sleduje nějaký "ponorkový film." Mně se to stalo téměř při každém takovém filmu, který jsem dosud viděla, a ani Ponorka U-571 nebyla výjimkou. Děj obsahuje patřičnou dávku akce, i napětí a rozhodně mě nezklamal. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Drama na moři za 2.svět.války dle skutečné události. V ponorce, což je vlastně potenciální "plovoucí rakev" se toho moc akčně natočit nedá. A přesto se podařilo režiséru Jon.MOSTOWI "vtlačit" do tohoto snímku kus napětí, akce i psychologie. Dostal-li tento snímek (dle kolegy Houdiniho) OSCARA za zvukové efekty, pak už to napovídá, že film vzbudil u poroty velkou pozornost. Myslím, že je to výborný válečný film, jeden z nejlepších jaké jsem o "ponorkových filmech" viděla. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Atlantickom oceáne, tak filmári pracovali predovšetkým v Stredozemnom mori, na Malte, v rímskych filmových štúdiách Cinecittà, Kalifornii a Rusku. (MikaelSVK)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama