Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o ponorkách, ovšem "U-571" je z nich asi ten nejprůměrnější - obsahově plytký, s rádoby líbivým hereckým obsazením - snad jedině H. Keitel za něco stál (a možná B. Paxton), ostatní mi do svých rolí příliš nepasovali. To je z mého hlediska největší slabina tohoto filmu: zkrátka mi zase jednou hrdinové byli úplně u p*dele, což samozřejmě snižuje napětí a těžko se pak hledá něco pozitivního k napsání... Hmm... Nádherné plakáty má tenhle film, klidně bych si je doma vylepila na zeď:-). 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šifrovací zařízení Enigma je zase v kurzu a smečky německých ponorek v temné hlubině slídí a střílí na vše, co působí jen trochu nepřátelsky. Jedna poškozená ponorka nicméně ukrývá proklínaný šifrovací stroj, který má pro Američany zatraceně velkou cenu. Ale nebude to snadné a ne všichni z toho vyváznou bez újmy. Režisér třetího terminátořího dobrodružství Jonathan Mostow vsadil na příjemně autentickou retro atmosféru, dokázal využít efektní potenciál, kdy nechybí solidní zvukové efekty i diváky očekávané úhybné manévry na poslední chvíli. Navíc mnohé scény působí překvapivě syrově. Velmi solidní je i herecké obsazení, nikdo sice tehdy nevěřil, že Matthew McConaughey zašlape romanticko-komediální žánr a bude jednou platit za charakterního herce s Oscarem v kapse, nicméně v téhle vojenské štaci vypadá velmi dobře. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná komedie o tom, jak to za války rozhodně nebylo a nechodilo. Kovaný ponorkář by se zřejmě pomátl smíchy při crazy scénách, ve kterých hrdinové předvádějí, co všechno lze (spíše však nelze) s podmořským plavidlem vyvádět. Méně vtipná už však je snaha Američanů manipulovat s historií. Je dobře známo, že Enigmu nezískali oni, ale jejich britští spojenci a je také dobře známo, že se to neodehrálo za podobně rozverných okolností. Pokud chcete syrové VÁLEČNÉ drama se vším všudy, koukněte na Petersenův majstrštyk Das Boot. Přesto je Mostowův snímek řemeslně výbornou akční záležitostí, která kdyby se nebrala až tak vážně a heroicky, mohla být ještě o chlup lepší. *** + 1/2 za Harvey Keitela! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nevidím důvodu, proč by tento druhoválečný ponorkáč neměl být v červeným. Na špičku žánru Das Boot se sice nechytá díky american hero mission podstatě, kdy se malinko prsíme místo zoufalého boje o život, ale to nic nemění na tom, že díky drajvu a slušné dávce napětí se na to dobře kouká. Proč ne. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

U-571 nejde moc do hloubky (hehe), ale spíše je akčně-dramatický takovým tím klasickým hollywoodským stylem, kdy parta chlapů všechno na poslední chvíli zachrání. A ačkoli filmu co se týče historické věrohodnosti nevěřim ani nos mezi ušima, po stránce zábavnosti to bylo hodně vysoko. Kvalitně obsazené, napínavé a v rychlém tempu odvyprávěné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film přiřazuje zásluhy na dekódování nacistického kódu Enigma roku 1941 USA. Ale Američané v té době ani nebyli ve válce a jejich podíl na rozluštění kódu byl prakticky nulový. (Jimmy15)
  • Bývalý britský premiér Tony Blair sa na film sťažoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Billovi Clintonovi, aby ho označili za fikciu, čo nemá s realitou nič spoločné. (Raccoon.city)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama