Reklama

Reklama

Na první pohled

  • USA At First Sight (více)

Obsahy(1)

Prožijte s námi příběh o znovuobjevení lásky a krásy života. Když unavená a vystresovaná Amy odjíždí na odpočinkový víkend do lázní a potkává zde pohledného maséra Virgila, její život začne nabírat jiný směr. Virgil je mnohem vnímavější a pozornější než ostatní muži, které Amy poznala. Má vlastní vidění světa - Virgil je totiž slepý. V tuto chvíli jen zázračná operace nabízí naději, že se Virgilovi vrátí zrak a oba budou moci společně znovuobjevovat svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Vždy ma fascinovalo ako priemerný Američan dokáže vyjadriť svoje pocity. Len tak zo seba vysúka vety, ktoré by taký Shakespeare musel vymýšľať niekoľko hodín.............Hlavne v tomto je tento film nevydarený - dialógy plné klišé a veľmi neprirodzené. Rovnako ako rozťahaný dej (zbytočne 122 minút), ktorý je viac ako riešení vzťahu ako slepote. Len ťažko sa dá uveriť že okrem získaného a znovu strateného zraku je v tomto film niečo viac podľa skutočnej udalosti.............. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na základě skutečných osudů vzniklo toto bezkrevné romantické drama, natažené do dvou hodin, které při troše soudnosti šlo s přehledem prostříhat na 80 minut. Takto je výsledek hodně nudný a je to škoda, protože téma mělo spolehlivou dramatickou složku. Herci tak ani nemají moc co hrát a v natažených záběrech působí zbytečně bezradně, což z jejich obvykle standardních výkonů ještě pár bodů ubírá. 40% ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Pro mě hrozně smutnej film. Není to klasická romantika mezi Virgilem, kterej je slepec a dívkou Amy, která ho chce "zachránit". Ta "záchrana" z její strany je jen chvilková...Virgil sice po operaci vidí, poznává nový věci, ale když začne zase slepnout, vlastně se dostává do svého přirozena, protože je na slepotu zvyklej a dokáže s ní žít. Myslím, že horší je to pro Amy, která se musí smířit s tím, že tudy cesta nevede a Virgil prostě vidět nebude...Hrozně jsem mu ale fandila, aby viděl a myslím, že Virgil poté, co se naučil "pracovat" s tím, že opět vidí, byl vděčný za tuto zkušenost, i když to ve finále neklaplo. Ta myšlenka mi připomněla film Čas probuzení (nesrovnávám filmy, jen myšlenku...), kdy je dána člověku šance chvíli žít život bez nemoci, ve filmu Na první pohled bez slepoty a pak je mu tato šance zase odebrána...to je pro mě silnej moment... ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dávno a tehdy bych určitě dal 5*. Ale dnes (to jest 1.2.2009) to běželo v televizi a já jsem si chtěl oprášit vzpomínky, abych mohl hodnotit. Příběh je to pěkný a dokonce podle skutečné události, ale pokud chce režisér zaujmout na plných 100% musel bych změnit herecké obsazení. Val Kilmer tomu nejde co vytknout, skoro jako by někoho znal s tímto postižením, ale Mira Sorvino trochu ji něco chybělo...více lidskosti, jak prošla výběrovým řízením to nevím.... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Celkem smutná, ale smířlivá podívaná o tom, jak se Mira Sorvino zamiluje do slepého maséra Vala Kilmera, nechá ho podstoupit operaci očí, ale s nově nabytým zrakem mu v životě udělá celkem velký zmatek. Konec mě skoro až dojal, ale už protože v kolence režie je jméno Irwina Winklera a i proto, že tahle story není nic úžasného, dávám za 3*. ()

Galerie (160)

Reklama

Reklama