Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmové vyprávění o dramatickém osudu Jákobova nejmilovanějšího syna Josefa, kterého jeho bratři sžíraní závistí prodali do otroctví. Otcova láska a žárlivost bratrů zasadily do Josefova života kameny nelehkého údělu, nad nímž se ale i ve chvílích těžkých zkoušek vznášelo poselství naděje. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Co si vzpomínám tak naprosto impozantní a zcela konkurenceschopné, řekl bych až bezkonkurenční zpracování biblického příběhu. Dokázal mě opravdu vzít za srdce. Dokonalost, čistota a jasnost zpracování přináší do snímku radost z čistého tvoření a opravdovost. Důležitá zde byla výprava, tu zvládli také přesvědčivě. Nemám důvod nedát 5, protože filmy v této kategorii jsou zašedlé a nudné jako v kostele. Bohužel. ()

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Ladislav Běhůnek - Paul Mercurio (Josef), Jiří Brož - Martin Landau (Jacob), Jaroslav Kuneš - Ben Kingsley (Potiphar), Lenka Filipová-Kudelová - Lesley Ann Warren, Alice Krige, Dominique Sanda (Potipharova žena, Rachel, Leah [ve 2. části]) , Ladislav Cigánek - Stefano Dionisi, Jamie Glover, Andrew Clover (faraon, Benjamin, Shechem), Zdeněk Dvořák - Warren Clarke (Ednan), Aleš Jarý - Michael Angelis (Reuben), Zdeněk Junák - Vincenzo Nicoli (Simeon), Luboš Ondráček - Colin Bruce (Levi, titulky), Zdeněk Bureš - Michael Attwell (Juda), Jana Musilová - Valeria Cavalli (Asenath), Aranka Lapešová - Dominique Sanda (Leah [v 1. části]), Jiří Tomek - Renato Scarpa, Nadim Sawalha (kuchař, Ishmaelita), Přemysl Přichystal - Anton Alexander, Arthur Brauss (Hirah, Hamor), Dita Kaplanová - Monica Bellucci, Kelly Miller (faraonova žena, Tamar), Petr Jančařík, Martin Sláma, Jan Kolařík, Karel Riegel, Pavel Vacek a další Překlad: Renata Prucklová Dialogy: Evženie Nováková Odborná spolupráce: Vratislav Štěpánek Produkce: Hana Husníková ml. Zvuk: Karel Peřinka Režie českého znění: Rostislav Landsman Vyrobila: firma Eurokim pro Českou televizi 1995 ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem věřící a náboženství obecně pokládám za jednu z největších překážek harmonie a porozumění současné (i dřívějších) společnosti, filmové biblické příběhy mě většinou nadchnou. A stejně tomu je i u Josefa. Jeho cesta od mládí, přes nesnášenlivost jeho bratrů, otroctví v Egyptě až na samý vrchol (tedy až druhý za faraonem) hierarchie starověkého Egypta mě bavil skutečně dost. Toho italského herce neznám, ale byl dobrý. Prim ale samozřejmě hraje Ben Kingsley a Morriconeho hudba. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Pro mě bezpečně vrchol této série adaptací biblických příběhů. Autoři této verze se věrně drželi příběhu Josefa (ačkoliv některé peripetie pochopitelně zkrátili), tak jak ho zachytila Bible a přitom dodali velmi osvěžující pohled na vztah Josefa a Putifara (úžasný Kingsley). Velmi pěkná je i scéna setkání Josefa s bratry. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vynikající Ben Kingsley a vcelku věrně vykresleny Starý zákon, kde život nebyl procházka růžovým sadem a politika smíchaná s náboženstvím byla hodně masakrální. Počínající křesťanství i když hlásalo lásku, za svým cílem používalo tvrdé prostředky .Ale které ne, že? Každopádně film je slušná podívaná ve které se při troše snahy dokáže orientovat i totální neznaboh. Doporučuji. ()

Galerie (135)

Reklama

Reklama