Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joey Boca (Kevin Kline) je natolik posedlý životem, že vůbec neví, co se sebou. Přátelé, jídlo, hrátky, sex... všeho si užívá plnými doušky. Je majitelem tacomské pizzerie, má oddanou ženu Rosalii (Tracey Ullmanová), dvě roztomilé děti a nezměrnou chuť do života, která jej nutí vyvádět naprosté šílenosti – například spát s tolika milenkami, že se v nich sám ztrácí. Rosalie si odmítá připustit, že je jí manžel nevěrný. Když už se ale nemůže nadále vyhýbat pravdě, sama je nucena udělat něco šíleného – pokusí se Joeyho s pomocí své jugoslávské matky (Joan Plowrightová), lehce nekonvenčního, duchovně založeného kamaráda a dvojicí naprosto neschopných zabijáků (William Hurt a Keanu Reeves) zavraždit. (HBO GO)

(více)

Recenze (64)

misterz 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorú som už videl kedysi dávno, a na ktorú som akosi zabudol. Aj po rokoch mi dokázala vyčarovať úsmev na tvári a niektoré scénky dokonca aj zvlniť brušné svalstvo. Hlavne tí dvaja najatí zabijaci boli super. Dejová linka však nemá čo ponúknuť, ale aspoň nenudí. Lepší priemer. 65/100 ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

Nič nevzbudí lásku neverného manžela k vlastnej manželke ako guľka v hlave - alebo - Joeyho Boca je fakt ťažké zabiť. Výborná čierna komédia, klasika svojho žánru s výborným obsadením kde platí, že najlepšiu inšpiráciu prináša sám život. Kevin Kline v jednej zo svojich pamätných úloh, Joan Plowright ako vtelenie svokry z pekla, či duo Hurt/Reeves ako nezapomenuteľný "zabijácky" feťáci. Jedna z málo komédií, ku ktorej sa vraciam pravidelne. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o nepovedené úkladné vraždě. Skvělá plejáda herců - Kevin Kline, Tracey Ullman, Joan Plowright, William Hurt, Keanu Reeves.. někteří známí spíš z menších roliček, nebo méně známých filmů, ale o to víc překvapují v tomhle snímku. Smál jsem se a to docela hodně. Nadarmo se neříká, že v Italském manželství létají talíře vzduchem. Tady létá vzduchem všelicos. Vřele doporučuji. Nápor na bránici jak má být. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Takové, no, mdlé, a to navzdory skvělému Kevinu Klineovi, kterému italského sukničkáře věříte stejně jako jste už Peteru Sellersovi věřili francouzského detektiva, indického herce, prezidenta USA nebo německého exnacistu. Ani námět Miluji tě k smrti přitom není špatný, ale podle mě by potřeboval mnohem více "britskosti", aby byl vtipně suchý a ne jen suchý s občasným vtipem... Zkrátka aby se mohl měřit třeba s Rybou jménem Wanda, starší o dva roky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„When somebody shoot you in the head, it makes you think..“ Skvělý K.Kline jako imortální pizza boy se záletavými sklony vs. amatérské vražedné seskupení kolem jugoslavské tchýně Joan Plowright. Břitký humor, chytrý scénář, spousta italského a balkánského klení a ve zcela jiném kmitočtu se pohybující dvojice smažek Reeves a Hurt. Natočeno podle skutečné události a víte co? Já tomu věřím.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • River Phoenix a Kevin Kline, kteří se spolu objevili v tomto filmu, spolu "soupeřili" o sošku Oscara. Kline, který cenu získal, byl nominován za film Ryba jménem Wanda (1988) a Phoenix za snímek Čas zastavit se (1988). (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčelo se od 10. dubna do 20. července 1989 ve městě Tacoma (Washington, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama