Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joey Boca (Kevin Kline) je natolik posedlý životem, že vůbec neví, co se sebou. Přátelé, jídlo, hrátky, sex... všeho si užívá plnými doušky. Je majitelem tacomské pizzerie, má oddanou ženu Rosalii (Tracey Ullmanová), dvě roztomilé děti a nezměrnou chuť do života, která jej nutí vyvádět naprosté šílenosti – například spát s tolika milenkami, že se v nich sám ztrácí. Rosalie si odmítá připustit, že je jí manžel nevěrný. Když už se ale nemůže nadále vyhýbat pravdě, sama je nucena udělat něco šíleného – pokusí se Joeyho s pomocí své jugoslávské matky (Joan Plowrightová), lehce nekonvenčního, duchovně založeného kamaráda a dvojicí naprosto neschopných zabijáků (William Hurt a Keanu Reeves) zavraždit. (HBO GO)

(více)

Recenze (64)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Netuším čo presne stálo za predlohu tomuto filmu...vraj je to podľa skutočnej udalostí ( ?!?!? ) Komédia s drsným humorom a pomerne dobrými hláškami ..... nezabíjame zadarmo..nie sme komunisti, sme Američania........čo som mal priviesť červený kríž.....najviac ma dostala feťácka úvaha kde vlastne leží srdce :)) Hurt a Reeves sú to jediné čo ma na tomto divnom filme dokázalo ako tak rozosmiať. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

Nič nevzbudí lásku neverného manžela k vlastnej manželke ako guľka v hlave - alebo - Joeyho Boca je fakt ťažké zabiť. Výborná čierna komédia, klasika svojho žánru s výborným obsadením kde platí, že najlepšiu inšpiráciu prináša sám život. Kevin Kline v jednej zo svojich pamätných úloh, Joan Plowright ako vtelenie svokry z pekla, či duo Hurt/Reeves ako nezapomenuteľný "zabijácky" feťáci. Jedna z málo komédií, ku ktorej sa vraciam pravidelne. ()

Reklama

Erian 

všechny recenze uživatele

Takový trošku lehce úsměvný, místy však poněkud samoúčelný a protáhlý incident Lawrence Kasdana. Herecké obsazení je vynikající: Tracey Ullman je ve svém hněvu a pomstychtivosti, která je zmítaná láskou a Juliovskou vášní k nevěrnému manželu příkladnou, Kevin Kline zase hraje svého Don Juana v letech jako prostořeký výstředník a italská domácnost je tím pádem jako vyšitá. dvojička nájemných vrahů v podání Keanu Reevese a Williama Hurta je k nezaplacení, jsou to podivíni, pomatenci a darmošlápkové a River Phoenix jako zamilovaný chlapec oduševněle ztracený:) Takový kousek potěší, zároveň však nevybočuje z celé řady na podobné téma zpracovaných bijáků. Od Kasdana bych přece jenom čekala trošku něco víc...echt:) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nezapomenu hned na tu úvodní scénu, jak se jde Kevin Kline vyzpovídat. Tak jaké jsou vaše hříchy, synu? No, bral jsem jméno boží nadarmo, nadával jsem tchýni. Ale to se nepočítá? Bylo to italsky a ona nerozuměla. No a taky jsem byl nevěrný. A kolikrát, můj synu? No, nebylo to mockrát. Tento týden čtyřikrát se třemi ženami, ale vlastně to taky mohlo být víc. Ono vlastně to bylo čtyřikrát se třemi, ale víckrát. Víte co myslím. A minulý týden... Prostě síla. Není tam sice vtip na vtipu, ale o to nejde. Je to komedie z doby, kdy ještě komedie byly zábavné, aniž by tam musela být hláškující postava. Ještě mě tak napadá, že by se na tenhle film měli podívat všichni záletní manželé, aby věděli, co je čeká. A taky podváděné manželky, aby věděly, kam až to může zajít, takže abyraději moc nepátraly. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Černá komedie Lawrence Kasdana o odplatě, kterou manželka (je do ní platonicky zamilovaný mladý River Phoenix, který jí vykládá runy :-) a tchýně nachystají na nevěrného manžela. Kevin Kline se svou karikaturou itala vlastnícího pizzerii, přehnaným přízvukem a opalovacím krémem na obličeji, aby byl snědší, balancuje na hraně humoru a trapnosti. V druhé polovině to s příchodem mimózní dvojky dlouhovlasej William Hurt a Keanu Reeves nabere na absurdnosti a vtipnosti. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • Phoebe Cates hraje slečnu, o jejíž přízeň se na diskotéce uchází Joey. Kevin Kline hrající Joeyho a Phoebe Cates jsou v reálném životě manželé a mají dvě děti. (aluna)
  • Lawrence Kasdan, režisér snímku, se objeví ve filmu jako právník Deva. (aluna)
  • River Phoenix a Kevin Kline, kteří se spolu objevili v tomto filmu, spolu "soupeřili" o sošku Oscara. Kline, který cenu získal, byl nominován za film Ryba jménem Wanda (1988) a Phoenix za snímek Čas zastavit se (1988). (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama