Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se to tak vezme, krademe všichni... Sňatkový podvodník Lojza Bazan (V. Menšík) je po letech propuštěn z vězení na amnestii spolu se dvěma spoluvězni, kasařem Josefem Laštovkou (O. Krejča) a podvodným karetním hráčem Frantou Fafejtou (J. Sovák). Vězeň Béda Musil (F. Filipovský) poradí Lojzovi, aby se zkusil uchytit v jeho rodných Vejtonicích, kde má rodina Musilů pod rukou celé zemědělské družstvo. Trojice propuštěných má záhy geniální plán na velkou loupež družstevních peněz. Kvůli tomu dokonce Laštovka s Fafejtou vstoupí do vejtonického JZD a přijmou místo účetního a jednatele, zatímco zkušený sukničkář Lojza zaujme Bédovo místo za výčepní pípou i v loži jeho osamělé manželky Růženky (S. Zázvorková). Jenže kamarádi velice záhy zjistí, že družstvo je na mizině, protože veškeré zisky rozkrádají Musilovi. Aby vůbec bylo co z družstevní kasy ukrást, musejí kumpáni napřed zavést pořádek a přivést JZD k rozkvětu… (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

troufalka 

všechny recenze uživatele

"To já mám skvělý řemeslo! Krásný, elitní, jenže bohužel je trestný, no!"                                                                         Mnohem zábavnější než o tři roky starší snímek U nás v Mechově. I když z toho moralita tryská jak předvolební sliby z komunálních politiků, vyžehlí to vtipné hlášky a výborné herecké výkony. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Možná bylo bláhové očekávat od Vladimíra Čecha zázraky, ale třeba alibiovskou trilogii reprízuji za podzimních plískanic docela rád. Jestliže jsou jiné Čechovy práce poznamenány podlézáním režimu na akcidentální úrovni, Mezi námi zloději je nasycená substance komančské propagandy. Je jí podřízeno vše, počínaje zápletkou s megatransparentním kolektivizačním morálem, konče neohrabanými pokusy o humor, který svou výchovností otravuje i přes angažmá hereckých es, jimž je divák odkojený televizní produkcí osmdesátých let ochoten odpustit i smrtelný hřích. Jenže tohle se nedá. Aby toho nebylo málo, film jakoby někdo okradl i na nižší řemeslné úrovni. Teprve deset let od prvního vysílání ČST a už lze hovořit o vkrádajících se televizních manýrech. Takže slovy Werichova Palečka: To nedoporučuji! ()

Reklama

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

V roce 1963 se podarilo dat tvurcum dohromady takovou hereckou sestavu, ktera se uz snad nikdo potom nesesla.Obsazeni neuveritelne.Na svou dobu se mi zdalo ,ze si dovolovali az az, bylo tam spoustu hlasek a narazek,ktere asi komunistum pod nos moc nesly.Nejvice jsem ocenil bezchybny vykon Ladi Mensika s panem Sovakem,pan Pivec predvedl svuj vykon na urovni.Herci jako Eman Fiala ci Jaroslav Vojta bohuzel nedostali dost prostoru ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Perfektně udělané úvodní titulky. Nejlepší v dějinách kinematografie. Bez keců! Můžeme si prohlédnout tváře téměř všech, kdo se na filmu podíleli. Skvělý výkon Krejči. Výborná parodie na budovatelské písně v podání Krejča – Sovák – Menšík. Nadšení umělců zchladí komise: „A jinak se živit neumíte?“ Dobrý výkon i esenbáků, kteří vážně promluví k propouštěnému vězni, je z toho ale cítit komediální nadsázka. Skvělé hlášky: „Co najdeš dneska v trezoru? Kádrový materiály!“  „Ve Vejtonicích je zazobaný JZD.“ Stivínové to moc sluší i s krátkými vlasy. Menšík: „Pardon, kouříte?“ „Ne, jím.“ 15:40 – Tříska! Geniální komediální výkon všech herců na výroční schůzi: Deyl, navazuje Lohninský, perfektní dikce: „Já děkuju za udělení slova soudruhu předsedovi a slova se ujímám.“ „Von už je docela přeschůzovanej.“ Pak spustí Kemr a koncert pokračuje: „Soudruzi, u nás se krade! A ve velkym!“ „Navrhuju pětiminutovou přetávku. Za půl hodiny tady, jo, soudruzi?“ Hláška přiznávající pravdu: „Čuměj na televizi nebo si sami vyprávěj pohádky.“ „Já z toho nejsem moudrej.“ – „To není nic divnýho. Protos byl taky tak dlouho předsedou.“ „Voni by vážně mohli bejt ze shora, vždyť voni ničemu nerozumí.“ Další pravda: „Jak říká Jirásek: svět holt chce bejt klamán.“ Skvělý hlášky na politiku: „Musíš to chápat politicky!“ „Co nám to vykládáš? Ty si zase poslouchal rádio, viď?“ Zazní i vánoční koledy. Ke konci tempo vadne a hlášek ubývá. Symbolika: 14:18, 14:23 – all seeing eye v zednářské pyramidě; 14:22 – hexagram; 19:14 – svatozář; „Prodal jsem slivovici. 3 litry, 150 korun.“ – 3 x 6; 34:23 – Menšík, něco jako merkel sign; 1:06:17 – vánoční stromeček. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Neskutočné herecké obsadenie dávalo tušiť skvelému zážitku. To sa potvrdilo a výborný film je na svete . Film je popredkávaný nadčasovými hláškami. To , že film bol natočený v roku 1963 je neuveriteľné. Mnoho z toho filmu sa uskutočnilo o pár rokov v celej krajine. Nadčasový film to je skutočnosťou a bez problémov to v hviezdičkách zhodnotím ... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v obci Plástovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama