Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Čo sa stane keď v jednu noc zmizne za nejasných okolností z márnice telo nedávno zosnulej ženy? Možností je veľa, no žiadna z nich sa polícii nepozdáva a tak si predvolajú jej manžela, ktorý sa na jednej strane snaží zúfalo utajiť, že má prsty v jej smrti, a na strane druhej nadobúda pochybnosti o tom, či bola naozaj mŕtva... V tomto prípade som sa trochu okašľal tým, že som očakával napínavú pecku typu "El orfanato" či "Los ojos de Julia", v akých sa Belen Rueda objavovala po minulé roky. Namiesto hororu sa ale na obrazovke rozohrala „iba“ kriminálka, ktorá sa snažila ponúknuť zavádzajúci a prekvapivý dej, čo sa jej našťastie podarilo a navyše to všetko bolo kvalitne natočené, s príjemne hitchcockovským záverom, takže sa moc niet na čo sťažovať. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Režijně to není zdaleka dokonale vychytané, ale u filmu, který je celý podřízen pointě (tedy neustálé chtěné zatajování informací atd.) se s tím tak nějak počítá. Navíc je samotná pointa opravdu hezky vymyšlená, kdo ji odhalí před koncem, tak je přinejmenším jasnovidec :). Jinak je to taková španělská klasika - řemeslně na úrovni, mnoho flashbacků, jednobarevně stylizovaný obraz, neustálý pohyb kamery a Belén Rueda. Příjemná oddychovka. Směrem k českým filmařům by se chtělo říct: kdo z vás to má? ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak vyloženě napínavý, jako znepokojivý thriller ze španělské produkce, který mě jen utvrdil v tom, že tahle jihoevropská země prostě tento žánr umí. U El Cuerpa nakonec vůbec nevadí ani to, že je divák po celou dobu veden tvůrci za ruku a nedostává ani miniaturní prostor pro to, zamyslet se jak to vlastně všechno bylo a je. Závěrečná sekvence, kde se dozvíme kdo s kým a jak pak celkový dojem vůbec nenaruší, ale spíše podtrhne ono zmíněné celkové znepokojivé vyznění filmu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další originální španělská záležitost se zajímavým námětem se ztraceným tělem z márnice plná výtečných zvratů, jaké umí svým divákům připravovat snad pouze Oriol Paulo. Neurazil bych se kdyby byly postavy obsazeny malinko charismatičtějšími a lepšími herci. To mi malinko sráželo divácký zážitek. Chování policejních složek bylo velice nepravděpodobné a podivné, ale naštěstí to vysvětlil a obhájil závěr. [78 %] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Haha. El Cuerpo celou dobu napíná a především baví tím, že divákovi zamotává hlavu otázkou, která z postav vlastně s ostatními postavami vyjebává. No a nakonec se chudák divák dozví, že bylo celou dobu vyjebáváno s ním. A pěkně tvrdě. El Cuerpo je přesně tím, co od současného španělského thrilleru s lehce hororovou příchutí očekáváme. Kvalitně zfilmovanou, dobře odehranou, atmosférickou a nápaditou podívanou, která své trumfy drží pevně v rukách a ukáže je až v příhodnou chvíli. Belén Rueda jako vždy velmi dobrá. Bát se tentokrát nebudete, takže bacha na očekávání. Zábavně napínavá "detektivka" je to však parádní :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama