Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (232)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Také to pokračovanie asi ako presne očakávate a popri ňom si kľudne na vedľajšom okne vybavíte veci do práce a vlastne ani o nič neprídete ak sa viac sústredite na to druhé. Tentokrát sa o čosi viac prikláňam k aktuálnemu hodnoteniu na ImDb v hodnote 5,2/10, tých 39% mi pripadá trochu krutých aj keď jedným dychom treba dodať že sa žiadny zázrak nekoná, s prižmúreným okom na vedľajšom okne dávam 3*. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První díl Rebel Moon jsem byl ještě ochoten chránit před hladovými nálety erudovaných filmových supů, pardon, samozřejmě cinefilů, masturbujících u filmových lahůdek, pocházejících z Rumunska, případně z Estonska, či Moldavska, a vysílaných na ČT2 v pozdních nočních hodinách. U druhého dílu ovšem tuto mou ochotu zazdil již samotný Zack Snyder a minimálně kvůli prvním šedesáti minutám mu i přeju, aby si na něm všichni ti rozumbradové pořádně smlsli, jelikož jsem při nich trpěl i já sám, a to už je jako co říct. Skutečně nevím, proč to Snyder raději neprostříhal na třeba jednodílnou tříhodinovou řežbu, která by měla strhující spád, protože toto výsledné roztažení do dvou dvouhodinových dílů je neúnosné a zbytečné, čehož důkazem je právě ona první hodinka, kde se nejeden divák musí posrat nudou, jen hromada patetických keců, nepřinášející vůbec nic, prostě nechápu. Ještě větší kontrast je to pak navíc oproti druhé polovině Jizvonošky, kde se naopak ke slovu dostane v podstatě až do konce jen nepřetržitá akce, která to nakonec celé dost zásadním způsobem zachraňuje a výsledný dojem z druhé části tak díky ní není zas až tak špatný, ale ta hořká pachuť z úvodu prostě zůstává a věřím, že ne každý se do toho filmu ještě dostane. Každopádně já tu první polovinu tedy hodlám zcela ignorovat a věnovat se obšírněji tak budu jen oné akční druhé půlce, která minimálně co se týče akce je opravdu efektní, plná soubojů, přestřelek a výbuchů, nevadily mi v ní ani ty hojně kritizované zpomalovačky, zkrátka kdyby takto vypadal celý film, tak bych byl nadmíru spokojen. Zápletka pak toho zábavného také bohužel příliš nepřináší, je to taková nepřekvapivá tuctovka, co nemá co nabídnout, to samé platí pro veškeré postavy, které též nelze označit jinak než za nezajímavé a nenápadité, a to i díky zatraceně nesympatickému castingu, snad tedy jen s výjimkou Boutelli a hlavně Skreina, který tu jediný dokázal zanechat vážně výrazný dojem. A jelikož tentokrát Snyder ztroskotal i na svém nejsilnějším poli, a to v osobitém stylovém zpracování, tak musím nakonec i já ohodnotit Part Two maximálně tak akorát jako průměrnou podívanou, která vzhledem k jménu pana režiséra vyloženě zklamala a jsem zvědavý, jestli na tom něco změní slibované prodloužené verze, protože tohle mi radost prostě fakt neudělalo. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to blbost a jasná ukázka toho, že Zack Snyder potřebuje producentský dohled jako sůl. Mrzí mě to, protože mám rád Snyderovy filmy - všechny až na ty poslední, co dělal pro Netflix. Myslím si, že Snyder jako režisér na to stále má, ale je nutné, aby měl producenta, scénáristu, a zakázal si hrát si s kamerou. Samotný film je z velké části směšný, první půlka je nudná, ale ve druhé se naštěstí začne alespoň něco dít, a má to slušné tempo, pár dobrých akčních scén a parádní hudbu. Pokud nemusíte, tak na to nekoukejte. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Komentář i hodnocení platí k oběma částem, protože v nich nevidím moc rozdíl a protože jsem toho názoru, že to beztak mělo zůstat jen jedním filmem. Snyder je již pěknou řádku let předmětem buď přehnaného uctívání nebo naopak přehnaného hejtu. Osobně tomu moc nerozumím, protože on sám je v jádru vcelku obyčejný sympaťák, který rozhodně nemá zájem vytvářet kolem jeho osoby nějaký kontroverze. To za něj imho dělají jiní lidé na obou stranách barikády jeho fandomu a "hatedomu". Rebel Moon je (dvoj)film, který mě zklamal v kontextu, co jsem od něj čekal již od doby, kdy o něm vyšly první informace, první teasery apod. Bohužel se zde ve velký nahotě ukázalo, že Snyder potřebuje po ruce kvalitního scénáristu a také producenta, který ho sice podpoří v jeho kreativní vizi, ale zároveň ho bude držet při zemi, aby mu jeho tendence naplácat do filmu pátý přes devátý nepřelezly přes hlavu. Ano, Rebel Moon je čistokrevný béčko, se vším, co k tomu patří, včetně přihlouplého scénáře. Utápí se ve slow motion víc než by bylo zdrávo. Postavy jsou v zásadě generický a herci nemají moc co hrát a když už se o to snaží, tak otravně přehrávají, viz Ed Skrein. A ano, roztažení na dva filmy je zde zcela neopodstatněné. To všechno je pravda. Na druhou stranu, když vidím to hodnocení, tak si říkám nakolik jde o skutečně upřímné názory vytvořené bez předsudků a nakolik jde o pozérství spojené s potřebou demonstrovat vlastní inteligenci opovrhováním nad člověkem, do jehož tvorby se účelově strefovat je v posledních letech v módě. A tím ani nechci sahat do svědomí nikomu konkrétnímu, myslím to všeobecně při pohledu na tu místní záplavu odpadů, která je za mě, i přes veškeré výše zmíněné nedostatky, stejně jako roztažení filmu na dva, opravdu neopodstatněná. Rebel Moon (jak jednička, tak dvojka) není moc dobrý film, je to nanejvýš průměrný film a vzhledem k plochosti scénáře si nedovedu představit, co by mohla zachránit ta avizovaná R-ková prodloužená verze (tohle skutečně není BvS ani JL). Ale i tak jde o v pohodě snesitelné béčko, na kterém nevidím nic tak přehnaně otřesného, aby se z toho tolik lidí cítilo natolik znechuceně, že tomu napálí odpad. Objektivní kvality ten film má, minimálně po audiovizuální stránce. S čím s místní "elitou" souhlasím je to, že Snyderovi by asi skutečně prospělo dát si pauzu, vrátit se nohama na zem, přebrat si v hlavě, co stálo za úspěchem jeho dřívějších filmů, jaké atributy v nich lidi ocenili a jaké typy filmů chce vlastně do budoucna tvořit. A na základě toho se obklopit lidmi, kteří by mu pomohli vrátit se tam, kam patří. A začít by měl asi u scénáristů, protože Hatten ani Johnstad opravdu nejsou tím, čím pro něj byl např. Terrio nebo i ten Goyer. PS: Nejsem si jistý, jestli komentujícím píšícím o propadáku dochází, že Netflix zajímá v první řadě sledovanost a ta je podle všeho velmi dobrá. S negativními recenzemi na rottenech, notabene na čsfd nebo vlastně kdekoliv, si můžou v tomto případě v klidu vytřít prdel. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, sledovat takhle brutálně fádní příběh navlečený v kabátku, který by slušel většině kvalitních sci-fi filmů. Poslouchat ty hloupé fráze...a to už od prvních vteřin... prolog z úst P. Štěpánka zněl, jako kdyby vnoučkům předčítal kosmopohádku. Ale jen u toho nezůstane. Snyderovi hráblo, takže doručí scénu vyvraždění královské rodiny u které fidlají na housle divní hudebníci, kteří tam byli....asi jen aby to neprobíhalo v tichu. A hned poté budete sledovat sklizeň obilí, kterou provází budovatelsko-heroický chorál. Tohle nejsou spoilery...tohle je varování. I když se na to stejně podíváte...zahoďte očekávaní, pusťte z hlavy sliby Snydera, že dvojka už má vše, co divák nenašel v prvním filmu. Nevím sice co přesně hledá průměrně přitroublý Američan, ale dost bych se divil, že to budou patosem oslizlé scény, kterými byl zvlášť úvod řádně proplísněn. A nejspíš neprahne ani ukrutně nezáživném laserovém střílečkování. Samozřejmě je mi jasné, že to byl "rafinovaný" filmařský Zackumak...to aby vytvořil kontrast mezi vesnickou selankou a brrrutální bitvou...která byla nakonec brutální především tím, že tak dlouho trvala. Dětský mozek v hlavě Snydera vyprodukoval nehorázně naivní scénář...spíše leporelo u jehož dabování se snad museli stydět i naši herci. Jenže i když to většina diváků čeká.... stejně se na to (tak jako já) podívá....přestože tím dává signál Netflixu...hrňte to do nás, po tomhle my toužíme. Mohlo by se zdát, že z toho mám radost, že se vyžívám v poplivávání Snyderova díla, ale opak je pravdou. Já dokonce uznám, že dvojka je o ždibec méně bezduchá a trapná než jednička, ale to z ní pořád nedělá víc, než místy pěkně udělanou pitomost...drahou pitomost, místo které mohlo vzniknout několik kvalitních projektů. Je potřeba dát něčím najevo, že i v tomto žánru očekáváme aspoň trochu potravy pro mozek. Možná, že kdybych včera neviděl Druhou Dunu, ale třeba Shark Zombie vs Monsters from Mars, byl bych milosrdnější, ale ... spíš ne. Snyder definitivně zAndersovatěl. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 19. dubna 2022 do prosince téhož roku v americkém státě Kalifornie (Inyo County, Santa Clarita). Filmování probíhalo současně s výrobou první části a společný rozpočet činil 166 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • O tvorbu vizuálních efektů se postaraly společnosti jako Weta FX, Mammal Studios, Rodeo FX nebo Scanline VFX. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama