Reklama

Reklama

Nyad

Trailer

VOD (1)

V šedesáti letech uplavat víc než 160 kilometrů z Kuby na Floridu bez jakékoli ochrany před žraloky? Diana Nyad má prostě celoživotní sen a teď si ho chce splnit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hraný debut dokumentární dvojice, který kombinuje drama o přátelství a sportovní film o překonání sama sebe. Daný příběh je silný ale bohužel není dostatečně nosný pro dvouhodinový celovečerák, přestože se úvodní duo opravdu snaží. Jako článek v novinách je to povzbuzující a silné, jako film se to točí v kruhu a přestože se celku nedá mnoho vytknout, nejde ani jednoznačně doporučit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako zvyčajne správne podotkol Arsenal83 ten účelový záver tomu rozhodne na kvalite trochu ubral, rovnako tak súboj so žralokom ale celkovo to bol vcelku sympatický príbeh staršej tety nevzdať sa svojho cieľa, ktorý či bol alebo nebol splnený tak ako by mal byť sa nakoniec do dejín zapísal a ako všetci dobre vieme v dnešnej dobe sa do dejín zapisuje čoraz viac poloprávd, celkovo je to však spracované pomerne pútavo a uveriteľne, inšpirácia hlavne pre postaršie paničky, nielen Stepfordské. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z těch po cenách pokukujících filmů, který má vlastně všechno co by takový film měl mít. Velmi dobrou technickou stránku, inspirativní příběh na reálném základě a dvě výborné herečky v hlavní roli. Hlavně Jodie Foster je tu skvělá a naplno využila toho, že měla na rozdíl od Annette Benning k dispozici sympatickou postavu (což se o Dianě Nyad úplně říct nedá). Jenže bohužel, všem kladům navzdory, mě ten film úspěšně míjel skoro celou dobu a zařadí se tak v mých očích do škatulky hezkých filmů podle skutečnosti, které ale už nikdy znova neuvidím. Jednak proto že sem jich za poslední roky viděl desítky a jednak proto že v následujících letech jich další desítky vzniknou...70% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Byla jsem mile překvapená jak moc se mi nakonec snímek líbil. Určitě tomu připspěly i skvělé herecké výkony, kterým vévodila Annette Bening. Zároveň mě moc zaujalo téma, o kterém jsem do zhlédnutí filmu nic nevěděla ani netušila a je neuvěřitelné, že něco takového se opravdu stalo. Smekám před takovými lidmi a jejich odvahou. Film je krásně natočený, na nic si nehraje a ukazuje příběh tak jak má. Zároveň baví a funguje i po emoční stránce. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ak mám pravdu povedať, o príbehu Diany Nyad som doteraz absolútne netušil, takže to bolo pre mňa všetko úplne nové a v podstate aj prekvapivé. Jej odhodlanie a cieľavedomosť sú rozhodne inšpirujúce - a to čo sa jej v 60ke podarilo, to je absolútne úžasné! Samozrejme, zásluhu na tom majú aj jej trénerka a motivátorka v jednom, a taktiež skúsený navigátor. Scenár znie možno triviálne, ale celé spracovanie príbehu je výborné - vrátane psychologického rozmeru, ktorý tu bol dosť citeľný. Bolo skvelé, že tu boli ukázané aj všetky tie nepodarené pokusy a početné nezhody medzi Dianou a jej tímom. Aspoň bolo vidno, že tento monumentálny úspech sa vôbec nerodil ľahko. Veľmi dobré = 4* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film zjednodušuje plavbu Diany Nyad (Annette Bening) z Kuby na Floridu, zobrazuje ju len s jedným plavidlom a zameriava sa na plávanie „bez asistencie“, čo skresľuje skutočnú udalosť zahŕňajúcu viacero plavidiel, komplexnú posádku a použitie rôznych zariadení. (Arsenal83)
  • Film dramatizuje udalosti, ktoré sa nestali, ako napríklad stretnutie so žralokmi, ktoré počas pokusu v roku 2013 nebolo zaznamenané, a nepresne zobrazuje schopnosť Nyadovej (Annette Bening) preplávať Lamanšský prieliv za 7,5 hodiny, pričom prehliada jej viaceré neúspešné pokusy. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo ve státech USA (městech Key West a Los Angeles) a dále pak ve státech Kuba a Dominikánská republika. Točilo se od 15. března do 15. května 2023. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama