Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Uznávám, velmi dobře natočený masakr s prvky černého humoru. Ale tato satirická kritika kapitalismu, který jako jediný dokáže vytvořit prostředky k boji se změnou klimatu a chránit životní prostředí. V době, kdy socialismus vítězí na celém světě a socialističtí Švédové naprosto nezvládají migranty a jejich integraci do společnosti (a taky nemohou), je tato obžaloba tržního hospodářství naprosto mimo mísu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemusí ísť vždy o staré traumy a pomsty niečoho, čo sa stalo pred desiatkami rokov. Motivácia zabijaka je pochopiteľná a úplne jasná. Len je škoda, že sa ním nezaoberáme trochu viac. Postavy by ste najradšej zabili sami, takže chutné vraždy prídu skoro vždy vhod, našťastie hlavná ženská postava je sympaťáčka a keďže je aj final girl, tak sa vlastne o ňu ani nemusíme strachovať. Za mňa atmosféra fungovala, i keď nie je typicky hororová, ale skrátka chatky vo švédskom lese a pri jazere fungujú sami o sebe. Tvorcovia dobre poznajú trópy žánru a síce neponúkajú nič špeciálne originálne, ale v dobe, kedy je slasher skôr menšinovým subžánrom v rámci hororu, každý poctivý kúsok poteší. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Parta obyčejných, životem znavených spolupracovníků vyrazí do chatové osady v lese na team building. What could go wrong, říkáte si. Společné aktivity, jeden machírek, jeden vlezdoprdel, šilená vrchní aktiviska, prudící dědek, věčně hulící ala učitelka, labilní rebelka, brejlatej sympaťák, bábuška a jedna ségra Nšoči, prostě squadra a k tomu chlápek v masce, připravenej vraždit a výjimečně k tomu má i důvod. Je to trapný, je to krvák, ale je to taky vtipný a vlastně mně to dost bavilo. Překvapivě. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Švédský Seminář je bohužel dost nefunkční podívaná, a to především v obou hlavních směrech, kterými se navenek prezentuje, tedy jak po stránce hororové, tak té komediální, či lépe řečeno odlehčené, jelikož přeci jen jsem pořád zastáncem tvrzení, že vyloženě komediální prvky do hororu prostě nepatří, takže to raději nazývám odlehčením, než přímo vtipem. Každopádně je to ale skutečně tak, že ani jedno z toho nedokáže filmu pomoci k nějakému pozitivnímu výsledku. Po hororové stránce se totiž jednak většina mordů odehrává mimo záběr, což považuji za prvotřídní tvůrčí přizdisráčství, a škoda je to pak o to větší, že těch vražd je tu fakt spousta, čímž se zde mohli filmaři vyřádit až až, ovšem jak krvavých stříkanců, tak gore efektů se zde příliš divák nedočká, a tak ve většině případech je zpracování jednotlivých likvidací ponecháno spíš na divácké fantazii, a jednak tu v tomto ohledu nefunguje ani napětí, jelikož vrah je odhalen prakticky v nějaké polovině filmu, ne-li dřív a ani jednotlivé scény nejsou zpracovány napínavým, či nečekaným způsobem, z čehož vychází jen nudné mimozáběrové vybíjení postav bez nápadu a překvapení. No a co se té odlehčenosti týče, tak ani ta nepůsobí vůbec přesvědčivě, i když se o ní tvůrci pokoušejí dost často, a to především pomocí chování postav a jednotlivých dialogů, nicméně ani jeden pokus mi nedokázal vyloudit na tváři ani úsměv, čímž se z odlehčených momentů stávají momenty spíše trapné, což asi také nebyl úplně tvůrčí záměr. Za mdlou jinak musím označit i atmosféru, respektive atmosféra se tu ani vlastně nepodařila navodit a pointu nemá cenu ani řešit, jelikož jak jsem již zmiňoval, vrah je prozrazen více než brzy a tvůrci v závěru z žádným zvratem přijít nedokázali. Takže za co vlastně dávám ty tři *, když jsem tu téměř všechno zkritizoval? Za velmi výrazné a sympatické herce a jejich jednotlivé postavy, které mě zaujaly a bavily a díky kterým mi část strávený na tomto Semináři nakonec ve výsledku utekl alespoň průměrným způsobem, nicméně vyždímat z toho šlo určitě víc, mnohem víc. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Opäť som márne dúfal v šialenú hororovú komédiu. Zasmial som sa asi raz. Hororovej stránky bolo však pomerne dosť, tým myslím dosť vrážd a miestami celkom pekne krvavé. Postavy sú svojské začo palec hore, páčil sa mi aj koniec, kde si to s hlavným zabijakom rozdajú dvaja dôchodcovia. A áno, síce to znie vtipne, smiešne to ale skoro vôbec nebolo, čo osobne nechápem. V rámci žánru priemer a ja stále dúfam v poriadnu paľbu do tohto žánru. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno