Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemusí ísť vždy o staré traumy a pomsty niečoho, čo sa stalo pred desiatkami rokov. Motivácia zabijaka je pochopiteľná a úplne jasná. Len je škoda, že sa ním nezaoberáme trochu viac. Postavy by ste najradšej zabili sami, takže chutné vraždy prídu skoro vždy vhod, našťastie hlavná ženská postava je sympaťáčka a keďže je aj final girl, tak sa vlastne o ňu ani nemusíme strachovať. Za mňa atmosféra fungovala, i keď nie je typicky hororová, ale skrátka chatky vo švédskom lese a pri jazere fungujú sami o sebe. Tvorcovia dobre poznajú trópy žánru a síce neponúkajú nič špeciálne originálne, ale v dobe, kedy je slasher skôr menšinovým subžánrom v rámci hororu, každý poctivý kúsok poteší. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná švédská komedie s ne moc líbivými, ale v zápletce dostatečně funkčními postavami. A s mordy, které - vzhledem k tomu že film nemá ani špetku hororové atmosféry - překvapí neúměrnou brutalitou. Chválím přístup, že film první masakry vedlejších postav neukazuje a dynamicky je prostříhává do veselých okamžiků party hlavních postav. Jejich likvidaci pak ukazuje detailněji, což vytváří alespoň nějaký koncept “slasher gradace”. A úplně poslední mord je vysloveně lahůdka. Za něj pevná třetí hvězda. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Na Netflix veľmi príjemné prekvapenie. Teambuilding developerskej firmy (nie práve najideálnejšie vzťahy medzi kolegami) s podozrivými okolnosťami a zmluvami ohľadom výstavby projektu obchodného centra naruší maskovaný zabijak, ktorý vraždí účastníkov hlava nehlava. Vďaka Švédsku to má typickú škandinávsku drsnosť a nekompromisnosť (vrah sa s nikým nemazná) a po dlhom čase ma subjektívne potešilo vidieť v podobnom type filmu i reálnych ľudí všetkých vekových kategórií s bežným vzhľadom a nie len priblblých teenagerov. Samotné vraždy sú dostatočne kreatívne, krvavé, využíva sa pri nich dostatok rozličných a netradičných nástrojov a sú schopne natočené. Vrahova maska ala Maťko a Kubko je cool, nelogickosť správania nebije až tak do očí, dej jednoduchý, herci svoje party odohrali obstojne a hlavný slizoun dostane nakoniec čo si zaslúži. Seminár je v podstate "len" zručne natočený hororovo komediálny slasher, mne však osobne sadol na výplach hlavy až nadštandardne dobre. Silné 4*.80% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám rád kde nic nečekám a dostanu dobrou zábavu. Švédský horory moc často k vidění nejsou. Začátek nic moc, ale pak se to rozjede v pěkný slasher. Vraždy jsou nápaditý občas s nějakým tím humorem. Tady se mě líbí jak na to jde vrah chytře nejdříve to odnese personál hotelu a až pak hosté, na které je to permanentně zaměřené. Za mě opravdu palec nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A TEĎ SE POJĎME BAVIT! STRÁVÍME SPOLU NĚJAKÝ ČAS A LÉPE SE POZNÁME. SPOJÍME PRÁCI A ZÁBAVU…“  Má to fajn tempo a začátek tou svojí „odlehčeností“ dost navnadí. Ta skupina je totiž taková … absurdní… Škoda, že tak, jako se stupňuje brutalita, se nestupňuje napětí. A že ubejvá i tý ironie. Ale na druhou stranu to fakt celkem odsejpá, páč vrahoun se s tím nesere a těm, co jde o kejhák, se dá i fandit.  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film vznikl podle stejnojmenné knihy, kterou v roce 2021 napsal Mats Strandberg. 2.) Thx za titule „Jakub Doležal“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama