Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Fr 

všechny recenze uživatele

„A TEĎ SE POJĎME BAVIT! STRÁVÍME SPOLU NĚJAKÝ ČAS A LÉPE SE POZNÁME. SPOJÍME PRÁCI A ZÁBAVU…“  Má to fajn tempo a začátek tou svojí „odlehčeností“ dost navnadí. Ta skupina je totiž taková … absurdní… Škoda, že tak, jako se stupňuje brutalita, se nestupňuje napětí. A že ubejvá i tý ironie. Ale na druhou stranu to fakt celkem odsejpá, páč vrahoun se s tím nesere a těm, co jde o kejhák, se dá i fandit.  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film vznikl podle stejnojmenné knihy, kterou v roce 2021 napsal Mats Strandberg. 2.) Thx za titule „Jakub Doležal“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Seminář" je v podstatě další klišovitý slasher bez pozadí a s dávkou humoru, který z filmu dělá spíše komedii. Film není vyloženě vtipný, ale spíš odlehčený. Já jsem zastáncem tvrzení, že komediální prvky do hororu prostě nepatří, ale tady mě potěšila režijní kreativita, kdy vtip kolikrát nevychází jen z dialogů, ale třeba i ze záběrování nebo střihu. Herci vnášejí do filmu velkou grácii a tu si udržují i ve chvílích, kdy se musí postavit vrahovi. Dokáže vás vtáhnout do děje jednoduchým vzorcem, výbornými dialogy, dostatečně prokreslenými postavami, pěknou přírodou švédských lesů a zápletkou, která je sice šablonovitá, ale přesto zábavná! S představováním hlavních postav si dává na čas, takže než se začnou dít nepříjemné věci, divák se rozhodne, u kterých doufá, že by mohly přežít, a u kterých doufá, že zemřou! Vraždy jsou rozmanité a pěkně krvavé, i když většinou ne příliš explicitní. Spíše vidíme cákance krve než způsobená zranění. Nejlepší scéna je za mě vířivka se sekačkou a takové šití hlavy bylo taky slušně nepříjemné! Přišlo mi docela zábavné, že vrah používá masku, kterou přinesl jeden ze skupiny, maskot projektu než něco, co měl od začátku. Jeho důvody jsou pochopitelné a přitom průhledné, ale vraždy jsou velmi nápadité. Krásné střihové scény mezi lovem a párty, zabíjením a pitím, dělají z tohoto filmu krásný zážitek. /70%/ ()

Reklama

gulista 

všechny recenze uživatele

Vydarený príspevok rozširujúci počtom skromnú kategóriu život vysávajúcich firemných teambuildingových konferencií, ktorá sa doslova otočí v boj o holý život. A po dlhšej dobe hororová komédia, ktorá idúc v stopách slasheru pobaví svojou jednoduchosťou v priamej konfrontácii zabijaka proti kapitalistickej expanzii zasahujúcej do života bežných ľudí, pričom tí najskorumpovanejší sú zároveň najviac ohrození. 65% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kedysi som si na podobných hororoch ulietal a plieskal som im vysoké hodnotenia, ale tentokrát sa mi tvorcovia netrafili do vkusu. Je pravda, že snaha o kombináciu humoru a krvi im celkom vychádza, ale vôbec mi tu nesadli postavy a vlastne mi už v polovici bolo úplne jedno kto zomrie a kto je vlastne vrah, takže to ako slasher stratilo svoju podstatu. Mrzutá Final Girl tomu príliš nepomohla a nebyť záverečného oskalpovania, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani hoši z Bone Tomahawk, bolo by hodnotenie nižšie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Švédská vybíjená! Překvapení přišlo tam, kde se čekalo nejméně. O Konferenci jsem nevěděl téměř nic, takže jsem šel do filmu nepolíbený a musím říct, že po všech těch nudných a 100x viděných variací na Slasher konečně přišla satisfakce téměř po všech stránkách. Příběh pojednává o team buildingu ve švédských lesích, kde se to zkrátka zvrtne a čeká tam na ně nevítaný host. Oceňuji, že tu nemáme bandu teenagerů, ale normální dospělé lidi, už jen to je relativně vzácnost v žánru a díky tomu to na mě celé působilo dojmem, že by se to klidně mohlo stát. Je tu hromada postav na porážku ( takový bodycount jsem ve slasheru nezažil ani nepamatuji!!). Hodně se mi líbilo, že při tak velkém počtu lidí, je každá vražda originální, kreativní a zábavná ( opět klobouček dolů). Zabiják není nesmrtelný a dostává taky pěkně na frak, což je super. Líbilo se mi, že využívá prostředí ve svůj prospěch a vynalézavost se mu upřít nedá. Využije snad všechny možné myslitelné vražedné zbraně, což opět kvituji. Vraždy jsou krvavé i slušně brutální ( některé mohly být sice více, ale při tak velkém počtu se dá leccos odpustit) Vířivka se sekačkou za mne asi vede a takový šití hlavy bylo taky slušně nepříjemný!. Funguje tu také občasný černý humor, dialogy mezi postavami nejsou špatný a pochválit se musí i výborné řemeslo. Skvělá hudba, která dotváří napětí, parádní kamera a hodně zábavný Střih, který tomu všemu dává pěkný šmrnc. Nevím proč, ale trochu jsem při sledování zavzpomínal na mou oblíbenou Ledovou Smrt, která je také od Seveřanů a styl vraha i provedení vražd mi přišlo hodně podobné. Já vlastně nemám žádné výrazné výhrady, bavil jsem se skvěle ( Být to ještě větší masakr, tak jdu bez přemýšlení na plnéj). Místo v Top 10 seminář letos určitě nemine. 8/10. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama